MEKSİKA & KÜBA TURU Tur Programı

Meksika & Küba Turu

Air France İle

Küba Vizesi Dahil!!!

Mexico City ( 2 Gece ) & Cancun ( 2 Gece ) & Havana ( 3 Gece )

Havana Şehir turunda öğle yemeği Dâhil

Havana Casablanca Yarım Adası Turu Dâhil

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: ISTANBUL – PARIS – MEXICO CITY

İstanbul Yeni Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde saat 02.00’da buluşma. Bagaj ve pasaport işlemlerini takiben Air France Hava Yolları’nın AF1391 tarifeli seferi ile saat 04.15 Paris’e hareket. Yerel saat ile 06.55’de Paris’e varış. Burada yapacağımız aktarmanın ardından Air France Havayolları’nın AF178 tarifeli seferi ile Paris’ten Mexico City’e 11.55’da hareket edip yerel saat ile 16.55’de Mexico City’e ulaşıyoruz. Pasaport ve bagaj işlemleri sonrası otelimize geçiyoruz.

Sabah Kahvaltısı : ----
Öğle Yemeği : ----
Akşam Yemeği : Ekstra olarak alınacaktır.

Para Birimleri : Meksika – Peso



2 Gün: MEXICO CITY (TEOTIVAKAN PİRAMİTLERİ OPSİYONEL TUR) (Akşam Yemekli Meksika Gecesi: 65 Euro)

Sabah erken saatlerde otelimizde kahvaltımızı alıyoruz. Daha sonra şehir turumuza başlıyoruz. Burası Meksika´nın başkenti ve en büyük şehri olan Anâhuac´ın yüksek platolarından birinde, 2.250 m yükseltide bulunan federal yönetim bölümünün merkezidir. Aztekler döneminde “Ulu Tenochtitlan”; İspanyol sömürgesi döneminde “Saygıdeğer ve asil emperyal şehir”; gösterişli evler ve yapılarının bolluğu ile “Saraylar şehri” gibi değişik isimlere layık görülen Mexico City günümüzde 20 milyona dayanmış nüfusu ile adeta baş döndürücü bir metropol ünvanına kavuşmuş. Sabah, Mexico City’nin UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesine alınan tarihi merkezini geziyoruz. Zocalo olarak bilinen dev Anayasa Meydanı, bir Aztek tapınağının yerine inşa edilen Metropolitana Katedrali, ünlü sanatçı Diego Rivera’nın Meksika tarihini anlatan duvar resimlerinin bulunduğu Palacio Nacional Hükümet Sarayı göreceğimiz yerler arasındadır. Ardından, Chapultepec Parkı´nın girişinde bulunan ve Orta-Amerika kültürlerine ışık tutan Meksika Ulusal Antropoloji Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Zengin antropolojik, etnografik ve arkeolojik koleksiyonlar barındıran müzenin baş eseri şüphesiz dünyaca ünlü ve Aztek Takvimi olarak bilinen dairesel Güneş Taşı´dır. Turumuzun bitiminde otelimize dönüyoruz.

Öğleden sonra dileyen misafirlerimiz ile rehberinizin extra olarak düzenleyeceği Teotivakan Piramitleri turumuzu gerçekleştiriyoruz. Öğle Yemeği Dahil Değildir –  (85 Euro )

Meksiko City’den 40 km. mesafede bulunan Teotihuacan’a hareket. UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi´ne alınan Teotihuacan antik şehrinin keşfi. “Tanrıların Yeri” anlamına gelen Teotihuacan, Yeni Dünya’nın en eski şehri olup aynı zamanda Kolomb öncesi Mezo-Amerika’nın gelmiş geçmiş en büyük şehri ve din merkeziydi. Arkeolojik Park gezisinde Teotihuacan’ın en büyük yapısı Güneş Piramidi; Ay Piramidi; Ölüler Yolu; büyük Tanrı “Tüylü Yılan”a ithaf edilen Quetzalcoatl Tapınağı; Kelebekler Sarayı´nı görebilirsiniz.

Turumuzun bitiminde otelimize dönüyoruz.  Konaklama otelimizde.

Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Yemekli Meksika Gecesi’ne (65 Euro) katılabilirler.

Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği : Ekstra olarak  alınacaktır.
Akşam Yemeği : Ekstra olarak düzenlenecek olan Meksika Gecesi’nde ücrete dahil olarak alınacaktır.
Para Birimleri : Meksika – Peso



3 Gün: MEXICO CITY – CANCUN (TULUM&PLAYA DEL CARMEN OPSIYONEL TURU

Sabah kahvaltı sonrası havalimanına hareket ediyoruz. Mexico City’den Interjet Havayolları’nın 2302 sefer sayışı uçuşu ile saat 09.00’da Cancun’a hareket ediyoruz. Cancun’a varışımız saat 11.15. Burada bekleyen özel aracımız ile otelimize transferimizi gerçekleştiriyoruz ve ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz rehberinizin extra olarak düzenleyeceği Tulum & Playa Del Carmen Turumuza katılabilirler. ( Öğle Yemeği Dahil Değildir – 65 Euro)

Tulum kalıntıları, Cancun’a yaklaşık 1 saatlik mesafede olup Meksika’da Chichen Itza ve Teotihuacan’dan sonra en çok ziyaret edilen arkeolojik alandır. M.Ö 300 ile M.S 1500 yılları arasında Orta Amerika ve Meksika sınırları içerisinde yaşamış ve tarihin en gizemli medeniyeti olan Mayaların saray ve tapınaklarını ziyaret edeceğiz. Kayalıkların üzerine inşa edilen bu yapılar deniz seviyesinden 12 mt yüksekliktedir ve ziyaretçilerine muhteşem manzaralar sunmaktadır . Tulum gezimizin ardından Yucatan Yarımadası’nın en önemli turistik bölgelerinden olan ve karayip denizinin tadını çıkarabileceğiniz Playa Del Carmen’e hareket ediyoruz. Burada geçireceğimiz keyifli zamanın ardından Cancun’daki otelimize dönüş.

Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği : Serbest olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği : Serbest olarak alınacaktır.
Para Birimleri : Meksika – Peso



4 Gün: CANCUN – (CHICHEN ITZA MAYA ve CENOTE OPSİYONEL TUR)

Sabah çok erken alacağımız kahvaltıyı takiben dileyen misafirlerimiz rehberinizin extra olarak düzenleyeceği Öğle yemekli Chichen Itza Maya  ve Cenote Turumuza katılabilirler. ( Öğle Yemeği Dahildir - 130 Euro )

Meksika Yukatan yarım adasının en büyük Maya antik şehir Chichen Itza ‘ya hareket ile UNESCO tarafından Dünya Mirası listesine alınan ve 300 hektarlık bir alanı kaplayan Chichen Itza antik kentine doğru yola çıkıyoruz. Burada 700-900 yılları arasında büyük bir Maya topluluğu gelişerek alanın güney bölgesi yapılarının çoğunu inşa etmiş. Ancak, orta bölgede yer alan ve toplam 365 basamak ile Maya takvimini simgeleyen ve Tüylü Yılan Tanrısına ithaf edilen Kukulkan Piramidi; jaguar ve kartal motifleriyle süslenmiş Savaşçılar Tapınağı; Maya dünyasının en büyük örneği olan “Juego de Pelota” top oyun sahası gibi ana yapıların tasarımı açıkça bir Toltek etkisi taşımakta. Bu etkileşimle ilgili üç teori ortaya konulmakta: Toltek’lerin Orta Meksika’daki başkenti Tula Maya’ların egemenliğinin altına geçmiş olabilir; Toltek’ler ChichenItza’yı istila etmiş olabilirler veya geniş ölçüde tüccarlık yapan Maya’lar Toltek’lerden etkilenmiş olabilirler. . Chichen Itza ziyaretimizin ardından Meksika’nın en özel doğal oluşumlarından olan Cenote’lerden birisinde yüzme fırsatı bulacağımız aynı zamanda açık büfe öğle yemeği alacağımız restauranta gidiyoruz. Bu eşsiz deneyimi unutamayacaksınız.

Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği : Ekstra olarak gerçekleşecek olan Chichen Itza Maya turunda alınacaktır.
Akşam Yemeği : Serbest olarak alınacaktır.
Para Birimleri : Meksika – Peso



5 Gün: CANCUN – HAVANA

Sabah kahvaltı sonrasında 09.00’da otelimizden hareket ederek Havalimanına geçiyor ve Interjet Havayolları’nın 902 sefer sayışı uçağı ile saat 11.50’de Havana uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Saat 14.00’da Havana’ya varışımıza istinaden alanda karşılama sonrası yemekli şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Havana şehir gezimiz esnasında UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Havana Morro Kalesi, Eski Kenti, Malecon Bulvarı, Devrim Meydanı, Colomb Mezarlığı (ziyarete açık olması durumunda), Atatürk Büstü, Plaza de Armas, Cathedral Meydanı, San Francisco Meydanı, Plaza de Vieja, Morro Kalesi göreceğimiz yerler arasındadır. Öğle yemeğimizi otantik lokal restaurantta alacağız. Geceleme otelimizde.

Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği : Havana şehir turu esnasında ücrete dahil olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği : Serbest olarak alınacaktır.
Para Birimleri : Küba – Peso



6 Gün: HAVANA – (PINAR DEL RIO – VINALES OPSİYONEL TUR)

Sabah kahvaltısından sonra dileyen misafirlerimiz rehberimiz rehberinizin extra olarak düzenleyeceği tam günlük öğle yemekli Pinar del Rio – Vinales vadisi turuna katılabilirler (95 Euro). Bu turumuzda ilk durağımız olarak dünyaca ünlü Cohiba- Montecristo- Partagas-Romeo & Juliet vb. markaların resmi olarak üretildiği Pinar Del Rio Puro Fabrikasını ziyaret edeceğiz. Burada tütünün puroya dönüşmesinin her aşamasını gözlemleme şansımız olacak. Fabrika gezimiz sonrasında 1999 yılından beri UNESCO Dünya Mirası Listesinde yerel alan Vinales vadisine yolculuğumuz başlıyor. Ünlü yönetmen Steven Spielberg’ün bile hayran kalıp Jurassic park filminde kullanmak istediği bu eşsiz vadide sırası ile Los Jasminez Seyir Terası, Benito’nun Çiftliği,İndian Cave (Cueva del Indio),Leovigildo Gonales’in 1961 yılında yaptığı Mural de la Prehistoria gezeceğimiz yerler arasındadır. Öğle yemeğimiz yerel restaurantda özel fırında tavuk, yerel sebze ve meyvelerden oluşan öğle yemeğimizi aldıktan sonra otelimize transferimizi gerçekleştiriyoruz.

Not : Turumuz esnasında olmazsa olmazlar arasında olan Ballı Pina Colada-Organik Bal-Kahve-Rom alış verişi-Benito kahvesi ve Rom’u mutlaka denemelisiniz.

Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği : Ekstra olarak düzenlenecek Pinar del Rio – Vinales vadisi turunda alınacaktır.
Akşam Yemeği : Serbest olarak alınacaktır.
Para Birimleri : Küba – Peso



7 Gün: HAVANA (SANTA CLARA – TRINIDAD – CIENFUEGOS OPSİYONEL TUR)

Sabah erken alacağımız kahvaltının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberinizin ekstra olarak düzenleyeceği tam günlük Santa Clara-Trinidad-Cienfuegos turumuza katılabilirler (150 Euro). Turumuz için Trinidad’a doğru yola çıkıyoruz. Yol üzerinde Küba Devrimi esnasında çetin savaşlara sahne olan Santa Clara’yı geziyoruz. Gezi esnasında Che Guevara’nın 37 arkadaşı ile birlikte ebedi istirahatinde bulunduğu Anıt Mezarı ve Zırhlı Tren göreceklerimiz arasında. Öğle yemeğimizi yol üzerinde yerel bir restoranda alarak Trinidad’a devam ediyoruz. Varışın arından Trinidad şehir turumuza başlıyoruz. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Ingenios Vadisi ve Trinidad Şehri gezisi esnasında; Plaza de Major, Şehir Müzesi görecek yerlerimizin arasında yer alıyor. Trinidad’da vereceğimiz serbest zamanın ardından, geri dönüş yolumuzda bulunan ve Trinidad’a yaklaşık 1 saat mesafedeki Cienfuegos şehrini de panoramik olarak görüyoruz. Geceleme Havana’daki otelimizde.

Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği : Ekstra olarak düzenlenecek Santa Clara-Trinidad-Cienfuegos turunda alınacaktır.
Akşam Yemeği : Serbest olarak alınacaktır.
Para Birimleri : Küba – Peso



8 Gün: HAVANA (BENZERSİZ HAVANA OPSİYONEL TUR)

Sabah kahvaltısının ardından alışveriş ve kişisel aktiviteler için serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberinizin ekstra olarak düzenleyeceği öğle yemekli ve canlı müzikli Benzersiz Havana Turuna katılabilirler (90 Euro) ve Coco Taxi Turu (20 Euro ). Bu turumuza 1958 yılının sonunda Küba devrimine kadar Amerika’dan ithal edilmiş, daha sonra konulan ambargoya istinaden bir daha ülkeye sokulma şansı olmayan ve günümüzde de aktif olarak kullanılmakta olan Eski Amerikan arabaları ile başlıyoruz. (Amerikan arabaları gezimiz 2 saat sürecektır.) En yenisi 1959 model olan dünyada sadece Küba’ya özgü-devrim öncesi zengin Amerikalıların arkasında bıraktığı araçlarımız ile Küba sokaklarında yapacağımız gezi sonrası Küba’nın Gaudisi olarak da bilinen Jose Antonio Rodriguez Fuster’in Barselona’da Gaudi’den, Romanya’da Brancusi’den etkilendikten sonra ilk defa 1995 yılında kendi ahşap eviyle başlayan ve sonraları 80’den fazla komşusunu da içine alan Fusterlandia’yı ziyaret edeceğiz. Bu gezinin ardından yine Küba kültürünün çeşitliliğine çok yakından tanık olacağımız ve adını zengin bir tüccardan alan (Fernando Hamel) Hamel meydanını ziyaret ediyoruz. Afro Cuban dini Santeria ve danslarını içinde barındıran (Rumba) bu özel sokağı ziyaretimizin ardından Batista rejiminde önceleri saray olarak kullanılmış devrim sonrasında da halkın hizmetine müze olarak açılan Devrim Müzesini gezeceğiz. Duygusal anlar yaşayacağımız bu ziyaretimizden sonra öğle yemeğimiz için yerel restorantımıza doğru hareket ediyoruz. Öğle yemeğimiz sonrasında Havana’yı kuş bakışı göreceğimiz İsa Heykeli, Che Guevara’nın kısa bir dönem ofis olarak kullandığı aynı zamanda El Morro- Fuerza ve San Carlos kalelerine ev sahipliği yapan Casablanca Bölgesini ziyaret edeceğiz. Casablanca bölgesi ziyaretimizden sonra Küba’nın olmazsa olmazı olan sırasıyla Cathedral-Armas-Sanfransisco ve Vieja Meydanlarını yürüyerek adımlayacağız. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak Coco Taxi turun (20 Euro)  katılabilirler. Turumuz sonrası dönüş yolculuğumuz için Havalimanı’na transfer oluyoruz.  Bilet ve bagaj işlemlerinin ardınan AF943 sefer sayılı AirFrance tarifeli seferi ile aktarma noktamız Paris’e hareket

Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği : Ekstra olarak düzenlenecek Benzersiz Havana turunda alınacaktır.
Akşam Yemeği : Serbest olarak alınacaktır.
Para Birimleri : Küba – Peso



9 Gün: HAVANA – PARİS

Yerel saat 14:05 Paris’e varış. Ardından AF1390 sefer sayılı tarifeli seferi ile saat 22.50’de İstanbul’a hareket



10 Gün: PARİS – İSTANBUL

Ertesi gün yerel saat  03.15’te varışın ardından İstanbul’a varış ve turumuz sonu bir sonraki seyahatimizde görüşmek üzere.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları

Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 19.04.2024 17:15 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.