AMASYA TURU GÜNÜBİRLİK Tur Programı
Kalkış Yerleri:
PROGRAM
Amasya - Hazeranlar Konağı - Yalı Boyu Evleri - Saat Kulesi - 2.Beyazıt Külliyesi - Yeşilırmak - Aşıklar Müzesi - Darüşşifa

Sabah Ankara’dan hareketimizin ardından Şehzadeler Şehri Amasya’ya varış. Kurtuluş savaşının başlangıç temellerinin atıldığı 8 bin yıllık tarihi geçmişi ile Elmanın başkenti Amasya da ilk olarak Yeşilırmak vadisinin yanında yer alan yalı boyu evlerinin gezerek başlıyoruz. Ardından Osmanlı Sultanı II. Beyazıt’ın talimatıyla Amasya Sancak Beyi Şehzade Ahmet tarafından yaptırılan 2.Beyazıt külliyesi, Amasya Valisi Ziya Paşa tarafından 1865 yılında yaptırılan Amasya Saat Kulesi ve Hazeranlar konağı görülecek yerler arasında. Ardından öğle yemeğini almak üzere restoranımıza geçiyoruz. Sonrasında ise Ferhat'ın Şirin'e sevdası uğruna kilometrelerce uzunlukta dağları delerek su getirdiği kanal olarak nitelendirilen ve "Ferhat Su Kanalı" olarak bilinen Aşıklar müzesi, Anadolu'da sus sesi ve müzikle tedavi yapılan ilk hastanesi (Darüşşifa) olarak bilinen Sabuncuoğlu tıp ve cerrahi müzesi gezilecek yerler arasında. Akabinde vereceğimiz serbest zaman sonrasından rehberimizin belirttiği saatte toplanarak Ankara’ya dönmek üzere yola çıkıyor ve bir başka AYAKİZİ organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

AMASYA HAKKINDA
Yeşilırmak Vadisi, Harşena Dağı eteklerine kurulan, krallık başkentliği yapmış, bilim adamları, sanatkarlar, şairler yetiştiren, şehzadelerin eğitim gördüğü, elmanın başkenti güzide şehir Amasya.
Amasya’nın önceki isimlerinden birisi de ‘Amaseia’dır ve Tanrı’nın şehri manasına gelmektedir.
Dünyanın en güzel Misket elması, yalıboyu evleri, tarih ve doğanın birlikte bulunduğu bu güzel şehri görmek istiyorsanız Amasya sizleri bekliyor...

ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları

Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 18.04.2024 11:28 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.