ELEGANT AVRUPA TURU Tur Programı

ELEGANT AVRUPA TURU

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi İle

7 Gece 8 Gün

Fransa - İtalya - İsviçre - Almanya

Nice (2) – Como – Milano (1) – Lugano – Zürih – Alsace (2) – Freiburg – Bern – Montrö – Cenevre (2) – Lozan

(Nice Sabah Gidiş – Cenevre Akşam Dönüş)

Kalkış Yerleri: İstanbul Yeni Havalimanı Dış Hatlar Terminali
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL - NİCE

İstanbul Yeni Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde Türk Hava Yolları kontuarından gerçekleştireceğiniz check-in ve pasaport işlemleri sonrasında, uçuştan 1 saat önce uçağın biniş kapısı önünde buluşuyoruz. (Uçuşunuzdan üç saat önce havalimanında hazır bulunmanız önerilir)  Türk Hava Yolları’nın TK 1813 sefer sayılı uçağı ile saat 08.25’de Nice’e hareket. Yerel saat ile 10.40’da varışımızın ardından havalimanında bizi bekleyen özel otobüsümüz ile panoramik Nice Şehir turu. Turumuz esnasında; Promenade des Anglais , Nice bölgesi, Massena Meydanı, Antika Pazarı göreceğimiz yerler arasındadır. Tur bitimi günümüz serbest. Öğleden sonra; arzu eden misafirlerimiz için ekstra olarak düzenlenecek olan Monaco & Monte Carlo Turu (65 Euro). Dünyanın Vatikan’dan sonra en küçük ikinci bağımsız devleti Monaco prensliği Cote d’Azur bölgesinde yer almasının yanında, 19.yy sonlarında şehrin Paris’e demiryoluyla bağlanması ve zamanın  Monako prensi III. Charles'ın (Carlo) 1856'da bir anonim şirkete verdiği izinle 1861'de açılan kumarhanenin etkisiyle dünya jet sosyetesinin ilgi odağı olmuş ve günümüzdeki refahına kavuşmuştur. Turumuzda Cote d’Azur bölgesinin en güzel koy ve burunlarını, en güzel yamaçlarnı göreceğimiz bir yolculukla Monaco Prensliği’ne varıyor, Kraliyet saray bölgesi görüldükten sonra Monte Carlo’ya geçiyoruz. Burada ünlü casino’yu gezebilir son model arabalar, dünyanın en lüks ve pahalı otellerinin yer aldığı meydanda bir kafe ya da restorana oturup vakit geçirebilirsiniz. Turumuzun ardından otelimize transfer.

 



2 Gün: NİCE

Kahvaltının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz için ekstra olarak düzenlenecek Mega Cote’d Azur Turu (90 Euro). Turumuza Akdeniz’e tepeden bakan bir konumda bulunan, daracık Arnavut kaldırımlı sokakları, binaların etrafından fışkıran çiçekleri ile Picasso, Braque, Miro gibi sanatçılara ilham kaynağı olmuş şirin bir Orta Çağ köyü olan St Paul de Vence  ile başlıyoruz. Buradaki gezimizin ardından, önceden bir balıkçı köyü iken, eşsiz güzelliği varlıklı Fransızların dikkatini çekmiş, ünlü film festivalinin de tanıtımına yaptığı katkının neticesinde günümüzde son derece zengin bir turizm şehrine dönüşmüş olan Cannes’i geziyoruz. Ardından Küçük Köprü ve Meydanları ile ünlü şirin kasabası Port Grimaud’u ziayret edip, Brigitte Bardot’nun ‘’Ve Tanrı Kadını Yarattı’’ filmi ile dünyaca üne kavuşan, zenginlerin uğrak yeri, körfezin kuzeyinde bulunan St.Tropez’e geçiyoruz. Tur bitimi otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest saatler.



3 Gün: NİCE - MİLANO

Kahvaltının ardından otelden çıkış işlemlerimizi tamamlıyoruz. Avrupa’nın moda başkentlerinden biri olan Milano’ya doğru hareket ediyoruz. Mutfağı, operası, kiliseleri ve büyük usta Leonardo Da Vinci’nin Son Akşam Yemeği freskosu gibi paha biçilmez sanat eserleriyle de öne çıkan Milano’da varışımızda panaromik şehir turu. İtalya’nın iş ve finans başkenti olsa da alışveriş, gece hayatı ve yeme içme deneyimi için de doğru adres olan Milano’da ünlü opera binası La Scala, Duomo Meydanı ve Katedrali, birçok ünlü markanın bulunduğu keyifle alışveriş yapabileceğiniz La Galeria, Porta Romano görülecek yerler arasındadır. Tur bitimi otelinize transfer, dinlenmek üzere serbest saatler.  



4 Gün: MİLANO - COMO - LUGANO (LUZERN) - ZÜRİH - ALSACE

Kahvaltının ve otelden çıkış işlemlerimizin ardından Zürih’e hareket. Yolculuğumuz esnasında, ilk durağımız kendisiyle aynı adı taşıyan gölü ve Hollywood ünlülerinden Avrupa zenginlerine, dünya jet sosyetesinin yazlık evlerine ev sahipliği yapan, lüks yaşamı ve doğal güzellikleri ile ünlü Como. Burada vereceğimiz mola sonrasında İsviçre’nin Monte Carlo’su olarak bilinen, Lugano gölünün kıyısındaki Lugano şehrinde kısa bir mola için hareket. Buradaki molamızın ardından Zurih’e doğru olan yolculuğumuza devam ediyoruz. Yol üzerinde arzu eden misafirlerimiz için ekstra olarak düzenlenecek olan Luzern turu (40 Euro). İsviçre’nin gizli başkenti olarak anılan ve fiyord gölünün kıyısına kurulu olan Luzern, aynı zamanda Efsanevi halk kahramanı Wilhelm Tell’ in doğum yeridir. Aslan Anıtı, Kapellbrücke, Belediye Binası, Cizvit Kilisesi ile konser ve kongre merkezleri göreceğimiz yerler arasındadır. Zurih’e verışımızda yapacağımız panaromik şehir turumuz esnasında Fraumünster Kilisesi, Grossmunster Kilisesi, İsviçre ulusal müzesi, Opera binası, Zürih Gölü,  Saat Kulesi, eski lonca evleri, Zurich Altstadt (Eski Şehir) ve Dünyaca ünlü mağazalarla çevrelenmiş, hareketli ve renkli bir havası olan Bahnhofstrasse Caddesi görülecek yerler arasındadır. Tur bitimi Alsace bölgesi otelimize transfer. Dinlenmek üzere serbest saatler.



5 Gün: ALSACE - FRAIBURG - ALSACE

Kahvaltının ardından Almanya’nın en çok güneş alan şehri Freiburg’a geçiyoruz. Arzu eden misafirlerimiz için Fransa ve Almanya’nın gizli cenneti Alsace bölgesine ekstra olarak düzenlenecek olan Alsace Kombi turu (75 Euro). Fransız & Alman ortak kültür ve mimari özelliklerini taşıyan, Ren şarap yolu üzerindeki Strasbourg kentinde yapacağımız turumuz esnasında; Küçük Fransa, Katedral Meydanı, Notre Dame Katedrali, Kammerz evi göreceğimiz yerler arasındadır. Ardından Masal diyarı Colmar kentine geçecek; Eski Gümrük Binası, Pfister evi ve Ren nehri etrafındaki renga renk evler ile şehrin en ünlü bölgesi Petite Venise (Küçük Venedik) göreceğiz. Ren nehri ve kanallarının çevrelediği eşsiz ortamda hem damak zevkinize göre bir çok lezzetli yiyecekler hem de bir çok hediyelik eşya alma imkanı bulacaksınız. Gezimin son durağı Alsace bölgesinin üzüm bağları ile çevrili, çiçekli balkonları, kendine has sıra sıra dükkanları, parke döşeli yolları ve şirin kafeleri ile Riquewihr. Burada yapacağımız turumuzun ardından otelimize transfer. Dinlenmek üzere serbest saatler.



6 Gün: ALSACE - BERN - ALP KÖYLERİ - PEYNİR VE ÇİKOLATA FABRİKALARI - CENEVRE

Kahvaltının ardından otelden çıkış işlemlerimizi tamamlıyor ve İsviçre’nin başkenti, aynı anda ülkenin en büyük dördüncü kenti Bern’e geçiyoruz. Burada yapacağımız panaromik şehir turu sonrasında Cenevre’ye doğru hareket ediyoruz. Arzu eden misafirlerimiz için yol üzeri ekstra olarak düzenlenecek olan Alp Köyleri - Peynir ve Çikolata Fabrikası (50 Euro). İlk olarak Çikolata Fabrikası ile ünlü Broc köyüne geçiyoruz, yol üzerinde Gruyeres Şatosunu panaromik olarak görecek, Çikolata fabrikası’ nda biribirinden özel İsviçre çikolatalarının nasıl yapıldığını gözlemleyip, envai çeşit çikolatalardan alışveriş yapma imkanını bulacaksınız. Ardından 2014 yılında İsviçre’nin en güzel köyü seçilmiş, dünyaca ünlü gravyer peynirinin anavatanı Gruyeres, arnavut kaldırımlı sokakları ve kartpostalı çağrıştıran evleriyle sizi adeta Ortaçağ'a yolculuğa çıkarıyor. Bölgede ziyaret edeceğimiz Peynir fabrikasında dünyaca ünlü İsviçre peynirlerinden alabilirsiniz. Tur bitimi Cenevre otelimize transfer. Dinlenmek üzere serbest saatler

 



7 Gün: CENEVRE (ELEGANT ALPLER)

Kahvatının ardından günümüz serbest. Arzu eden misafirlerimiz ile birlikte ekstra olarak düzenlenecek olan Elegant Alp’ler (90 Euro). İlk olarak Alplerin çatısı olarak anılan, Avrupa’nın en yüksek dağı Chamonix Mont Blanc‘a geçiyoruz. Dünya’ nın en iyi 10 kayak merkezinden birisi olarak gösterilen Chamonix, ilk kış olimpiyatlarına da ev sahipliği yapmıştır. Eski şehir merkezinde yapacağımız gezimin ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz hava koşullarına bağlı olarak ekstra ücret ödeyerek teleferik ile zirveye ye çıkabilir. Ardından “Alplerin Venedik”i olarak adlandırılan Annecy’e geçiyoruz. “Mavi Göl” adıyla anılan Annecy Gölü ve gölün iki yakasında boylu boyunca uzanan şirin ve renkli evleri ile Annecy; Savoy Alplerinin eteğinde bizleri tüm güzelliğiyle karşılıyor. Geçmişten bugüne kale, saray, mahkeme ve hapishane olarak kullanılan ve günümüzde müze olarak hizmet veren, 1132 yapımı Palais de lIsle Kalesini de panoramik olarak göreceğimiz, Thiou Nehri üzerindeki bu büyüleyici şehirdeki turumuz sonrası otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest saatler.



8 Gün: CENEVRE - LOZAN - MONTRÖ - CHILLON - İSTANBUL

Kahvaltının ardından otelden çıkış işlemlerimizi tamamlıyoruz. Panaromik olarak yapacağımız Cenevre, şehir turumuz için otelimizden hareket ediyoruz.  Leman Gölü, Mont Blanc Köprüsü, Büyük Katedral, Rousseau Adası, Birleşmiş Milletler Binası ve eski şehir göreceğimiz yerler arasındadır. Ardından ulusal tarihimizde çok önemli bir yeri olan, ortaçağın önemli piskoposluk merkezlerinden biri Lozan’a geçiyoruz. Lozan Antlaşmasının yapıldığı Borivage Otel, Uşi Şatosu, Olimpiyat Müzesi yapacağımız panaromik tur esnasında göreceğimiz yerler arasındadır. Sonra ki durağımız yine ulusal tarihimizden çok iyi bildiğimiz, kaleleri, tarihi binaları ve doğal güzelliklerinin yanında müzik dünyası için de önemli bir şehir Montrö’. Hayatının son döneminde çalışmalarını burada sürdürmüş olan Freddy Mercury’nin heykeli, Montrö kasabası göreceğimiz yerler arasındadır. Sonrasında Leman gölü içinde bulunan Chillion Şatosu’nu göreceğiz. Tur bitimi havalimanına transfer. Türk Hava Yolları‘nın TK 1920 sefer sayılı uçuşu ile saat 18.25’te İstanbul’a hareket. Türkiye saati ile 22.35’de varış ve turumuzun sonu. (Lozan, Montrö, Cenevre ve Chillion turları panaromik olarak düzenlenmektedir.)

 



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar
  • Tur Programımız minimum 40 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kakışına 10 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.
  • Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce acenteniz tarafından bildirilecektir.
  • Fuar, kongre, konser,  etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’ lerden fazla mesafede kullanılabilir. Böyle bir durumda, turun hareket tarihinden 15 gün önce acenteniz tarafından bilgi verilecektir.
  • 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
  • Tur programında dahil olan hizmetlerden Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.
  • Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin  genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine,  girilmesine izin verilmeyen veya her hangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkansız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından acente sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  • Ekstra turlar, servis aldığımız yerel acente tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca turların günleri ve saatleri, gidilecek yerlerde ki müze, ören yerlerinin açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.
  • Ekstra turlar katılımcının isteğine bağlı olup zorunlu değildir. Tur esnasında düzenlenen ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, yol üzerinde bulunan müsait bir dinlenme tesisinde beklemeyi kabul etmiş sayılırlar. Bu yolcular ekstra tur başlamadan yol üstü dinlenme tesisine bırakılıp, turun tamamlanması ardından bırakıldıkları noktadan alınırlar.
  • Sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için alternatif bilgiler bulunduğu durumda konaklayacağınız otel(ler)i gezi hareketinden 48 saat önce öğrenebilirsiniz. 
  • Acente, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Acente, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.

İptal Şartları

Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 18.04.2024 11:48 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.