ANKARA ÇIKIŞLI UÇAKLI BÜYÜK BALKANLAR TURU Tur Programı

VİZESİZ
SIRBİSTAN - BOSNA HERSEK - KARADAĞ - ARNAVUTLUK - MAKEDONYA 

2022
YARIM PANSIYON – 4* VE 5*OTELLERDE KONAKLAMA

Medeniyetlerin, Kültürlerin ve İnançların 

Buluşma Noktasında Balkanların Kalbine Yolculuk

Tarih ve Medeniyetlerin Buluşma Noktası

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: ANKARA - BELGRAD

Esenboğa Havalimanı Dış Hatlar gidiş terminalinde siz değerli konuklarımızla saat 15:00de buluşma. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerini takiben, saat 18:05de Türk Havayolları ve Anadolu Jetin ortak uçuşu TK7818 sefer sayılı uçağıyla Belgrada hareket. Yaklaşık 1 saatlik yolculuğun ardından yerel saat ile 18:05de Belgrad a varış. Varışımız sonrası havalimanından ayrılış. Doğrudan otelimizde hareket ediyoruz akşam yemeği ve geceleme otelimizde. Akşam Yemeği : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.
Konaklama : Theater Hotel vb. Para Birimleri : Sırbistan - Dinar



2 Gün: BELGRAD - SARAYBOSNA

Sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrası özel otobüsümüz ile yola çıkarak Saraybosnaya gidiyoruz. Varışımızı takiben panoramik Saraybosna şehir turumuza başlıyoruz. Avrupanın en müstesna çarşısı baş çarşı gezisi, Osmanlı döneminden beri faaliyete devam eden Kurşunlu Medresesi, Hüsrev Bey Camii, Saat Kulesi, Katolik Katedrali, Ortodoks Kiliseleri, Musevi Sinagogu, 1. Dünya Savaşının çıktığı Latin Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Han a atfedilen Fatih Camisi görülecek yerler arasındadır. Panoramik şehir turumuzu sönmeyen ateşte tamamlayacağız. Şehir turu sonrasında dinlenmek ve öğle yemeği için serbest zaman. Serbest zaman sonrası otelimize transfer oluyoruz ve geceleme akşam otelimizde.Akşam yemeği otelimizde folklor eğlenceli Boşnak Gecesi şeklinde alınacaktır. Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır. Öğle Yemeği : Verilecek serbest zaman molasında extra olarak alınacaktır.

Akşam Yemeği : Otelde ücrete dahil olarak Eğlenceli Boşnak Gecesi şeklinde alınacaktır. Konaklama : Exclusive Hotel vb. Para Birimleri : Bosna Hersek - Mark



3 Gün: SARAYBOSNA - MOSTAR - POÇİTEL - TREBİNJE

Otelde alınacak sabah kahvaltısı sonrası Mostara doğru yola çıkıyoruz. Yol üzerinde Konjic şehrinde Osmanlıdan günümüze kadar gelmiş restorasyonu Türkiye tarafından yapılan meşhur Konjic köprüsünü görme ve Neretva nehri kenarında kahve keyfi için mola veriyoruz. Ayrıca burada ahşap el işlemesi atölyelerinden alışveriş yapabilirsiniz. Turun ardından Mostara doğru hareket ediyoruz. Mostar şehri gezinin en ilgi çekici yerlerinden biri, Mimar Hayreddin tarafından 1557 yılında inşa edilen Mostar köprüsü Osmanlı mimarisinin bir şaheseridir. Köprü 1992 yılında cereyan eden savaşta Hırvat topçusu tarafından yıkılmıştı fakat Türkiye Cumhuriyetinin de büyük katkılarıyla 2004 yılında yeniden hizmete açılmıştır. Mostar köprüsünün ardından Koski Mehmet Paşa Camiini görüyoruz. Ardından Poçitele doğru yola çıkıyoruz. Daha sonrasında devam edip tarihi dokusuyla korunan ve Türk Köyü olarak bilinen Poçiteli ziyaret ederek 16.yy.da Osmanlı tarafından yapılan binaları görüyoruz. Ardından konaklama yapacağımız Trebinje deki otelimize yerleşiyoruz serbest zaman ve akşam yemeği otelimizde. (Trebinje konaklaması bölge sezon yoğunluğuna göre değişebilir.) Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır. Öğle Yemeği : Verilecek serbest zaman molasında extra olarak alınacaktır. Akşam Yemeği : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.

Konaklama : Leotar Hotel vb. Para Birimleri : Bosna Hersek - Mark



4 Gün: TREBİNJE - KOTOR - BUDVA - İŞKODRA

Sabah kahvaltımızın ardından otelimizden hareket ederek Adriyatik Denizinin incisi dünyanın en genç ülkelerinden biri olan Karadağa giriş yapıyoruz. Daha sonra önemli tarih ve doğa cenneti ve turistik cazibe merkezi durumunda bulunan Kotora hareket ediyoruz. Burada Eski Şehir-Kalede yürüyerek yapacağımız turda bu şirin beldeyi tanıyacaksınız. Zamanında balıkçıların yerleşim alanı olan bir adanın kamulaştırılması ve sonrasında Singapurlu bir multi-milyardere satılması ile günümüzde yenileme çalışmaları ile turizme kazandırılma aşamasında olan muhteşem St. Stefanı panoramik olarak tepeden görebileceğiniz bir mola sonrasında durağımız muhteşem sahilleri, çok renkli gece hayatı ile Balkanların en ünlü tatil merkezlerinden Budva. Burada yapacağımız yürüyüş turunda Stari Grad (eski şehir merkezi) ve kaleyi gezeceğiz. Budva nın tadını doyasıya çıkarabilmeniz için serbest zaman. Ardından otelimize transfer, geceleme ve akşam yemeği otelimizde. (İşkodra konaklaması bölge sezon yoğunluğuna göre değişebilir.) Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır. Öğle Yemeği : Verilecek serbest zaman molasında extra olarak alınacaktır. Akşam Yemeği : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.

Konaklama : Europa Hotel vb. Para Birimleri : Bosna Hersek - Mark / Karadağ - Euro / Arnavutluk - Lek



5 Gün: İŞKODRA - TİRAN - OHRİD

Sabah kahvaltımızın ardından özel otobüslerimizle otelimizden ayrılarak konaklama yapacağımız Ohride hareket ediyoruz. İlk durağımız olan Arnavutlukun başkenti Tirana geçiyor ve panoramik Tiran şehir turumuza başlıyoruz. Turumuz esnasında Ethem Bey Camii, tarihi Saat Kulesi, Ulusal Müze, Opera ve Bale Binası, Parlamento ve Başbakanlık Binaları, Cumhurbaşkanlığı Köşkü ve İskender Bey Meydanı göreceğimiz yerlerden bazılarıdır. Ardından Ohride doğru hareket edip varışımızın ardından Ohrid şehir turumuza başlıyoruz. Bu turumuzda panoramik olarak, Bizans döneminin Ohrid deki en önemli kilisesi St. Panteleymon, günümüzde hala konserler için kullanılan Aya Sofya Kilisesi ve Roma döneminden kalma Anfi-tiyatro, Car Samuel Kalesi, St. Bogorodica Perivlerta, 4. yüzyıl kiliseleri Keşanlı İmareti, Kuloğlu ve Emin Mahmut Camileri, Çınar Meydanı, Ohrid Halveti Tekkesi görülecek yerler arasındadır. Buradaki turumuzun ardından konaklayacağımız otele varış akşam yemeği ve geceleme otelimizde. Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır. Öğle Yemeği : Verilecek serbest zaman molasında extra olarak alınacaktır. Akşam Yemeği : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.

Konaklama : Aura Hotel vb. Para Birimleri : Makedonya - Dinar / Arnavutluk - Lek



6 Gün: OHRİD - RESNE - BİTOLA (MANASTIR) - ÜSKÜP

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Bitola (Manastır)a hareket ediyoruz. Yolumuz üzerinde Resnede bulunan ve İttihat-Terakkinin en ünlü 3 simasından biri ve Türk Yunan savaşındaki faydaları nedeni ile üne kavuşan Resneli Niyazinin Sarayını panoramik olarak görüp Bitolaya varıyoruz. Manastır (Bitola) kent gezimiz sırasında; Türk Çarşısını, Bedesteni, İshakiye Camiini, Yeni Camiyi ve gezinin en duygusal anlarını yaşayacağınız Atatürkün mezun olduğu Askeri İdadiyi ve Atatürk Müzesini ziyaret ediyoruz. Ardından Üsküpe hareket ediyoruz. Üsküpe varışımız sonrası panoramik şehir turumuza başlıyoruz. Ünlü şairimiz Yahya Kemal Beyatlının da doğum yeri olan Üsküpte göreceğimiz yerler arasında Yahya Paşa Camii, Saat Kulesi, Türk Çarşısı, İsa Bey Camii, Mustafa Paşa Camii, Murat Paşa Camii, Kapan Hanı, Sulu Han, Davut Paşa Hamamı, Taş Köprü bulunmaktadır. Vardar Nehrinin kıyısından ve nehrin öteki tarafında bulunan Türk ve Yahudi mahallelerini seyrederek yürüyoruz. Bu yürüyüşümüzde Makedonya Meydanını, Osmanlı Köprüsünü ve Davut Paşa Hamamını dışarıdan göreceğiz. Ardından Türk Çarşısına gidiyor ve Türk Çarşısındaki tarihi eserleri görmeye başlıyoruz. Göreceğimiz bir diğer yapı olan ve eski Türk Çarşısı içinde yer alan 1550 tarihli Kurşunlu Hanı geziyoruz. Osmanlı döneminde 17 Han binası inşa edilmiş olan Üsküpte, günümüzde 3 han binası kalmıştır. 15.yyın ikinci yarısında inşa edilmiş Sulu Han ve Kapan Hanını ziyaret ediyoruz. Ziyaretlerimizin ardından Türk Çarşısı nda alışveriş için serbest zaman verilecektir. Şuşka biberi, ustrumca yer fıstığı, çarıklar alabileceklerimiz arasında yer alıyor. Turumuzun bitimi ile birlikte otelimize transfer ve odalara yerleşme. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde. Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır. Öğle Yemeği : Verilecek serbest zaman molasında extra olarak alınacaktır. Akşam Yemeği : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.

Konaklama : Gold Hotel vb. Para Birimleri : Makedonya - Denar



7 Gün: ÜSKÜP - BELGRAD

Sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrasında Belgrada hareket ediyoruz. Varışın ardından Panoramik şehir turumuz sırasında Aziz Sava Katedrali, Kale Meydanı, Askeri Müze, İstanbul Kapı, Saat Kulesi, Damat Ali Paşa Türbesi, Zindan Kapı, Leopoldov Kapı, Sokullu Mehmet Paşa Çeşmesi, Stefan Lazerevic Anıtı, Nebojsa Kulesi, Saborna Kilisesi, Cumhuriyet Meydanı, Terazi Meydanı ve Taş Meydan görülecek yerler arasındadır. Şehir turu sonrası otelimize transfer, oda dağılımı, yerleşme, konaklama ve serbest zaman. Turumuz ardından otelimize transfer akşam yemeği Belgrad daki otelimizde. Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır. Öğle Yemeği : Verilecek serbest zaman molasında extra olarak alınacaktır. Akşam Yemeği : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.

Konaklama : Theater Hotel vb. Para Birimleri : Makedonya - Denar / Sırbistan - Dinar



8 Gün: BELGRAD - ANKARA

Sabah kahvaltısı sonrası odaların boşaltılması. Buluşma saatinde özel aracımızla havalimanına transfer. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerinin ardından Türk Havayolları ve Anadolu Jete ait ortak uçuş TK7819 sefer sayılı uçağı ile saat 19:00da Ankaraya hareket. Yaklaşık 1.5 saatlik yolculuğun ardından Ankara Esenboğa Havalimanına saat 22:55 de varış ve turumuzun sonu. Bir sonraki gezimizde buluşmak dileğiyle… Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır. Öğle Yemeği : Verilecek serbest zaman molasında extra olarak alınacaktır.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları

Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 20.04.2024 01:47 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.