GAZİANTEP HATAY ADANA TARSUS TURU Tur Programı
Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: Ankara dan Hareket

23:00 Kızılay Ayakizi Turizm Ofis Önü
23:05 Milli Kütüphane
23:10 Ufuk Üniversitesi Hastanesi
23:20 Taurus Avm 
23:30 Gölbaşı Shell Benzinlik

Yol Güzergahı = Ankara - Aksaray - Pozantı - Adana - Gaziantep



2 Gün: Gaziantep - Zeugma Mozaik Müzesi – Bakırcılar Çarşısı – Antep Kalesi - Zincirli Bedesten

Akşam Ankara dan hareketimizin ardından sabah saatlerinde Gaziantep’e varış. İlk olarak yöresel sabah kahvaltımızı alacağımız restoranımıza geçiyoruz. Ardından  2011 yılında açılan ve 1700 m2 lik mozaik ile Dünyanın en büyük mozaik müzesi olma özelliğini taşıyan Zeugma Mozaik Müzesini gezmek için hareket ediyoruz. Mozaik Müzesi gerek mimarisi gerekse teknolojik açıdan dünyanın önde gelen bir müzesidir. Ayrıca Dünyaca ünlü “Çingene Kızı” mozaiği de bu müzede sergilenmektedir. Müze gezimiz sonrasında Antep Kalesini gezip fotoğraflamamızın ardından Kaleiçi civarlarında el sanatlarının ve yöresel tatları tanıma açısından ayrıca öğle yemeğimiz için serbest zamanımız olacak. Sonrasında Tarihi zincirli bedesten ve Bakırcılar çarşısını da gezdikten sonra otelimize hareket. Konaklama Gaziantep.
NOT : Akşam yemeği tarihi Gaziantep konaklarının içinde yer alan restoranımızda zengin yöresel yemek olarak ikram edilecektir.



3 Gün: Hatay - Habibi Neccar Camii - St.Pierre Kilisesi - Arkeoloji Müzesi - Harbiye Şelalesi

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından Hatay'a hareket. Tarihi Antakya sokaklarında gezimize başlıyoruz. Anadolu’da kurulmuş olan ve ilk camii olarak bilinen Habib-i Neccar Camii ziyareti. Ardından Mozaik koleksiyonu açısından ‘’Dünya Birincisi’’ olan Hatay arkeoloji müzesini ziyaret ediyoruz. Sonrasında ise tarihi uzun çarşıda vereceğimiz serbest zamanın ardından ‘’Dünyanın ilk mağara kilisesi olarak bilinen St.Pierre kilisesi'' ziyareti. Hristiyan adının cemaate ilk kez burada verilmiş olması ve Kilisenin 1963 yılında Papa VI. Paul tarafından “Hac yeri” ilân edilmiş olmasından dolayı önemli bir konuma sahiptir. Ardından Harbiye şelalesine hareket ve buradaki gezimizin sonrasında ise otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve Konaklama Otelimizde (İskenderun)



4 Gün: İskenderun - Adana - Sabancı Camii - Saat Kulesi - Misis ve Taşköprü - Atatürk Evi

 

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından Adana’ya hareket. Yol güzergahı üzerinde yer alan tarihi misis köprüsünü ziyaret ederek başlıyoruz programımıza. Ardından 28.500 kişi kapasiteli Balkanlar’ın ve Ortadoğu’nun en büyük camisi olan Sabancı camii ziyareti. Seyhan ırmağı kenarında ihtişamlı görüntüsü ile Türkiye de en çok ziyaret edilen camilerden biri olan Sabancı camiine geldiğimiz zaman rehberimizin anlatımları dinliyor ve burada vakit geçiyoruz. Ardından Seyhan köprüsü üzerinde Dünya’nın halen en eski köprüsü olma özelliğini taşıyan Taşköprü (panoramik) ve hemen akabinde 1881 yılında Vali Ziya Paşa tarafından yapılan ve Türkiye’nin en uzun saat kulesi olan büyük saat kulesini ziyaret ediyoruz. Sonrasında ise tarihi kazancılar sokağında Adana kebabının tadına bakmak ve alışveriş yapmak için serbest zaman. Ardından Atatürk evi müzesine gidiyoruz.(müze 19.yy da yapılmış olan geleneksel Adana evlerinin örneğini taşımaktadır) Akşam yemeği ve Konaklama Otelimizde (Adana)

 



5 Gün: Tarsus Şelalesi - St.Pierre Kilisesi - Kırkkaşık Bedesteni - Eshabı Kehf Mağarası - Nusret Mayın Gemisi – Ankara

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından Tarsus’a hareket. Hem tarihi dokusu hemde doğal güzelliği ile etkileyici bir konuma sahip olan Tarsus şelalesi ile gezimize başlıyoruz. Ardından St. Paul'un evi olarak kabul edilen ve yerin avlusunda St. Paul Kuyusu ve içinde yer alan eski Tarsus evlerini ziyaret edip tarihi sokaklarında gezintiye çıkıyoruz. Sonrasında ise Tarsus’un en önemli yapılarından biri olan Kırkkaşık Bedestenine gidiyor ve alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Müslüman ve Hıristiyanlarca kutsal sayılan Eshab-ı kehf mağarası ve Dünyanın en ünlü mayın gemisi ünvanını alan ‘Nusret mayın gemisi’ ziyareti. Tarsusda ki gezimizide tamamlayıp Ankara’ya dönmek üzere yola çıkıyoruz. Gerekli molaların ardından Ankara’ya varış ve bir başka AYAKİZİ organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları

Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 25.04.2024 18:00 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.