ANKARA ÇIKIŞLI ŞİLE AĞVA BALAT PİER LOTİ TURU Tur Programı


ANKARA ÇIKIŞLI 1 GECE KONAKLAMALI 2 GÜNDÜZ
İSTANBUL PİER LOTİ-BALAT-ŞİLE-AĞVA TURU
GİDİŞ DÖNÜŞ ULAŞIM - RESTORANDA KAHVALTI – BOĞAZDA TEKNE TURU - 4 YILDIZLI OTELDE KONAKLAMA - OTELDE AÇIK BÜFE SABAH KAHVALTISI - AKŞAM YEMEĞİ - PROFESYONEL REHBERLİK - ACENTA REFAKATİ - ARAÇ İÇİ İKRAMLAR - 

 SEYAHAT SİGORTASI DAHİL  - BOĞAZDA RESTORANDA KAHVALTI DAHİL

BOĞAZDA TEKNE TURU DAHİL


 

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün:

 Akşam saat 23:55'te Kızılay Avm Önü, 00:10 Armada Avm Önü, 00:20 CarrefoursaAvm Önü, 00:30 Optimum Avm Önündeki buluşmamızın ardından araç içi ikramlarımız ile neşeli yolculuğumuza başlıyoruz.



2 Gün: BALAT – PİER LOTİ – BOĞAZ’DA TEKNE TURU

Sabah saatlerinde her tarafı tarih kültür kokan İstanbul’a varıyoruz. Sabah boğaz manzarası eşliğinde alacağımız kahvaltı sonrasında rehberimiz eşliğinde İstanbul gezimize başlıyoruz. Bir diğer durağımız Pier Loti tepesi, Haliç’in o ünlü panaromasının seyredilebildiği en iyi bölge olan bu sırtlara çıkıldığında; ünlü Fransız yazar Pierre Loti’nin adını taşıyan Kahve’ye ulaşılmaktadır. İstanbul’da uzun dönemler yaşayan ve gerçek bir İstanbul aşığı olan Pierre Loti’nin asıl adı “JulienViaud’dur”. Tarihi Kahve, bahsi geçen eşsiz manzaranın seyredilebildiği en ideal yerdir. Burada rehberimizden alacağımız bilgilerden sonra muhteşem manzara eşliğinde çay, kahve molasının ardından turumuza eski İstanbul’u yaşatarak devam ediyoruz. İstanbul'un en eski semtlerinden biri olan Balat'ın 19. Yüzyılda inşaa edilmiş kırmızı Marsilya tuğlasından evleriyle bezeli sokaklarını geziyoruz. Kilise ve Sinagogların arasında gezinerek şarkılara konu olan Agora Meyhanesi, Balat Çarşısı ve Fetih İşkembecisi, rengarenk cumbalı evlerle süslü, dizilere ve filmlere sahne olan bu masalsı semti bir zamanlar burada yaşayan ve bu kültürü oluşturmuş azınlıkların hikayelerini dinleyerek geziyoruz. Balat'ın renkli ve minicik antika dükkanlarını andıran Kafelerinde Cumbalı Kahvede molaya duruyoruz. Öğleden sonra muhteşem bir boğaz turu için Eminönü iskelesinden grubumuza özel tur teknemiz ile yaklaşık 1,5 saat sürecek boğaz turumuz için hareket ediyoruz. Boğazın tüm güzelliklerini yakından görme fırsatı ve rehberimizden alacağımız bilgiler ile eğlence dolu bir tekne turunun ardından aracımıza geçerek akşam yemeği ve konaklama için otelimize geçiyoruz.



3 Gün: ŞİLE – AĞVA

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrası tarihi M.Ö 12.000 – 6.000'lere kadar inen Şile'ye varıyoruz. Şile Limanı, Dünya’nın en büyük deniz fenerlerinden biri olan Şile Feneri ve Şile Kalesi gezilerimizin ardından Göksu ve Yeşilçay dereleri arasındaki deltaya, alüvyonlar üzerine kurulmuş, Eski zamanlarda Ceneviz ve Venedikliler'in kolonisi olan yerleşim bölgesi, 50 metre eninde 2,5 kilometre uzunluğunda kumsala sahip Latincede “ iki dere arasındaki köy ” anlamına gelen Ağva'ya varıyoruz. Öğle yemeği molamızın ardından hemen Karadeniz’in mavi ve yeşil sularına doyumsuz bir şekilde bakıyoruz. Yemyeşil doğası, Karadeniz'in masmavi suları ile Ağva'da vereceğimiz serbest zamanda Şile bezi alış-verişi yapmayı unutmayın. Arzu eden misafirlerimizle Göksu nehrinde tekne gezisi yapıyoruz. Sonrasında belirlenen saatte buluşmanın ardından Ankara’ya hareket ediyoruz. Araç içi ikramlarımız ve gerekli molalarımız sonra akşam saatlerinde Ankara’ya ulaşıyoruz. Bir başka AYAKİZİ TUR organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz. 



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları

Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 20.04.2024 08:14 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.