AKŞEHİR NASRETTİN HOCA KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ TURU Tur Programı

61.Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
Akşehir - Nasrettin Hoca - Etnografya Müzesi - Dünya nın Ortası - Karargah Müzesi - Hıdırlık - Ulu Camii - Gülmece Parkı - Festival

Sabah Ankara’dan hareketimizin ardından yolculuğumuza başlayarak Dünya’nın ortası Akşehir’e varış. Mizah tarihinde önemli bir yere sahip olan, fıkraları ile bizi her zaman gülümseten büyük filozof Nasrettin Hoca’nın türbesini ziyaret ederek başlıyoruz programımıza. Hocanın inanmayan ölçsün dediği Akşehir, bulunduğu konum itibari ile ‘’Dünya’nın ortası’’ unvanını tescilli olarak almıştır. Ardından Nasrettin hocanın fıkralarının ve heykellerinin yer aldığı gülmece parkına geçiyoruz. Sonrasında ise Nasrettin hoca’ etnografya ve arkeoloji müzesi ziyareti. Akabinde Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile birlikte Kurtuluş savaşı sırasında Büyük Taarruz’ un emrini verdiği tarihi Batı karargahı cephesi müzesine hareket. Buradaki gezimizin ardından Öğle yemeği için Arasta çarşısında yer alan restoranımızda yöresel yemeğimizi alıyoruz. Yemeğimizin ardından ise tabiat ile iç içe Akşehir manzarası eşliğinde hıdırlık tepesinde çay molası veriyoruz. Ardından 61. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivaline geçiyoruz. Festival alanında eğlenceler ve etkinlikler bizleri bekliyor. Festivalin ardından Ankara’ya hareket ediyor ve bir başka AYAKİZİ organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

AKŞEHİR

Kurtuluş savaşı sırasında, Büyük Taarruz emri verilen Batı Cephesi Karargahı merkezidir
Nasrettin Hoca’nın memleketi, yaşadığı yer ve türbesinin olduğu yerdir.
Dünyanın tamda en ortasındadır.

ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları

Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 18.04.2024 10:20 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.