KARS TURU Tur Programı

TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ İLE KARS ERZURUM TURU
4 Gece 5 Gün 
(2 GECE TREN  SEYEHATİ - 2 GECE OTEL KONAKLAMASI)
TREN & UÇAK BİLETİ DAHİL
UÇAK İLE GİDİŞ TURİSTİK DOĞU EKSPRESS İLE DÖNÜŞ

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: 25.02.2020 - Erzurum – Kongre Binası – Üç Kümbetler – Yakutiye Medresesi – Çifte Minareli Medrese

Sabah Esenboğa havaalanında buluşmamızın ardından Dadaşlar diyarı Erzurum’a uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz.
ilk olarak bölgenin sembolü haline gelen Anadolu’nun en büyük  Selçuklu medresesi olan çifte minareli medreseyi gezerek başlıyoruz. Ardından Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı tarihi Erzurum kongre binasına gidiyoruz. Sonrasında Yakutiye medresesi ve oltu taşı alışverişi için tarihi Rüstem paşa hanını da ziyaret ettikten sonra Kars’a hareket ediyoruz. Yol güzergahı üzerinde yer alan Sarıkamış şehitliğini de ziyaretimizin ardından Konaklama karsta ki otelimizde.

Akşam Yemeği: Otelimizde set menü ya da açık büfe olarak alınacak olup tur ücretine dahildir. 
Konaklama: Kars Kent Ani Hotel



2 Gün: 26.02.2020 - Kars – Ani Harabeleri – Çıldır Gölü – Kars Şehir Merkezi – Kafkas gecesi

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından  Türkiye’nin en önemli kültür varlıkları arasında gösterilen Ani harabelerine hareket. Rehberimizin anlatımlarıyla antik kentte gezerken adeta tarihin büyüsüne kapılıyoruz. Sonrasında ise sizleri Çıldır gölüne götürüyoruz. Dileyen misafirlerimiz faytonlara binip gölün üstünde eğlenceli ve bir o kadarda unutulmaz anlar yaşayabilirler.
Kars şehir merkezine hareket. Kars kalesi (Panoramik) gördükten sonra otelimize hareket. Konaklama Karsta ki otelimizde. (Dileyen misafirlerimiz için akşam Kafkas gecesine katılma imkanı)

 

Kahvaltı: Otelimizde Açık Büfe Şeklindedir
Öğle yemeği: Ekstra olup bölgede yer alan restoranlardan faydalanabilirsiniz
Akşam Yemeği: Otelimizde set menü ya da açık büfe olarak alınacak olup tur ücretine dahildir. 
Konaklama: Kars Kent Ani Hotel
 



3 Gün: 27.02. 2020 - Kars 12 Havariler Kilisesi – Aşıklar Atışması – Opera Binası - Ankara ya hareket

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından. 12 havariler kilisesi, etnoğrafya müzesi ve opera binası görülecek yerler arasında. Ardından akşam saatlerinde Aşıklar atışmasını izliyor (ekstra) ve tren garında geçiyoruz. Ardından saat 23:55 de hareket edecek olan trenimize yerleşiyoruz ve Diğriği istasyonuna kadar yaklaşık 12 saat sürecek tren yolculuğumuz başlıyor 

Kahvaltı : Otelimizde alınacak olup tur ücretine dahildir. 
Öğle yemeği: Ekstra olup bölgede yer alan restoranlardan faydalanabilirsiniz
Akşam Yemeği: Ekstra olup Trende yer alan restorandan faydalanabilirsiniz
Konaklama: Tren Yolculuğu !



4 Gün: 28.02. 2020 - Tren Yolculuğu - Divriği - Bostankaya

Yaklaşık 11 Saatlik yolculumuğuzun ardından sabahın ilk ışıklarında Divriği Tren garına ulaşıyoruz.  Divriği Tren Garında verilecek serbest zaman esnasında dileyen misafirlerimiz Divriği'yi gezebilir,  Muhteşem doğa manzarası eşliğinde fotoğraf çekebilirler, Saat 12:20'de bir sonraki durağımız olan Bostankaya'ya doğru yola çıkıyor, yaklaşık 2,5 saatlik yolculuğun ardından Bostankaya'ya ulaşıyoruz. Burada misafirlerimize serbest zaman veriyoruz, serbest zaman sonrasında Turistik Doğu Ekspresindeki yataklı vagonlarımıza yerleşiyoruz ve son durağımız olan Ankara'ya hareket ediyoruz. 

 

Kahvaltı: Tren restaurantımızda alınacak olup ekstradır.
 
Öğle yemeği: Ekstra olup dileyenler tren restoranından faydalanabilirler.
 
Akşam Yemeği: Ekstra olup dileyenler tren restoranından faydalanabilir.
 
Konaklama: Doğu Ekspresinde bize ayrılmış yataklı vagonlarda



5 Gün: 29.02. 2020 - Ankara

Yoluluğumuzun sonu ve sabah 05.15 sularında Ankara'ya varış.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

Doğu Ekspresi Güzergahı
Doğu Ekspresi Türkiye’deki en uzun demir yolu hatlarından biri. Ankara-Kars arasındaki seyahatini 24 saatte tamamlayan ekspres, haftanın 7 günü, iki şehirden karşılıklı seferlerle hareket ediyor. Ankara Tren Garı – Elmadağ – Kırıkkale – Kayseri Tren Garı – Şarkışla – Sivas Tren Garı – Yenikangal – Divriği – Kemaliye – Erzincan Tren Garı – Karasu – Ilıca – Palandöken – Erzurum Tren Garı – Hasankale – Horasan – Sarıkamış – Kars Tren Garı güzergahını izliyor.

 

Doğu Ekspresi Yemek
Doğu Ekspresi’nde bir vagonda hafif aperatif yiyecek (tost, sandvic, poğaça..) ve alkolsüz içecek servisi yapılıyor. Trene dışardan yiyecek ve içecek getirebiliyorsunuz. Yanınıza yiyecek içecek almanızı öneririz. Ayrıca kağıt havlu / ıslak mendil bulundurmanızı da öneririz.

 

Doğu Ekspresi Yatak ve Tuvalet
Doğu Ekspresi’nde size verilen temiz nevresimleri, ranza haline gelen yataklara seriyorsunuz. Yataklı ile Örtülü Kuşetli vagonun büyüklükleri aynı olsa da Yataklı Vagon 2 kişilik. Ayrıca 4 kişilik kuşetli vagonlar var. Yataklı vagonda ve örtülü kuşetlerde bir adet priz bulunuyor (üçlü priz bulundurmakta fayda var). Yataklı vagon kapısı içerden kitlenebilirler, örtülü kuşet kitlenemiyor. Doğu Ekspresi’nde vagon başlarında ortak kullanımlı tuvalet mevcut ve sürekli temizleniyor.

Yataklı ile örtülü kuşetlinin büyüklükleri aynı ama yataklı kompartıman 2 kişinin konforu için tasarlanmış. Aynı büyüklükteki alanda karşılıklı ikişer koltuk yerine tek tarafta iki koltuk, masa, sıcak suyu olan bir lavabo ve küçük bir buzdolabı var. Bu sebeple tabi ki daha ferah ve konforlu. 

Hatırlatmalar
* Trende restoran vagonu var ama aperatif ve sınırlı servis olduğundan yolluk (meyve, içecek, atıştırmalık) almakta fayda var.
* Yataklı vagonlarda priz var ama yetersiz kalma ihtimalina karşı yanınıza üçlü priz alabilirsiniz.
* Yolculuk boyunca internet kesik kesik çekiyor. Telefon çekmeyen yerler de var. 
* Tren bazen köy yakınlarından geçiyor ve köylü çocuklar treni takip ediyor. Onları sevindirmek için çikolata, bisküvi alabilirsiniz. 
* Erzurum' a gittiğinizde cağ kebapçısının telefonunu alın, doğu ekspresi ile Kars'tan Erzurum'a yaklaşırken sipariş vererek trende cağ kebabı keyfi yapabilirsiniz. Kebapçılar gara getiriyorlar siparişlerinizi.

 

Bilgilendirme
Rehber grubu Kars Tren Garında karşılar. Acentemiz, havayolları ve demiryolları ile yolcularımız arasında aracı konumunda olup,  Protokole tabidir. Uçuş öncesinde uçuş detayları değişebilir, tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyid edilmesi gerekmektedir. Yolcularımız saat değişikliği riskini bilerek ve kabul ederek turu satın almıştır. Uçak ve tren seferlerinde oluşabilecek aksama, rötar yada iptal gibi durumlar halinde oluşabilecek zaman kayıplarından, tura katılamama yada geç katılma gibi durumlardan, uçağın veya trenin kaçırılmasından ve bunun sonucunda oluşabilecek hizmet alınamaması gibi durumlardan acenta sorumlu tutulamaz.

 


İptal Şartları

Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 23.04.2024 17:16 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.