PROMO İTALYA TURU YOL ÜZERİ EKSTRA TURLAR DAHİL ! Tur Programı

PROMO İTALYA TURU YOL ÜZERİ EKSTRA TURLAR DAHİL !
7 Gece 8 Gün Oda+Kahvaltı Dahil !
Pegasus Hava Yolları tarifeli seferleri ile Sabiha Gökçen HL – Bologna – Sabiha Gökçen HL parkurunda uçak bileti Dahil !

 

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – BOLOGNA – ROMA

Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde uçuştan 3 saat önce gerçekleştireceğiniz bilet ve bagaj işlemlerinin ardından rehberimiz ile bekleme salonunda buluşuyoruz. Pegasus Hava Yolları ‘nın PC1217 sefer sayılı uçuşu ile 12:30’da Bologna’ya uçuş ve sonrasında yerel saat ile 14:10’da Bologna ‘ya varışımız ardından bizi bekleyen özel aracımız ile havalimanından ayrılıyoruz. Dante, Erasmus ve Kopernik gibi isimlerin yetiştiren ve İtalyanların, şehir mimarisinde çok fazla tuğla kullanılmış olması sebebi ile kızıl şehir olarak adlandırdığı bir orta çağ şehri olan, tarihi dokusu ve yemekleri ile ünlü Bologna’da panoramik şehir turumuzu düzenliyoruz. Bologna şehir turu sonrasında Roma’ya doğru yola çıkıyoruz. Roma ‘daki otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest zaman.



2 Gün: ROMA – (ROMA İKONLARI & VATİKAN TURU)

Kahvaltının ardından tüm gün serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ile birlikte Roma İkonları & Vatikan & Castel Gondolfo & Nemi & Outlet Turu (55 Euro) düzenliyoruz. Urbs caput mundi yani “Dünyanın merkezindeki kent” olarak adlandırılan Roma; sanat, tarih, müzik, alışveriş, güneş ve yemekleri ile karşınıza çıkan, antik dönemden Rönesans’a uzanan farklı stillerdeki binalarıyla sizi tarihte bir yolculuğa çıkarıyor. Mimarların birbiriyle yarışarak ortaya koyduğu eserler her mevsim binlerce turisti şehre çekerken, Roma tüm güzelliği ve estetiğiyle bu kalabalıkları bile insanı boğmadan taşıyabiliyor. Turumuzda Avrupa Medeniyeti ’ne şekil vermiş, 23 asırlık tarihe tanıklık eden imparatorluk şehri Roma’da önce şehrin sembolü haline gelen ve Roma İmparatorluğu boyunca gladyatör dövüşlerine ev sahipliği yapmış antik tiyatro Colosseum, imparatorluk zamanında şehrin tören merkezi olan Roma Forumu, efsaneye göre içine para atanın tekrar Roma’ya geleceğine inanılan Aşk Çeşmesi, sokak sanatçılarıyla meşhur İspanyol Merdivenleri, Vatikan (San Pietro), Castel San't Angelo - Melekler Şatosu, Navona meydanı ,Piazza Pietra Pantheon, Piazza Popolo görülecek yerler arasındadır. Ardından bir sonraki durağımız Castel Gondolfo olacaktır. Castel Gondolfo, İtalya ‘nın doğal güzellikleri ile bilinen ve Papa ‘nın yazlık sarayına ev sahipliği yapıyor olması ile tanınan, Albano Gölü kıyısında konumlanmış, dini figürler taşıyan arkeolojik eserlere sahip bir kasabadır. Castel Gondolfo gezimiz sonrasında Nemi ‘ye uğruyoruz. Çilek köyü olarak bilinen ve renk renk evleri, yemyeşil doğasıyla ziyaretçilerini çeken Nemi köyü turumuz sonrasında keyifli bir alışveriş için outlet center ziyareti, ardından turumuzun sonu. Roma’daki otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest zaman.



3 Gün: ROMA – (NAPOLİ & POMPEİ TURU)

Kahvaltının ardından tüm gün serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ile beraber ekstra olarak düzenlenecek olan Napoli & Pompei Turu (80 Euro) için Napoli’ye hareket ediyoruz. Napoli turunda Posilipo tepesine çıkarak Vezüv Yanardağı ve Napoli şehri ile tüm limanın eşsiz manzarasında bir fotoğraf molası veriyoruz. Garibaldi Meydanı, Via Toledo , şehrin en eski semti olarak adlandırılan Centro Storico , eski liman, Kristof Colombo caddesi, Castel Nuovo ve Pizza Mercato görülecek yerler arasındadır. Turumuzun devamında Pompei’ ye hareket ediyoruz. M.S. 79’da patlayan ve şehri yok eden Vezüv Yanardağı 'nın eteklerinde uzanmakta olan Pompei Arkeologların 1748 yılında uzun süren kazıları sonucu, şehir tüm canlılığıyla ortaya çıkarılmıştır. Tur bitimi otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest zaman.



4 Gün: ROMA – FLORANSA (FLORANSA VE RÖNESANS ORTA ÇAĞ TURU)

Kahvaltının ardından Floransa bölgesi oteline hareket. Odaların alınmasına kadar serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ile ekstra düzenlenecek olan Floransa Rönesans ve Orta Çağ Turu (25 Euro). Bu turumuz kapsamında Pinokyo’nun memleketi olan bu şirin şehirde önce portakal rengi kubbesiyle hemen dikkat çeken ve Avrupa’nın 4. büyük kilisesi olan Santa Maria Del Fiore Katedrali’n dışarıdan görme fırsatı bulacağız. Katedralin en dikkat çeken özelliklerinden biri de bazıları Kur’an-ı Kerim’de de zikredilen peygamber kıssalarının temsili olarak canlandırıldığı ve ‘Cennet Kapısı’ olarak adlandırılan bronz kapıdır. Daha sonra bir zamanlar halkı parlamentoya davet etmek için kullanılan Giotto’ nun Çan Kulesi, yüzyıllar boyunca Floransa’nın politik ve sosyal merkezi olan ve Michalengelo ‘nun ünlü Davut Heykeli’nin de bulunduğu Senyörler Meydanı ile antika ve kuyumcu dükkânlarıyla meşhur Eski Köprü (Ponte Vecchio) turumuz esnasında görülecek yerler arasındadır. Tur bitimi otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest zaman.



5 Gün: FLORANSA (BAŞTAN BAŞA TOSCANA TURU)

Kahvaltının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ile birlikte ekstra olarak Baştan Başa Toscana turu (90 Euro). Turumuzda ilk durağımız olan Pisa’ya hareket ediyoruz. Pisa panoramik şehir turumuzda Pisa Kulesi, katedral, vaftizhane ve Miracoli Meydanı gezilecek yerler arasındadır. Bu turumuzun ardından Siena turumuz için yolculuğumuza devam ediyoruz. Siena, Orta Çağ’dan kalma dar sokakları, ufak caddeleri ve Avrupa’nın en büyük meydanı olarak kabul edilen Campo Meydanı ile ünlüdür. Toscana Bölgesi’nin bu görülmeye değer köşesinde yapacağımız turumuzun ardından gezimizin üçüncü durağı olan durağımız, dünyanın en kaliteli ve çeşitli üzüm bağlarıyla çevrili, dondurması, porcini ve türüf mantarlı peynirleriyle ünlü, etrafı 14.yy’dan kalma surlarla çevrilmiş olan San Gimignano olacaktır. UNESCO Dünya Mirası İtalya Listesi ‘nde yer alan San Gimignano, savaşlara ve doğal afetlere rağmen ayakta kalan 14 kulesi ile “Güzel Kuleler Kasabası” olarak da bilinir. Kasaba merkezinde gerçekleştireceğimiz gezide Duomo Kilisesi, Torre Grossa Kulesi ve birçok tarihi yapı görülecek yerler arasındadır.  Toscana turumuzun son durağı olan Greve in Chianti ‘ye doğru hareket ediyoruz.  Eskiden kalma et dükkanları, kasaplar, şarküteriler ve peynircilerle dolu harika bir meydana sahip olan Gereve in Chianti ‘de gerçekleştireceğimiz gezi esnasında şehrin kalbi olarak kabul edilen eski manastır ve New York limanını ilk keşfeden kişi Giovanni de Verrazzano ‘nun heykeli başlıca görülecek yerler arasındadır. Adeta İtalyan film stüdyolarının havasını taşıyan ve ziyaretçilerine hissettiren kentin eski merkezi olan ve geleneksel evlerin ve sokakların yer aldığı Panzano ‘da gerçekleştireceğimiz kısa bir yürüyüş sonrasında turumuzu tamamlıyoruz. Tur bitimi otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest zaman.



6 Gün: FLORANSA – VENEDİK (VENEDİK ŞAHESERLERİ VE GONDOL TURU)

Kahvaltının ardından Venedik bölgesi oteline hareket. Odaların alınmasına kadar serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ile beraber ile ekstra olarak düzenlenecek olan Venedik Şaheserleri ve Gondol Turu (45 Euro). Turumuzda İstanbul’dan getirilmiş granit sütunları da görebileceğimiz, uzun yıllar dünya deniz ticaretinde söz sahibi olmuş denizcilerin buluşma noktası San Marco meydanı, idama mahkûm olanların veda edecekleri güzel şehir Venedik’e son kez baktıkları son bakış köprüsü, büyük kanal üzerinde inşa edilmiş en büyük köprü olan dükkanlarıyla ünlü Rialto köprüsü, Altın Kilise diye anılan San Marco Bazilikası turumuz esnasında göreceğimiz yerler arasındadır.  Venedik kanallarında Gondol turu yapacağız. Venedik turumuz sonrasında otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest zaman.



7 Gün: VENEDİK (MİLANO VE VERONA)

Kahvaltının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ile birlikte ekstra olarak düzenlenecek olan Milano ve Verona Turu (75 Euro). İlk olarak Verona ‘ya hareket ediyoruz. UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Verona aynı zamanda Colosseum’ dan sonra İtalya’nın en büyük ikinci amfi tiyatrosuna ev sahipliği yapıyor. Ünlü İngiliz yazar Shakespeare’in kaleme aldığı, bugün dünyada bilinen en büyük aşk hikayesini anlatan, ünlü eseri Romeo ve Juliet’ in kahramanlarının evlerini de görerek Verona turumuzu tamamlıyoruz. Turumuzun devamında Avrupa’nın moda başkentlerinden biri olan Milano’ya hareket ediyoruz. Milano’ya varışımıza istinaden panoramik Milano Şehir turu. İtalya’nın iş ve finans başkenti olsa da alışveriş, gece hayatı ve yeme içme deneyimi için de doğru adres olan Milano’da yapacağımız şehir turu esnasında ünlü opera binası La Scala, Duomo Meydanı ve Katedrali, birçok ünlü markanın bulunduğu keyifle alışveriş yapabileceğiniz La Galeria, Porta Romano görülecek yerler arasındadır. Tur bitimi Venedik bölgesi otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest zaman.



8 Gün: VENEDİK – FERRARA – İSTANBUL

Kahvaltının ardından otelden çıkış işlemlerimizi tamamlıyor ve UNESCO Dünya Kültürel Mirası Listesi 'ndeki, ve bölgenin surlar içindeki en büyük, Ortaçağ – Rönesans şehri Ferrara’ya ulaşıyoruz ve panoramik şehir turu düzenliyoruz. Via Mazzini, Teatro Comunale di Ferrara, Opera binası ve 18.YY dan kalma Ferrara kalesi görülecek yer arasındadır. Ferrara şehir turu sonrasında İstanbul uçuşumuz için Bologna’ya doğru hareket ediyoruz. Bologna Havalimanı’na transfer. Pegasus Hava Yolları ‘nın PC1218 Sefer sayılı uçuşu ile 14:50’de gerçekleşecek uçuş sonrası yerel saat ile 18:30’da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na varış ve turumuzun sonu.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları

Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 19.04.2024 18:55 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.