TRAKYA TURU Tur Programı

TRAKYA TURU (EDİRNE-KIRKLARELİ-LÜLEBURGAZ-ÇORLU-TEKİRDAĞ)

 

2 GECE 3 GÜN

 

**LÜKS ARAÇLARLA ULAŞIM ÜCRETE DAHİL

**PROFESYONEL REHBERLİK HİZMETİ ÜCRETE DAHİL

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: GECE YOLCULUĞU

Akşam saatlerinde belirlenen noktalardan misafirlerin alınması ile 2 kaptan idaresinde gerekli molalar eşliğinde Edirne’ye doğru yol alıyoruz.



2 Gün: EDİRNE GEZİSİ

Sabah ücrete dahil serpme kahvaltımızın ardından EDİRNE gezimize başlıyoruz. Buradaki gezimize Karaağaç’taki, Lozan Antlaşmasının imzalandığı ve o günün anısına yapılan LOZAN Anıtı’nı gezerek başlıyoruz. Burada Rumeli demiryolu hattının en güzel istasyonlarından olan KARAAĞAÇ İstasyonu'nu fotoğraflıyoruz. Türkülere konu olan Meriç nehrini görüp kıyısında mola veriyoruz. Daha sonra 2004 yılında Avrupa Birliği En iyi Müze Ödülünü almış SAĞLIK Müzesi’nin bulunduğu II. BEYAZIT Külliyesi’ni geziyoruz. Buradan SARAYİÇİ Mevkiine gidiyoruz. Sırası ile EDİRNE SARAYI KALINTILARI-BALKAN ŞEHİTLİĞİ-KIRKPINAR GÜREŞLERİ'NİN YAPILDIĞI ALANI-ADALET Kasrı’nı geziyoruz. Merkezdeki MİMAR Sinan’ın “Ustalık Eserim” diye nitelendirdiği SELİMİYE Camii’ni ziyaret ediyoruz. Öğle yemeğinde Edirne’nin meşhur tava ciğerinden ve ya köftesinden alıyoruz. Mimar Sinan’a eserlerinde ilham veren ÜÇ ŞEREFELİ Cami’yi ziyaret ediyoruz. Edirne’nin en eski yasayan mirası ESKI CAMİİ yi ziyaret ediyoruz. Serbest zamanda Arasta Çarşısında alış veriş yapıyoruz. (DEVA-İ MİSK tatlısı – Badem ezmesi-yöresel meyve sabunları-aynalı gelin süpürgesi-meşhur Edirne peyniri). Günün sonunda Edirne merkezdeki otelimize yerleşiyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.

Kahvaltı                              :Ücrete Dahil Resteurantta Serpme Kahvaltı
Öğle Yemeği                       :Extra (Yöresel Lezzetler)
Akşam Yemeği                   :Otelde açık büfe veya set menü
Konaklama                          :Kalavera Otel, Rys Otel,Balta Otel vb.
Rota                                     :Ankara-Edirne 688 Km



3 Gün: KIRKLARELİ - İĞNEADA LONGOZU - ÇORLU

Sabah kahvaltımızın ardından otelimizden ayrılarak Kırklareli’ne yolculuğa başlıyoruz. KIRKLARELİ merkeze vardığımızda bu mütevazi şehrin en önemli turizm ve kültür merkezi Yayla mahallesine gidiyoruz. Atatürk evi, Ali Rıza Efendi Kültür evi ve Kent Kültür evini ziyaret ediyoruz. Meşhur İstasyon caddesini(Gör beni Al beni caddesi) gördükten sonra yöresel lezzetlerinden olan helva, hardaliye ve peynir alışverişi yapıyoruz. Yaklaşık 1,5 saatlik yolculuğun ardından ülkemizin en büyük ve oluşumları hala devam eden mağaralarından biri olan DUPNISA mağarasına hareket ediyoruz. Serbest zamanda Fatih Sultan Mehmet’in top dökümhanesinin de bulunduğu Demirköy ilçesinde öğle yemek molası(ekstra)veriyoruz. Yemek molamızın ardından dünyanın nadir oluşumlarından biri olan muhteşem LONGOZ Ormanları’nı resimleyip bu güzelliklerden ayrılıyoruz. IGNEADA kasabasını Lagün göllerinden biri olan Mert gölünü de ziyaret edip fotoğrafladıktan sonra dönüş yoluna geçiyoruz. Poyrali köyünde mola verip Trakya bölgesinin etnik dokusunu yansıtan Poyrali kültür evini ziyaret edip meşhur pekmez ve odun ekmeği alınabilir. Buradan Trakya Bölgesi'nin önemli ilçelerinden biri olan Lüleburgaz’a vardığımızda merkezde bulunan önemli bir Mimar Sinan eseri olan SOKULLU MEHMET PAŞA Külliyesi’ni gezip, tarihi Çınaraltı'nda akşam çaylarımızı içiyoruz. Daha sonra Tekirdağ'ın önemli ilçelerinden biri olan Çorlu’ya varıyoruz ve otelimize yerleşiyoruz.
Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.

Kahvaltı                              :Ücrete Dahil Otelimizde Açık Büfe
Öğle Yemeği                       :Extra (Yöresel Lezzetler)
Akşam Yemeği                   :Ücrete Dahil Otelimizde Açık Büfe veya Set Menü
Konaklama                          : Shilla Hotel,End Glory vb.
Rota                                    :Edirne-Tekirdağ-Çorlu 188 Km



4 Gün: TEKİRDAĞ - ANKARA

Sabah kahvaltımızın ardından otelden ayrılarak Tekirdağ’a varıyoruz. Burada sırası ile RAKOÇZİ MÜZESI/MACAR EVİ, NAMIK KEMAL EVI ve Kanuni Sultan Süleyman'ın Damadı ve Sadrazamı RÜSTEM Paşa’ya yaptırdığı Mimar Sinan'ın eseri RÜSTEM PAŞA CAMİİ ile Medresesi’ni gezip öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz. Meşhur Tekirdağ köftesi ve Hayrabolu tatlısı yedikten sonra bu güzel sahil ilimizden ayrılıyoruz.

Kahvaltı                              :Ücrete Dahil Otelimizde Açık Büfe
Öğle Yemeği                       :Extra (Yöresel Lezzetler)
Akşam Yemeği                   :Extra (Dinlenme Tesislerinde)
Rota                                    :Tekirdağ- Ankara 630 Km



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları

Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 24.04.2024 07:08 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.