KURBAN BAYRAMI ÖZEL KRALİYET KENTLERİ TURU Tur Programı

KRALİYET KENTLERİ TURU
7 GECE 8 GÜN 

İSTANBUL ÇIKIŞLI
VİZESİZ!

 

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL-KAZABLANKA

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali Prontotour kontuarı önünde 15:15'de buluşma. Check-in ve bagaj işlemlerinin ardından Royal Air Maroc Havayolları'na ait AT911 sayılı sefer ile saat 18:15'de Kazablanka'ya uçuş. Saat 20:00'deki varışımızı ve pasaport işlemlerimizi takiben otelimize transfer. Geceleme otelimizde.



2 Gün: KAZABLANKA - RABAT - FEZ

Sabah uyandırma, odaların boşaltılması ve kahvaltının ardından panoramik Kazablanka turuna başlıyoruz. Avangart ruhlu beyaz şehir Kazablanka’yı gezmeye Birleşmiş Milletler Meydanı ve Muhammed V Bulvarı ile başlıyoruz. Tarihi Habus Meydanı ve Hassan II Camii’ni ziyaret edeceğiz. (Camiye giriş tura dahil değildir.) İç mekanda 25.000 kişinin aynı anda namaz kılabildiği caminin avlusunda 80.000 kişi toplanabilir ayrıca 200 metrelik minaresinde bulunan lazer lambası 35 km uzaklığa kadar namaz vaktini bildirir. 20 bin metrekare alana kurulu yapı günün en etkileyici gezisi olacaktır. Atlas Okyanusu kıyılarındaki Corniche semti, günün ilginç duraklarındandır. Kazablanka turumuzun bitiminde Fez’e hareket. Yolumuzun üzerinde Fas’ın başkenti Rabat’ı ziyaret ediyoruz. Afrika kıtasından Endülüs İspanya’sına yapılan seferler için bir askeri üs olarak kurulan Rabat bir dönem korsanların hüküm sürdüğü bir kaleye dönüşmüştür. Fransız koloni döneminde başkent ilan edilmiş döneminin en modern binaları ile süslenmiştir. Günümüzde de Fas Krallığının başkentidir. Şehirde yapılacak panoramik gezinin ardından Hasan II Kulesi ve Muhammed V Anıt Mezarı, Kraliyet Sarayı Meydanı ziyaret edilecektir. Turumuzun bitiminde Fez’e doğru yola çıkıyoruz. Varışta otelimize transfer. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.



3 Gün: FEZ (MEKNEZ)

Sabah uyandırma ve kahvaltının ardından Fez şehir turumuza başlıyoruz. Endülüs’ün kutsal bilim merkezlerinden Fez şehrini gezmeye Borj tepesine çıkarak başlıyoruz. Fez şehri hakkında bilgi alıyor şehir manzarasını seyrediyoruz. Günümüz Mellah Musevi Mahallesi ve Endülüs semti, Karavin Camisi ve Medresesi,  Neccarin Çeşmesi ve Attarin Medresesi ile devam ediyor. Öğleden sonra binlerce yıllık geleneksel üretimin devam ettiği deri tabakhaneleri, Fez çarşı ve medinası keşfedilecektir.  Turumuzun bitiminde gününüz serbest. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek Meknez turuna katılabilirler.  Yapacağımız keyifli bir yolculuk ile Fas tarihinin efsane sultanlarından Mulay Ismail’in başkent olarak inşa ettirdiği Meknez kentine gidilecektir. Kentte doğunun en güzel şehir kapısı olarak bilinen Mansur Kapısı, Mulay Ismail Türbesi ve eski şehir surları gezilecektir. Turumuzun bitiminde Fez’e ve otelimize transfer. Akşam yemeği otelinizde. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Fez Medinasi’ndaki Arap gecesi turumuza katılabilirler. Geceleme otelinizde.

 



4 Gün: FEZ (CHEFCHAOUEN)

Serbest uyanma ve gününüz serbest. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek Chefchaouen-Mavi Şehir turuna katılabilirler. Bu turumuzda Fas’ın eskiden İspanyol bölgesi olarak bilinen kuzeyinde muhteşem bir manzara sunan, özgün ve çekici mavi şehir Şafşavan’a gidiyoruz. Yemyeşil dağların arasına  unutulmuş hissiyatı veren  nazar boncuğu şehri önce panoramik olarak görecek ardından yüzlerce yıllık dünyaca meşhur mavi badanalı evlerin arasında eski şehir medineyi keşfedeceğiz. UNESCO koruması altındaki şehirde özgürce dolaşabilir  Ulu Cami ve Kasbah’ın yer aldığı Hammam meydanında Nane çayı içebilirsiniz. Verilecek serbest zamanın bitiminde Fez’e ve otelimize transfer. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.



5 Gün: FEZ - MARAKEŞ

Sabah uyandırma, odaların boşaltılması ve kahvaltının ardından Atlas Dağları'nın etkilileyici manzarası eşliğinde Benimelal Şehri'ne doğru yolculuğumuz başlıyor. Azru ve İfran gibi sedir ağaçları ve doğal yaşam alanları ile meşhur berberi kasabalarında molalar vererek öğle yemeği molası için Benimelal de duruyoruz. Ardından akşam saatlerinde Marakeş'e ulaşıyor ve  otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde



6 Gün: MARAKEŞ

Sabah uyandırma ve kahvaltının ardından Marakeş şehir turumuza başlıyoruz. Anıtsal Koutoubia Camii ilk göreceğimiz eser olacak. Yöresel el sanatlarının tüm örneklerini bulabileceğimiz Marakeş Çarşısı’nın dar sokaklarında, renkli görüntülere tanık olacağız. Geleneksel aktarlarda yöreye özgü bitkilerden yapılan binbir çeşit esans ve çaylar ilgi çekerken, günümüz UNESCO Milli Miraslar Listesi’nde bulunan Afrika’nın en hareketli şehir meydanı Jma El Fna’da bitecek. Gezimizin ardından verilecek molanın bitiminde dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Marakeş’in Gizemleri turuna katılabilirler. Bu turumuzda ilk olarak; Yves Saint Laurent’ın anıt mezarı kabul edilen, bir dönem ikametgah olarak kullandığı, 20. yy başında Fransız ressam Majorel tarafından oluşturulan özel bahçeyi gezeceğiz. Ardından, Medina ‘nın sokaklarında adeta kaybolarak ulaşılan Endülüs döneminin kültür merkezi yüzyıllarca önemli alimleri ağırlamış Ben Yussef medresesi ve müzesi gezilecektir. Turumuzun sonunda otelimize transfer. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak ödeyecekleri fark ile akşam yemeğini Chez Ali‘de geleneksel gösteriler eşliğinde alabilirler. Akşam yemeği ve geceleme otelinizde.



7 Gün: MARAKEŞ (ESSAOUIRA)

Sabah kahvaltısı sonrası alışveriş ve kişisel aktiviteler için serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Essaouira turunakatilabilirler. Atlas Okyanusu kıyısında yer alan, yıllar öncesinin Bodrum’unu andıran dünyaca meşhur eski Portekiz şehri Essaouira'ya gidilecektir. Unesco tarafından “Dünya Mirası” olarak ilan edilen ve Fas’ın en çok yabancı turist çeken yerlerinden biri olan şehir, uçsuz bucaksız bir balıkçı limanı, sanat ve kültürün iç içe geçtiği bir sahil şehridir . Şehrin kalesi ve balıkçı limanı gezilecek, eski Roma kentlerinden uyarlanarak inşa edilen medina keşfedilecektir. Medinanın gezmeye doyamayacağınız daracık labirent sokakları, bembeyaz evleri, maviye boyanmış kapı ve pencereleri bir çok Avrupalı ressam, şair ve yazara ilham kaynağı olmuştur. Orson Wells, Jimy Hendrix gibi bohem hayatı seçen sanatçılar şehrin tarihi medinasında (sur içi) yaşamışlardır. 18.yy'da Fransız bir mimar tarafından yapılmış olan tarihi surlarından Atlas Okyanusu'nun köpüklü dalgalarını seyretmek insanı büyüler (Jeremy Irons ve Patricia Kaas’ın Ladies and Gentlemen filmindeki gibi). Kilimler, yöreye has ağaç işi eşyalar, deri işlemeler, rengarenk tablolar, tarihi ve canlı çarşısındaki dükkanlarda alışveriş oldukça keyiflidir. Tur sonrası otelimize transfer. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.
 



8 Gün: KAZABLANKA - İSTANBUL

Sabah erken saatte uyandırma ve odaların boşaltılmasının ardından Kazablanka Havalimanı'na transfer. Check-in ve pasaport işlemlerinin ardından Royal Air Maroc Havayolları'na ait AT910 sefer sayılı uçuşla saat 09:50’de İstanbul'a hareket. 17:10'da varış ve turumuzun sonu.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

Ekstra turlar minimum 10 kişinin katılımı ile gerçekleşmektedir. 20 Kişinin altında katılım durumunda tur fiyatlarında değişiklik söz konusu olabilir. Yeterli katılımcı olmadığı takdirde oluşabilecek fiyat farkları sayılar elde edildikten sonra, tur öncesi rehberimiz tarafından bilgilendirilir.
Rehberimiz, turlarımızın içeriğine bağlı kalarak, katılımcı sayısına, müze ve ören yerinin kapalı olma durumuna göre şehir turu ve/veya ekstra turların günlerinde değişiklik yapabilir. Bu durum uçuş saatlerinde oluşabilecek değişiklikler karşısında da geçerlidir.
Panoramik şehir turları müze ve ören yerleri girişleri içermemekte olup, şehir hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır.
Triple odalarda (3 kişilik oda: dbl yatak + ekstra yatak) 3. yatak ek yatak veya sofa bed olup, standart yataklardan daha küçüktür.
Triple odalar (3 kişilik) müsaitliğe bağlı olarak verilmektedir. Müsaitlik olduğu takdirde 3 kişilik oda rezervasyonu yapılır. Triple odalar ek yatak sebebi ile daha küçüktür.
Çocuk indirimi 2 yetişkin ile aynı odada konaklama yapıldığı takdirde geçerlidir.
Otellerde genellikle check-in saati 14:00 (bazı ülkelerde 15:00’dır), check-out saati 10:00’dur. (bazı ülkelerde 09:00’dur)
Programlarımız için otellerden grup rezervasyonları yapılmaktadır. Grup kahvaltılarının içeriği münferit kahvaltıların içeriğinden farklı olabilir.  Gidilen ülkelerdeki otellerde alınacak olan kahvaltıların içeriği Türk kahvaltısı değildir. Grup kahvaltıları genelde continental kahvaltı olarak ayrı salonda verilmektedir.  Continental kahvaltı temel olarak çay ya da kahve, marmelat ve kruvasandan oluşup, ülkeye göre değişiklikler göstermektedir.
Uçaksız olarak tura dahil olan misafirlerimizin, grup ile aynı uçuşları kullanmadıkları takdirde havalimanı-otel-havalimanı transferlerini kullanamayacakları gibi şehir turuna katılamama durumu da söz konusu olabilir. Farklı uçuş kullandıkları takdirde grubun oteline ulaşımları kendi sorumluluklarındadır. Bu durum önceden Prontotour’a bildirilmelidir.
Türkiye çıkışlı uçakların genelinde valiz ağırlığı 20 Kg.’dır. Bu ağırlık uçak firması ve gidilecek ülkeye göre değişiklik gösterebilir. Gidilecek ülkede iç hat uçuşları bulunuyorsa, bu iç hat uçuşlarda valiz ağırlığı 15 Kg’a düşebilmektedir. Fazla bagaj ağırlık / fiyat kuralları havayolları tarafından belirlenmekte olup, Prontotour’un sorumluluğunda değildir.
Kayıt esnasında pasaportta geçen isim, doğum tarihi, pasaport numarasının sisteme girilmesi gerekmektedir. Uçak biletleri bu bilgilere göre kesilmektedir. Hatalı bilgilerden oluşacak uçak bileti iptal veya değişikliklerinin ceza bedeli misafirlere yansıtılır.
Prontotour, misafirlerimiz ile konsolosluk arasında aracı kurum olup, herhangi bir vize alım garantisi vermez. Konsolosluğun vize vermemesi veya red vermesi Prontotour’un sorumluluğunda değildir.
Programlarımızdaki vize durumları Türkiye Cumhuriyeti pasaportları bazında verilmektedir. Başka ülke pasaportuna sahip misafirlerimiz vize durumlarını bağlı bulundukları ülkelerin konsolosluklardan kontrol edebilir.
Pasaportların seyahat tarihinin bitimi baz alınarak minimum 6 ay geçerliliği olması gerekmektedir. 6 aydan az süreyle seyahat eden misafirlerimiz, ülke pasaport polisleri tarafından ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir. Bu gibi durumlarda sorumluluk pasaport sahibine aittir.
Cep telefonlarınızı yurtdışında kullanabilmek için Türkiye’den ayrılmadan önce, telefonunuzun yurtdışına açık olup olmadığını gsm operatörünüzden kontrol etmeniz tavsiye edilir.
Fuar, kongre, konser gibi özel ve yoğun zamanlarda merkeze uzak oteller kullanılabilir.
Bazı programlarımız birkaç alternatifli oteller bazında sunulmaktadır. Birden fazla otel seçeneği olan programlarımızın rehber ve transfer aracı aynı olabilir.
Promosyon ibaresi bulunan turlarımızda otellerimizin konumu ve verilen hizmetin içeriği standart paketlerimize göre farklılık gösterebilir. Promosyon turlarımızda misafir tarafından iptal ve değişiklik yapılamaz. Lütfen satın aldığınız turun satış sözleşmesini dikkatle okuyunuz.
Uçak biletlerini milleri ile upgrade etmek isteyen misafirlerimiz, biletleri kesildikten sonra havayolunun(üyeliğinizin bulunduğu havayolunu kontrol ediniz) müsaitliğine bağlı olarak upgrade işlemlerini gerçekleştirebilir. Programın grup biletlerinin upgrade edilebilir sınıftan olup olmadığını kontrol ediniz. Programlarımızdaki her uçuş için mil garantisi verilmez.
Programlarda belirtilen uçuş saatleri havayolları tarafından bildirilen saatlerdir. Özel seferlerle düzenlenen turlarımızda uçak saatleri 48 saat öncesine kadar değişiklik gösterebilir. Prontotour havayolu ile misafir arasında aracı konumundadır. Havayolundan kaynaklı gecikme, iptal, havaalanı ve havayolu değişikliği, kapasite üzerinde satış yapılması, hizmet aksamaları vb. gibi durumlardan Prontotour hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Programlarda verilen yol mesafeleri harita bazlıdır. Trafik, hava şartları, gidilen ülkenin coğrafi konumu, yol çalışmaları ve şartları gibi durumlarda yolculuk süreleri uzayabilir.
Bazı havayollarında yeme-içme ve online check-in hizmetleri ekstra ücrete tabi olabilir.


İptal Şartları

Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 18.04.2024 15:25 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.