EKO KARADENİZ BATUM TURU Tur Programı

EKO KARADENİZ & BATUM TURU

3 GECE 4 GÜN

 
Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: Ankara'dan Hareket

23.00 | Ayakizi Turizm Ofis Önü (Kızılay Atatürk Bulvarı No: 85)
23.10 | Milli Kütüphane Metro Durağı
23.15 | AŞTİ Otogar Karşısı
23.20 | Ankamall AVM Karşısı
23.25 | Keçiören Fatih Köprüsü Altı
23.30 | Aydınlıkevler Türk Telekom Önü

Yol Güzergahı : Ankara - Elmadağ - Kırıkkale - Çorum - Merzifon - Havza - Samsun - Ünye - Ordu



2 Gün: Ordu – Boztepe - Giresun Kalesi - Giresun Adası – Trabzon – Atatürk Köşkü – Ayasofya Müzesi

Akşam Ankara'dan hareketimizin ardından Ordu’ya varıyoruz. Boztepe’den Ordu ve Karadeniz’in muhteşem manzarasını eşliğinde ikramımız olan yöresel serpme kahvaltımızı yapıyoruz. Teleferikle Boztepe’den indikten sonra sahil yolu boyunca hareket ederek Giresun’a görüyor ve kenti ikiye bölen yarımadanın üstünde yer alan Giresun kalesinin ziliyoruz (panoramik) yol güzergahımızın sağ tarafında Giresun’u izlemeye devam ederken sol tarafında ise eşsiz Karadeniz manzarası eşliğinde Giresun adası görülecek yerler arasında. Akabinde Trabzon'a gidiyor ve Trabzon merkezde bulunan Atatürk’ün Köşkünü, 13.yy Bizans kilisesi olan Ayasofya Camisini gezdikten sonra Gümüş sanatı hakkında bilgilendiriliyor ve . hediyelik eşya almak üzere serbest zaman veriyoruz. Ardından Bıçaklarıyla ünlü Sürmene’de bıçakçıyı ziyaret edip sonrasında ise otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

 
Kahvaltı: Tur ücretine dâhil olup; Boztepe’de serpme kahvaltı olarak sunulacaktır.
Öğle Yemeği: Ekstra Menü fiyatları geçerlidir. Trabzon'da meşhur Akçaabat köftesini tavsiye ederiz.
Akşam Yemeği: Tur ücretine dâhil olup; Otelde set menü olarak sunulacaktır.
Konaklama: Artvin / Hopa 
Güzergah: Ordu - Giresun - Trabzon - Hopa

 



3 Gün: Batum - Gonio Kalesi - Medea Heykeli - Piazza Meydanı - Poseidon Heykeli - Alfabe Kulesi - Ali ve Nino Heykeli - Botanik Bahçesi - Boulevard – Yüzme Molası

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımız ardından pasaportla veya yeni kimliklerimizle Sarp Sınır Kapısından Batum’a geçiyoruz. Batum’da Saint Andrew heykelinin heybetine tanıklık ettikten sonra; Gonio Apsaros Kalesi’nin panoramik olarak görüyoruz. Kentin heyecan verici köşelerinden olan ünlü Batum Botanik Bahçesi’nin seyir terasından Batum’u ve botanik bahçesinin fotoğrafladıktan sonra Piazza Meydanı’na gidiyoruz ve ardından Avrupa meydanında kafkasların mitolojik yüzünü gösteren Altın postu tutan Medea Heykeli’ni görüp, sonrasında, Tiyatro Meydanı’nda, Altın renkli Poseidon Heykeli’ni görüp fotoğraf molası veriyoruz. Dünyadaki 14 yazı sisteminden biri olan Gürcü Alfabesini görebileceğimiz Alfabe Kulesi ve aşkları filmlere ve kitaplara konu olan Ali ve Nino Heykeli’ni görüp. Şehri tanımak için ve dileyen misafirlerimizin hava şartlarına göre yüzme molası verebileceği; dileyenlerin alış veriş ve yürüyüş yapabileceği muhteşem Boulevard‘da serbest zaman veriyoruz. Akşam yemeği ve konaklama için otelimize hareket ediyoruz. 

 
Kahvaltı: Tur ücretine dâhil olarak otelimizde açık büfe kahvaltı olarak sunulacaktır 
Öğle Yemeği: Ekstra Menü fiyatları geçerlidir. Batum merkezdeki Restoran'da yöresel Gürcü menülerini tavsiye ederiz.
Akşam Yemeği: Tur ücretine dâhil olarak otelimizde set menü olarak sunulacaktır 
Konaklama: Rize / Çamlıhemşin / Ayder Yaylası
Güzergah: Hopa - Batum - Ayder Yaylası

 



4 Gün: Ayder Yaylası – Rafting – Kalegon – Gelintülü Şelalesi – Rize Bezi - Uzungöl

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından  Ayder Yaylasın’da Kalegon mevkiine hareket ediyoruz ve Gelintülü Şelalesini görüp dileyen misafirlerimiz yaylaya doğru kısa bir yürüyüş yapabilirler. Dünyada  korunma altındaki 200 Ekolojik bölgeden biri olan Fırtına Vadisi’ne yöneliyoruz. Burada dileyen misafirlerimiz heyecanlı bir rafting turu yapabilirler. Rafting molası sonrasında Uzungöl’e devam ediyoruz. Burada Göl etrafında yürüyüş veya diğer aktivitelerden yararlanmak üzere bir serbest zaman sunduktan sonra dileyen misafirlerimiz lustra ve karaster yaylalarına çıkabilirler (Ekstra). Ardından otelimize hareket.

 
Kahvaltı: Tur ücretine dâhil olarak otelimizde açık büfe kahvaltı olarak sunulacaktır.
Öğle Yemeği: Ekstra Menü fiyatları geçerlidir. Fırtına Vadisinde Alabalık menülerini tavsiye ederiz.
Akşam Yemeği: Tur ücretine dâhil olup; Otelde set menü olarak sunulacaktır.
Konaklama: Giresun
Güzergah: Ayder - Trabzon - Giresun 

 



5 Gün: Akçaabat - Ordu – Fatsa – Samsun – Terme – Ünye – Bandırma Vapuru – İlk Adım Anıtı - Amasya - Hazeranlar Konağı - Yalı Boyu Evleri

Otelimizde alacağımız kahvaltımız ardından yola çıkarak fındığın memleketi Ordu’da fındık üretimi hakkında bilgilendirilip alış veriş yapabileceğimiz fındık ürünleri mağazasını ziyaret ediyoruz. Sonrasın'da ise Ünye ve Terme istikametinden Kurtuluş mücadelesinin başlangıç noktası olan Samsun’a ulaşıyoruz.İlk olarak Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını 19 Mayıs 1919’da Samsun’a getiren Bandırma Vapuru Müzesi, Samsun’un simgesi sayılan bronz Atatürk heykeli (Onur Anıtı) görülecek yerler arasında. Ardından Şehzadeler şehri Amasya’ya hareket. Elmanın başkenti Amasya da ilk olarak Yeşilırmak vadisinin yanında yer alan yalı boyu evlerinin gezerek başlıyoruz. Ardından Osmanlı Sultanı II. Beyazıt’ın talimatıyla Amasya Sancak Beyi Şehzade Ahmet tarafından yaptırılan 2.Beyazıt külliyesi, Amasya Valisi Ziya Paşa tarafından 1865 yılında yaptırılan Amasya Saat Kulesi ve Hazeranlar konağı görülecek yerler arasında. Akabine Ankara’ya dönmek üzere yola çıkıyor ve bir başka AYAKİZİ Turizm organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

Kahvaltı: Tur ücretine dâhil olarak otelimizde açık büfe kahvaltı olarak sunulacaktır
Öğle Yemeği: Ekstra Menü fiyatları geçerlidir Amasya'da yöresel menülerin sunulduğu restoranları tavsiye ederiz. 
Akşam Yemeği: Ekstra Menü fiyatları geçerlidir. Yol güzergahı üzeri dinlenme tesislerinde yemek tavsiye ederiz.
Konaklama: Konaklama yoktur
Güzergah: Ordu - Samsun - Amasya - Ankara 

 



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları

Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 18.04.2024 12:21 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.