YILBAŞI ÖZEL PORTO & LİZBON TURU Tur Programı

YILBAŞI ÖZEL PORTO & LİZBON TURU
 4 Gece 5 Gün
Oda + Kahvaltı Konaklama Dahil
Türk Hava Yolları tarifeli seferi ile İstanbul – Porto / Lizbon - İstanbul uçak biletleri  Dahil

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL - PORTO

İstanbul 3.Havalimanı Dış Hatlar gidiş terminali önünde siz değerli konuklarımızla 09:00’da buluşma. Bagaj, bilet ve biniş işlemlerinin ardından Türk Hava Yollarının TK 1449 sefer sayılı uçuşu ile saat 11.45’te Porto’ya uçuş. Yerel saat ile 14:35’te varış. Varışımızı takiben alanda bekleyen özel otobüslerimiz ile panoramik Porto şehir turu .Görülecek yerler arasında Douro Nehri' ne tepeden bakan Rieira semti tarihi binaları, Bolsa Sarayı, Katedrali (Porto Katedrali), House Of The Prince, Sao Francisco Kilisesi, Sao Bento tren istasyonu, Ponte d Lous I Köprüsü ve Douro Nehri ile panoramik şehir turumuzu tamamlıyoruz. Gezi sonrası otelimize transfer ve serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyecek olduğu Porto Tekne Turuna katılabilirler. Bu muhteşem şehri bir de nehirden görme fırsatı bulup, Okyanus’a kadar ilerledikten sonra turumuzu sonlandırıyoruz. Tur sonrası otelimize transfer ve geceleme otelimizde.
 
Porto Tekne Turu:
25 Euro Kişi Başı 



2 Gün: PORTO

Sabah kahvaltı sonrası serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ile ekstra olarak gerçekleştireceğimiz Braga & Guimares turu.Portekiz’in önemli şehirlerinden biri olan Braga ilk durağımız. Braga’da önemli kutsal mekanlardan biri olan ’Dağların İsası Kilisesi’ni (Bom Jesus Do Monte) görüyoruz. 650 basamakla çıkılan bu muhteşem yapı Kuzey Portekiz’in granit yapılarının en güzel örneği. Dindar insanlar kutsal günlerde bu basamakları dizlerinin üzerinde çıkarak kutsal mekana ulaşıyorlar. Braga’dan sonra Portekiz’in eski başkenti Guimares’e hareket ediyoruz. Unesco koruması altında olan Guimares tipik evleri ve meydanlarıyla çok sevimli bir şehir. Guimares’i gördükten sonra Okyanus kıyısındaki güzel manzaralı yoldan Porto’ ya hareket ediyoruz. Varışa istinaden otele transfer ve geceleme otelemizde.

Braga & Guimares Turu :
60 Euro Kişi Başı
 



3 Gün: PORTO - LİZBON

Sabah kahvaltı sonrası Lizbon’a doğru yola çıkıyoruz. Güzergah üzerinde ekstra Fatima & Nazare & Obidos turu düzenlenecektir. İlk durağımız olan Fatima’ya doğru yola çıkıyoruz. Meryem Ana’nın 1917 yılında üç küçük çobana görünüp üç sırrı verdiği bu yer, Hristiyanlık’ın en büyük hac ve ibadet merkezlerinden biri olarak kabul ediliyor. Fatima’dan sonra Okyanus kıyısına yönelip Nazare adlı, kumsalıyla ünlü balıkçı kentine yöneliyoruz. Ünlü Kaşif Vasco de Gama uzak deniz yolculuklarına çıkmadan önce dua etmek için geldiği Nazare falezlerinden etkilenmemek mümkün değil. Daha sonra, hala 12 Yüzyıl surları ayakta olan, tarihi dokusunu korumayı başarmış Orta Çağ mirası Obidos Kenti’ni geziyor ve Lizbon’a hareket ediyoruz. Varışa istinaden otelinize transfer. Geceleme otelimizde.  

Fatima & Nazare & Obidos Turu : 50 Euro Kişi Başı



4 Gün: LİZBON


Sabah kahvaltı sonrası düzenlenecek panoramik Lizbon şehir turunda, VII. Eduardo Parkı, şehrin kalbi sayılan Rossio Caddesi, ünlü Libardede Meydanı, Tejo Nehri, São Jorge Kalesi, Alfama Semti, Alcantara Semti, keşifler için uğurlamaların yapıldığı Belem Kulesİ, Belem’ de Keşifler Anıtı ve Jeronimus Manastırı görülecek yerler arasındadır. Şehir turunun ardından arzu eden misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan Sintra & Cascais & Estoril & Cabo de Roca turuna katılabilirler. Portekiz monarşisinin en önemli yazlık sarayı olan Sintra Kraliyet Sarayı’nı gezeceğimiz bu turumuzda, sarayın neredeyse bir çini müzesini andıran Arap stilinde ilginç mimarisini yakından görme imkanınız olacak. Bu turumuzdan sonra şirin kasabaların eski balıkçı mahallelerini, yazlık evlerin bulunduğu Cascais ve Estoril sahili görülecek yerler arasındadır. Avrupa Kıtasının en batı ucu olan Cabo da Roca son durağımız. Gezi sonrası otelimize transferimiz yapılıyor. Arzu eden misafirlerimiz akşamlarını ekstra olarak düzenlenecek olan Fado Gecesi gezisine  katılarak geçirebilirler. Geceleme otelimizde. 

Sintra & Cascais & Estoril & Cabo de Roca Turu:
60 Euro Kişi Başı 
Fado Gecesi: Yemekli
75 Euro,Yemeksiz 50 Euro Kişi Başı 
 



5 Gün: LİZBON - İSTANBUL

Sabah kahvaltısı sonrası havalimanına transferimiz gerçekleşiyor. Bilet ve gümrük işlemlerinden sonra Türk Hava Yolları’nın TK 1760 seferi ile saat 15.45’te İstanbul’a uçuşumuz başlıyor. Yerel saat ile 22.25’te İstanbul’a varışın ardından yolculuğumuz sona eriyor. 



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları


* Genel Şartlar tur programının ayrılmaz bir parçasıdır ve tur programından bağımsız düşünülemez.
*Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir. Bu gibi durumlarda Touristica misafirleri Touristica sorumluluğundadır.
* Promosyon olarak belirtilmiş olan turlar ve özel dönem turlarında (bayramlar ve tatiller)uçak biletlerinin iptal ve iadesi yoktur. Diğer tüm turlarda hava yolu kuralları geçerli olup, iptal, iade ve değişiklikler hava yolu kuralları dahilindedir.
* Touristica, organize etmiş olduğu tur için yeterli katılımcı olmaması durumunda, turu iptal edebilir. Tur iptali 20 gün öncesinden tüketiciye bildirilir. Bu gibi durumlarda tüketici turunu diğer müsait olan bir tarihe kaydırabilir ya da tur ücretini iade alır. Tazminat talep edemez.
* Yurt dışı turlarımızda, seçtiğiniz turun iptal-değişiklik şartlarına göre %35 veya %50 ön ödeme ile rezervasyon alınabilir.
* Touristica, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Uçağın ineceği şehir farklılık gösterebilir.  Touristica, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu saat değişme riskini kabul ederek geziyi satın almıştır. Tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce misafirlerimiz tarafından yazılı teyit edilmesi gerekmektedir. Uçuş saatlerini ve parkurunu teyit etmeyen misafirlerin iç hat bağlantı uçuş ulaşımlarında yaşanan değişikliklerden Touristica sorumlu değildir.
*Tur programında belirtilen tur güzergâhı örnek güzergâh olup tur parkurunda değişiklik olabilir.
*Touristica, gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar.
*Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün/günler gerçekleştirilebilir.
*Touristica, yıldız kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
*Programlarda belirtilen tüm otel isimler V.B. (ve benzeri) olup yıldız kategorisi ve mesafe olarak örnek teşkil etmek için yazılmıştır. Belirtilen isimli otelde konaklama yapılacağı anlamına gelmez.
*Turun iptali durumunda vize ücreti ve sigorta ücretleri iade edilemez.
*Tur programlarında belirtilen ekstra turlar için minimum katılımcı sayıları gerekmektedir. Bu sayılar yerel operatör ya da rehber tarafından düzenlenecek olan turun maliyetlerine göre belirlenmektedir. Gerekli sayılara ulaşılamaması durumunda rehber ekstra turu (ları) iptal etme ve gerçekleştirmeme hakkına acente adına sahiptir.
*Yol üzerinde alternatif turlar gruptan en az 6 kişinin katılımı olduğu takdirde gerçekleşir. Katılmak istemeyen misafirler mola yerinde bekletilir.
*Programlarda belirtilen geziler rehberin inisiyatifinde herhangi bir nedenden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir.
* Müze ve ören yerleri girişleri ücreti fiyatlara dâhil değildir.
* Yurt dışı turlarda 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilmektedir. Bazı otellerde iki kişilik odalara ilave yatak uygulaması olup, bu ilave yatak genellikle kanepe ya da açılır kapanır yatak olarak verilmektedir. Standart bir yatak değildir. Çocuk indirimi sadece 2 yetişkin yanında 1 çocuk ile sınırlıdır(0-2 yaş arası bebekler bu kritere dahil değildir).
*Otellerde alınan kahvaltı standardı Continental kahvaltı olup tereyağı reçel kahve veya çaydan ibarettir. Grup kahvaltıları otellerde ayrı salonlarda alınıp münferit yolcu kahvaltılarından farklıdır.
*Tur kalkışı öncesi misafirlerimiz operasyonumuz tarafından bilgilendirme formu vasıtası ile turun tüm detaylarını (Konaklama Otelleri / Uçuş Saatleri / Bağlantılar /Rehber Bilgisi vb.) katılımcıya bildirir. Bilgilendirme formları kendisine yollanan katılımcı tarafından imzalanarak geri gönderilmelidir. Geri gönderilmediği durumlarda katılımcı bilgilendirilmiş sayılır ve bu sebepten dolayı yaşanacak sıkıntılardan Touristica sorumlu tutulamayacaktır.

Pasaport Uyarısı;
* Yurt dışı gezilerine katılabilmek için 10 yıldan eski olmayan, seyahatin bitişi itibariyle en az 6 ay geçerli pasaport ve (gerekli ülkelerde) ilgili ülke vizesi gerekmektedir. Tüketicinin vize başvuru işlemlerinde, Touristica, aracı ve yardımcı bir kurum olarak tüketiciye bu konuda ilgili kurumlar üzerinden hizmet almasına yardımcı olur. Bu hizmeti sağlayabilmesi için, tüketicinin başvuru için gereken tüm belge ve talepleri eksiksiz yerine getirmek zorundadır. Vize alınamaması durumunda, Touristica, konsolosluk ve tüketici arasında aracı bir kurum ve tüketicinin vize hizmeti alma konusunda sadece yol gösterici olduğundan sorumlu tutulamaz. Buna bağlı olarak turun iptali ya da vizenin olumlu sonuçlanmaması durumunda, vize ve sigorta ücreti konsolosluk tarafından iade edilmez.

* T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir. Yeşil pasaportlu misafirlerimizin pasaport geçerlilik tarihi seyahatin bitişi itibariyle en az 6 aylık olmak zorundadır. Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.


Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 19.04.2024 19:19 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.