THY İLE VİZESİZ BALKANLAR TURU Tur Programı

BAŞTAN BAŞA BALKANLAR
Arnavutluk, Makedonya, Karadağ, Hırvatistan
Bosna Hersek, Sırbistan, Kosova 
Türk Hava Yolları ile Vizesiz

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: İstanbul ( Atatürk Havalimanı ) – Saraybosna

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış hatlar Gidiş Terminalinde saat 05:00’da buluşma. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerini takiben Türk Havayolları’na ait TK 1021 sefer sayılı uçağı ile saat 07:15’de Saraybosna’ya hareket. Yaklaşık 1,5 saatlik yolculuğun ardından yerel saat ile 08:05`de Saraybosna’ya varış. Pasaport, bagaj ve gümrük işlemlerinin ardından özel otobüslerimiz ile birlikte panoramik Saraybosna turumuza başlıyoruz. Avrupa’nın en müstesna çarşısı başçarşı gezisi, Osmanlı döneminden beri faaliyete devam eden Kurşunlu Medresesi, Hüsrev Bey Camii, Saat Kulesi, Katolik Katedrali, Ortodoks Kiliseleri, Musevi Sinagogu, 1. Dünya Savaşı’nın çıktığı Latin Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Han’a atfedilen Fatih Camisi görülecek yerler arasındadır. Panoramik şehir turumuzu sönmeyen ateşte tamamlayacağız. Şehir turu sonrasında serbest zaman dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan Vrelo Bosna-Savaş Tüneli turuna katılabilirler.(Girişler Dahil 25 Euro) Bu turumuzda ilk olarak yakın geçmiş zamanda yaşanan iç savaşta şehrin kuşatma sırasında hayata bağlanmasını sağlayan savaş tünelini ve müzesini ziyaret ediyoruz. Tünelin ziyarete açık kısmını görme şansına sahip olacağımız ziyaretimizde, izleyeceğimiz video ile duygusal anlar yaşayacağız. Savaş tüneli ziyaretimizin ardından Vrelo Bosnayı ziyaret ediyoruz. İgman Dağının eteklerinde yer alan ve Bosna Nehri nin kaynağını oluşturan Vrelo Bosna, yeşilin her tonunu bir arada bulabileceğiniz, dereler, şelaleler ve göletlerden oluşan inanılmaz güzellikte doğal bir parktır. Rehberimizin bildireceği toplanma saatine kadar verilecek serbest zamanda; bir kahve molası verebilir, parktaki kuğu ve ördeklerle çok güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Turumuzun bitiminde otelimize transfer, oda dağılımı, geceleme ve akşam yemeği otelimizde.



2 Gün: Saraybosna ( Travnik – Jajce – Pliva Şelalesi Turu Yemekli )

Sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrasında rehberinizin ekstra olarak düzenleyeceği Travnik-Jajce-Pliva Şelalesi Turu (Yemekli 55 Euro) İlk olarak Jajceye doğru yolculuğumuza başlıyoruz. Doyulmaz güzelliklerle süslü Jajce’nin Pliva Şelalesini ziyaret ediyoruz. Bosnada bulunan iki şelaleden birisi olan bu doğa harikası Pliva Şelalesini gördükten sonra hemen yanı başında bulunan kafeteryalarda oturup su sesi eşliğinde çay-kahve molası veriyoruz. Daha sonra Osmanlı’ya yıllarca başkentlik etmiş olan şehrin eski kalesini geziyoruz. Jajce gezimizi sonlandırıp Travnik’e doğru hareket ediyoruz. Travnike vardığımızda öncelikle eski kaleyi gezmeye başlıyoruz. Bosna Krallığında yapılmış ve Osmanlı hakimiyeti sırasında süslenmiş kaleyi ziyaretimizden sonra Osmanlı’nın Bosnada yapmış olduğu ilk camisi olan ” Süleymaniye” camisini geziyoruz. Şehir merkezinde gezinti yapıyoruz. Travnik şehrinde görülmesi gereken en önemli yerlerden birisi olan Nobel Barış ödüllü yazar Ivo Andricin evine uğruyoruz. Özellikle Balkan coğrafyasında yaşanan etnik ayrımcılığın nedenlerini Dünya’ya en güzel şekilde anlatan bu ünlü yazarın müzeye çevrilmiş olan evini ziyaret ettikten sonra Fatih Sultan Mehmed in su içtiği rivayet edilen Mavi Suyu geziyoruz. Daha sonra Saraybosna’ya doğru yola çıkıyoruz. Varışımız sonrası otelimize transfer. Geceleme otelimizde. Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan yemekli müzikli iki adet içecekli Boşnak Gecesi Turuna katılabilirler.(40 Euro)



3 Gün: Saraybosna – (Konjic – Mostar – Poçitel) Trebinje – Dubrovnik ( Extra tur imkanı )

Otelde alınacak sabah kahvaltısı sonrası Mostar’a doğru yola çıkıyoruz. Yol üzerinde Konjic şehrinde Osmanlı’dan günümüze kadar gelmiş restorasyonu Türkiye tarafından yapılan meşhur Konjic köprüsünü görme ve Neretva nehri kenarında kahve keyfi için mola veriyoruz. Ayrıca burada ahşap el işlemesi atölyelerinden alışveriş yapabilirsiniz. Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan Josip Broz Tito tarafından 1953-1979 yılları arasında yaptırılan, 1992-1995 Bosna savaşında ortaya çıkan, yaklaşık 6500 metrekare alana sahip 350 kişinin 6 ay boyunca dışarıdan hiç destek almadan yaşayabileceği 24 ton Atom bombasına dayanıklı ve Dünya’da bilinen en büyük sığınakları arasında gösterilen Tito Sığınak (Tito’s Bunker) Turuna katılabilirler.(25 Euro). Ardından Mostar’a doğru hareket ediyoruz. Mostar şehri gezinin en ilgi çekici yerlerinden biri, Mimar Hayreddin tarafından 1557 yılında inşa edilen Mostar köprüsü Osmanlı mimarisinin bir şaheseridir. Köprü 1992 yılında cereyan eden savaşta Hırvat topçusu tarafından yıkılmıştı fakat Türkiye Cumhuriyetinin de büyük katkılarıyla 2004 yılında yeniden hizmete açılmıştır. Mostar köprüsünün ardından Koski Mehmet Paşa Camii ni görüyoruz. Ardından Poçitel’e doğru yola çıkıyoruz yol üzerinde dileyen misafirlerimiz ile ekstra düzenleyeceğimiz Blagaj Tekkesi (Giriş Dâhil 10 Euro) turumuzu gerçekleştiriyoruz. Daha sonrasında devam edip tarihi dokusuyla korunan ve Türk Köyü olarak bilinen Poçitel’i ziyaret ederek 16.yy.da Osmanlı tarafından yapılan binaları görüyoruz. Ardından konaklama yapacağımız Trebinje’deki otelimize yerleşiyoruz, serbest zaman ve akşam yemeği otelimizde. Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan Hırvatistan’ın tatil cenneti Dubrovnik turumuza katılabilirler.(45 Euro)
(Bu tura katılabilmek için misafirlerin yeşil pasaport sahibi veya geçerli kullanılabilir Schengen vizesi ya da Hırvatistan vizesi olması gerekmektedir.) Dubrovnik panoramik şehir turunu gerçekleştiriyoruz. Tur esnasında, UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne alınmış eski şehir meydanını yürüyerek geziyoruz. Kuleler, muhteşem surlar, 14. yy.dan kalma ve dünyanın en eski eczanesine de ev sahipliği yapan Francis Manastırı, Rector Sarayı, şehir kapıları, kuleler ve diğer önemli yapılar görülecektir. Turumuzun ardından serbest zaman ve konaklama yapacağımız otelimize geçiş, geceleme ve akşam yemeği otelimizde ( Trebinje konaklaması bölge sezon yoğunluğuna göre değişebilir )



4 Gün: Trebinje – Karadağ (Kotor-Budva-St.Stefan-Bar-Ulcin-İşkodra)

Sabah kahvaltımızın ardından serbest zaman, misafirlerimiz zamanlarını çevreyi daha yakından tanıyarak değerlendirebilirler, Rehberimizin belirteceği saatte otelimizden hareket ederek Adriyatik Denizinin incisi dünyanın en genç ülkelerinden biri olan Karadağ’a giriş yapıyoruz. Daha sonra önemli tarih, doğa cenneti ve turistik cazibe merkezi durumunda bulunan Kotor’a hareket. Burada Eski Şehir-Kalede yürüyerek yapacağımız turda bu şirin beldeyi tanıyacaksınız. Zamanında balıkçıların yerleşim alanı olan bir adanın kamulaştırılması ve sonrasında Singapur’lu bir multi-milyardere satılması ve günümüzde yenileme çalışmaları ile turizme kazandırılma aşamasında olan muhteşem St. Stefan’ı panoramik olarak tepeden görebileceğiniz bir mola sonrasında durağımız muhteşem sahilleri, çok renkli gece hayatı ile Balkanlar’ın en ünlü tatil merkezlerinden Budva. Burada yapacağımız yürüyüş turunda Stari Grad (eski şehir merkezi) ve kaleyi gezeceğiz. Budva’nın tadını doyasıya çıkarabilmeniz için serbest zaman. Ardından Karadağ’ın liman kenti Bar a geçiyoruz. Eski evleri ve limanıyla ünlü bu şehri panoramik olarak gördükten sonra otelimize transfer, geceleme ve akşam yemeği otelimizde. ( İşkodra konaklaması bölge sezon yoğunluğuna göre değişebilir )



5 Gün: Arnavutluk – Makedonya ( İşkodra – Elbasan – Tiran – Ohrid )

Sabah kahvaltımızın ardından özel otobüslerimizle otelimizden ayrılarak konaklama yapacağımız Ohrid’e hareket ediyoruz. İlk durağımız olan Arnavutluk’a geçiyoruz. Yol üzerinde Elbasan şehrini panoramik olarak gördükten sonra, Arnavutluk’un başkenti Tiran’a varış. Turumuz esnasında Ethem Bey Camii, Tarihi Saat Kulesi, Ulusal Müze, Opera ve Bale Binası, Parlamento ve Başbakanlık Binaları, Cumhurbaşkanlığı Köşkü, Rahibe Teresa Heykeli, Enver Hoca’nın eski anıt mezarı ve İskender Bey Meydanı göreceğimiz yerler arasındadır. Ardından yol üzerinde rehberiniz tarafından ekstra olarak düzenlenecek (Sandal Gezisi ve Girişler Dahil 20 Euro) St.Naum turu bu turumuzda muhteşem manzaralar eşliğinde St. Naum’a varıyoruz. Burada bölgenin en önemli azizlerinden biri olan St. Naum Manastırı ve Sarı Saltuk Türbesini ziyaret edip sandal ile gezintiye çıkıyoruz ardından Ohrid e doğru yola çıkıyoruz varışımızın ardından şehir turumuza başlıyoruz. Bu turumuzda panoramik olarak, Bizans döneminin Ohrid’deki en önemli kilisesi St. Panteleymon, günümüzde hala konserler için kullanılan Aya Sofya Kilisesi ve Roma döneminden kalma Anfi-tiyatro, Car Samuel Kalesi, St. Bogorodica Perivlerta, 4. yüzyıl kiliseleri Keşanlı İmareti, Kuloğlu ve Emin Mahmut Camileri, Çınar Meydanı, Ohrid Halveti Tekkesi görülecek yerler arasındadır. Buradaki turumuzun ardından konaklayacağımız otele varış ve geceleme otelimizde. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak 10 Euro ödeyerek Ohrid Gölü tekne turuna katılabilirler bu turun ardından Konaklama Ohrid’deki otelimizde. Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan yemekli müzikli iki adet içecek dahil olan Makedon Gecesi Turuna katılabilirler.(30 Euro)



6 Gün: Ohrid – Resne – Bitola(Manastır) – Üsküp

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Bitola (Manastır)’a hareket ediyoruz. Yolumuz üzerinde Resne’de bulunan ve İttihat-Terakki’nin en ünlü 3 simasından biri ve Türk Yunan savaşındaki faydaları nedeni ile üne kavuşan Resne’li Niyazi’nin Sarayını panoramik olarak görüp Bitola’ya varıyoruz. Manastır (Bitola) kent gezimiz sırasında; Türk Çarşısını, Bedesten’i, İshak Camii’ni, Yeni Cami’yi, Haydar Kadı Camii ve gezinin en duygusal anlarını yaşayacağınız Atatürk’ün mezun olduğu Askeri İdadi’yi ve Atatürk Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Ardından Üsküp’e hareket ediyoruz. Üsküp’e varışımız sonrası panoramik şehir turu. Ünlü şairimiz Yahya Kemal Beyatlı’nın doğum yeri olan Üsküp’te göreceğimiz yerler arasında Yahya Paşa Camii, Saat Kulesi, Türk Çarşısı, İsa Bey Camii, Mustafa Paşa Camii, Murat Paşa Camii, Kapan Hanı, Sulu Han, Davut Paşa Hamamı, Taş Köprü bulunmaktadır. Vardar Nehrinin kıyısından ve nehrin öteki tarafında bulunan Türk ve Yahudi mahallelerini seyrederek yürüyoruz. Bu yürüyüşümüzde Makedonya Meydanı’nı, Osmanlı Köprüsü’nü ve Davut Paşa Hamamı’nı dışarıdan göreceğiz. Ardından Türk Çarşısı’na gidiyor ve Türk Çarşısı’ndaki tarihi eserleri görmeye başlıyoruz. Göreceğimiz bir diğer yapı olan ve eski Türk Çarşısı içinde yer alan 1550 tarihli Kurşunlu Han, günümüzde Güzel Sanatlar Akademisi olarak kullanılıyor. Osmanlı döneminde 17 Han binası inşa edilmiş olan Üsküp’te, günümüzde 3 han binası kalmıştır. 15.yy’ın ikinci yarısında inşa edilmiş Sulu Han ve Kapan Hanı’nı ziyaretlerin ardından Üsküp’ün sembol eserlerinden biri olan ve 16. yüzyılda inşa edilmiş Saat Kulesi’ni, 14. yüzyılda yapılmış erken dönem camilerimizden Sultan Murat Camisi’ni ve yine aynı yüzyıldan kalma İsa Bey Cami’ni ziyaret ediyoruz. Ziyaretlerimizin ardından Türk Çarşısı’nda alışveriş için bir saat serbest zaman verilecektir. Şuşka biberi, ustrumca yer fıstığı,çarıklar alabileceklerimiz arasında yer alıyor. Turumuzun bitimi ile birlikte otelimize transfer ve odalara yerleşme. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.



7 Gün: Üsküp – Belgrad

Sabah otelimizde alınacak kahvaltının ardından, Sırbistan’ın başkenti, Eski Yugoslavya’nın ve önemli Osmanlı eserlerinin bulunduğu Belgrad’a hareket. Varışın ardından Panoramik şehir turumuz sırasında Aziz Sava Katedrali, Kale Meydanı, Askeri Müze, İstanbul Kapı, Saat Kulesi, Damat Ali Paşa Türbesi, Zindan Kapı, Leopoldov Kapı, Sokullu Mehmet Paşa Çeşmesi, Stefan Lazerevic Anıtı, Nebojsa Kulesi, Saborna Kilisesi, Cumhuriyet Meydanı, Terazi Meydanı ve Taş Meydan görülecek yerler arasındadır. Şehir turu sonrası otelimize transfer, oda dağılımı, yerleşme, konaklama ve serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Tuna ve Sava Nehri Tekne Turuna katılabilirler.(10 Euro) Turumuz ardından otelimize transfer akşam yemeği Belgrad’daki otelimizde. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin düzenlediği yemekli müzikli Sırp Gecesi turuna katılabilirler.( 35 Euro )



8 Gün: Belgrad – İstanbul

Sabah otelimizde alınacak kahvaltı sonrası odaların boşaltılması ve serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ile Avala Kulesi – Zemun ve Tito Mezarı turu ( Giriş Dahil 35 Euro ) Bu turumuzda ilk olarak Zemun’a gidiyoruz. Zemun’da Avusturya-Macaristan dönemine ait köşkler, çarşı, meyhaneler sokağı, eski tiyatro, zemun parkını görüyoruz ardından mimar Ugljesa Bogunovic ve Slobodan Janjic tarafından tasarlanmış olan Avala Kulesi’ne gidiyoruz.1999 senesinde Nato tarafından bombalanmış ve tekrardan 2010 senesinde yeniden açılmış olan kuleyi gezdikten sonra gezimizin bitimiyle 2.Yugoslavya’nın kurucusu Hırvat asıllı, Maraşel Tito’nun anıt mezarını ziyaret edeceğiz.13 Ocak 1953’te Yugoslavya Devlet Başkanlığına seçilen ve Yugoslavya’yı Sosyalist Federal Cumhuriyet haline getiren,1974 yılında ömür boyu devlet başkanlığına getirilen ve 1980 yılında ölen ama şaibesi hala süren mezar ziyaretimizden sonra Turun bitimiyle beraber transfer saatimize bağlı olarak özel otobüslerimizle Belgrad havalimanına transfer. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerinin ardından, Türk Havayolları’nın TK 1084 sefer sayılı uçağı ile saat 20:20`de İstanbul’a hareket. Yaklaşık 1 saatlik yolculuğun ardından yerel saat ile 23:05`de varış ve turumuzun sonu.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları

Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 25.04.2024 08:29 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.