SİNOP SAMSUN AMASYA TURU HAFTASONU Tur Programı

 

DOĞA - KÜLTÜR - TARİH 
HEPSİNİ BİR ARADA YAŞAYACAĞINIZ MUHTEŞEM BİR HAFTASONU TURU

ERFELEK'DE KÖY KAHVALTISI DAHİL

SİNOP'DA TEKNE TURU DAHİL

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: Ankara dan Hareket

00.30 | Kızılay Mc Donals Önü (Kızılay Atatürk Bulvarı No: 89)
00.35 | Milli Kütüphane 
00.40 | Aşti Otogar Karşısı (Emek Metrosu)
00.45 | Ankamall AVM Karşısı
00.50 | Keçiören Fatih Köprüsü Altı
00.55 | Aydınlıkevler Türk Telekom Önü
01.10 | Pursaklar (Yol Güzergahı Üzeri) 



2 Gün: Sinop - Erfelek Şelalesi - Tarihi Cezaevi - Liman - Hamsilos Koyu - Kale

Akşam Ankara dan hareketimizin ardından sabah saatlerinde Sinop’a varış. İrili ufaklı 28 şelaleden oluşan ve yıllık ortalama 250 bine yakın ziyaretçi alan Erfelek şelalesinde kahvaltımızı alarak başlıyoruz programımıza. Ardından Bir dönem "Anadolu'nun Alkatrazı" olarak anılan tarihi Sinop cezaevi, (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan 2 bin 500 yıllık Sinop Kalesi ve Türkiye'nin tek fiyordu olma özelliğine sahip olan Hamsilos koyu gezilecek yerler arasında. Ardından yaklaşık 1 saat sürecek olan Tekne turumuzu yapmak üzere Limana hareket edip sizleri Karadeniz’in muhteşem denizi ve Sinop manzarası ile başbaşa bırakıyoruz. Sonrasında ise Samsun’a hareket. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



3 Gün: Samsun - Bandırma Vapuru - Atatürk Anıtı - Amasya - Hazeranlar Konağı - 2.Beyazıt Külliyesi - Yalı Boyu Evleri - Saat Kulesi

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması sürecinin başlangıç noktası olan Samsunu gezmeye başlıyoruz. İlk olarak Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını 19 Mayıs 1919’da Samsun’a getiren Bandırma Vapuru Müzesi, Samsun’un simgesi sayılan bronz Atatürk heykeli (Onur Anıtı) ve Gazi müzesi görülecek yerler arasında. Ardından Şehzadeler şehri Amasya’ya hareket. Elmanın başkenti Amasya da ilk olarak Yeşilırmak vadisinin yanında yer alan yalı boyu evlerinin gezerek başlıyoruz. Ardından Osmanlı Sultanı II. Beyazıt’ın talimatıyla Amasya Sancak Beyi Şehzade Ahmet tarafından yaptırılan 2.Beyazıt külliyesi, Amasya Valisi Ziya Paşa tarafından 1865 yılında yaptırılan Amasya Saat Kulesi ve Hazeranlar konağı görülecek yerler arasında. Akabinde vereceğimiz serbest zaman sonrasından rehberimizin belirttiği saatte toplanarak Ankara’ya dönmek üzere yola çıkıyor ve bir başka AYAKİZİ organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları

Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 16.04.2024 12:59 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.