BENELÜX - PARİS - ALSACE - İSVİÇRE - BODENSE GÖLÜ TURU Tur Programı


BENELÜX - PARİS - ALSACE - İSVİÇRE - BODENSE GÖLÜ TURU


Amsterdam - Brugge - Bruksel - Paris - Lüksemburg - Strasbourg 

 


Türk Havayolları Tarifeli Seferi ile

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün:

İSTANBUL – KÖLN – AMSTERDAM

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali saat 04.30’da hazır bulunulması. Bagaj ve bilet işlemlerinin ardından Türk Havayollarının TK 1671 sefer sayılı uçuşu ile saat 06.20’de Köln hareket. Yerel saat ile 08.40’ta varışın ardından panoramik Köln şehir turumuza başlıyoruz. Kentin coğrafi ve manevi kalbi olup, yılda 6 milyon turist çeken, 632 yılda tamamlanmış, Unesco Dünya Kültür Miras Listesindeki muhteşem Köln Dom Katedrali, katedralin hemen yanında Ren nehri üzerinde bulunan, genç aşıkların üzerine sevdiklerinin adını yazdıkları ve rengarenk asma kilitlerle renklendirdiği Hohenzollern Köprüsü, yine nehrin hemen kıyısında Köln’ün meşhur birası ve ulusal içeceğini tadabileceğiniz şehrin en canlı yeri Alstadt Bölgesi görülecek yerler arasındadır. Köln şehir turumuzdan sonra Amsterdam’a hareket. Öğleden sonra Amsterdam varışımızla panoramik şehir turu. Dünyaca ünlü kanalları, müzeleri ve eğlence merkezleri ile Hollanda‘nın başkenti ve en ünlü şehri olan Amsterdam Turumuzda Amsterdam Kraliyet Sarayı, Nieuwe Kerk, Ulusal Anıt ve Madame Tussauds Müzesinin bulunduğu şehrin en hareketli ve önemli noktası Dam Meydanı, Van Gogh müzesi, Rijkmuseum’un bulunduğu meşhur Amsterdam yazılı meydan Muzeumplein, Amsterdam’ın dünyaca tanınır olmasında önemli bir yere sahip, özellikle yetişkinlerin tercih ettiği renkli ve ilginç Kırmızı Fener Sokağı (Red Light District) ve dünyaca ünlü elmas fabrikası görülecek yerler arasındadır. Tur bitimi otelimize transfer ve serbest zaman. Geceleme Amsterdam otelimizde.



2 Gün:

AMSTERDAM

Sabah kahvaltısının ardından yarım gün sürecek olan Marken – Volendam turuna başlıyoruz. Denizdeki yelkenlileri, deniz kenarında çiçeklerle süslenmiş büyük evleri, sahil boyunca sıra sıra kafe ve hediyelik eşya dükkanları ve peynirle ilgili her şeyi bulabileceğiniz zengin balıkçı kasabası Volendam ve yine aynı doğal güzelliklere sahip, özellikle yöresel tarihi tahta ayakkabı atölyeleri ile ilginizi çekecek Marken’i gezerek turumuzu tamamlıyoruz ve Amsterdam’a dönüyoruz. Amsterdam’da serbest zaman. Geceleme otelimizde.



3 Gün:

AMSTERDAM – GRAND HOLLAND TURU – BRUGGE – BRUKSEL

Sabah kahvaltısının ardından Grand Holland turuna başlıyoruz (Den Haag, Roterdam, Brugge). Turumuzda ilk İznik çinisi benzeri mavi porselen ürünleriyle meşhur Delf’i geziyoruz. Daha sonra Hollanda’nın yönetim merkezi Den Haag’a (Lahey) hareket ediyoruz. Kraliyet Sarayı, Vredespaleis (Birleşmiş Milletler Uluslararası Adalet Mahkemesi), Parlamento Binası, Hapishane kapısı ile gezimizi tamamlayarak ikinci dünya savaşında hiç zarar görmediği için günümüze kadar orta çağ mimarisini korumuş, her daim güzel ve büyüleyici Brugge’a hareket ediyoruz. Brugge’nin kalbi, çevresinde rengarenk evler, çeşit çeşit kafelerin ve ünlü saat kulesinin bulunduğu meydan Market Palace, etrafında kakao ve çikolata kokan sayısız dükkanların olduğu sokaklar, şehre bambaşka güzellik veren kanallar ve köprüler görüldükten sonra yaklaşık 1,5 saat uzaklıkta Brüksel’e hareket ediyoruz. Akşam saatlerinde Brüksel’e varış, otele yerleşme. Geceleme otelimizde.



4 Gün:

BRÜKSEL – PARİS

Sabah kahvaltısının ardından yapılacak Brüksel şehir turumuzda çevresinde birçok tarihi yapı, restoran, kafe ve hediyelik eşya dükkanlarının olduğu, şehrin en önemli ve hareketli meydanı Grand Palace, yine bu meydanda 13. yüzyılda Gotik tarzda yapılan günümüzde kraliyet ailesinin düğün gibi özel günlerinde kullandığı 96 metre uzunluğundaki kulesiyle Hotel de Ville, 17. yüzyıl yapımı 61 cm uzunluğunda Brüksel’in en ünlü simge yapısı işeyen çocuk heykeli Manneken Pis, demir kristalinin 165 milyar kez büyütülmüş halinin tasvir edildiği, 18 metre çapında, 9 bölümden oluşan Brüksel’in bir diğer ünlü simge yapısı Atomium, Brüksel parkının önünde bulunan Belçika Kraliyet Sarayı, hemen yakınında etkileyici Saint Jacques sur Coudenberg Kilisesi, görülecektir. Öğlen saatlerinde bitecek panoramik Brüksel turumuz sonrası Paris’e hareketle yaklaşık 3,5 saatlik yolculuğumuzdan sonra Paris’te otobüsümüzle panoramik şehir turunu yapıyoruz. Eiffel Kulesi, Trocadero Meydanı, Zafer Takı (Arc de Trimophe), Louvre Müzesi ile Concorde Meydanı, III. Alexandre Köprüsü, Pont Neuf, Notre Dame Katedrali, otobüsümüzle kısa fotoğraf molaları ile tanıyıp detaylı gezimizi yarına bırakarak otelimize yerleşiyoruz. Geceleme Paris Otelimizde.



5 Gün:

PARİS

Sabah kahvaltısı sonrası Paris şehir turumuza başlıyoruz. Paris denilince ilk akla gelen, yalnız Paris’in değil dünyanın en ünlü sembolik yapılarından biri Eiffel Kulesi, yine kulenin karşısında Sen nehri kıyısında gündüzleri turistleri, hediyelik eşya satıcılarını ve patencileri ağırlayan, geceleri de ışıklandırılan Eiffel Kulesini izleyenlerle dolu, yüksek sütunlu kanatlarıyla günümüzdeki bir çok müzeye ev sahipliği yapan Trocadero Meydanı, Dünyanın en büyük döner kavşaklarından olan, tam 12 caddenin birleşim noktası, en üst katına çıkarak muhteşem Paris manzarasını seyredebileceğiniz Zafer Takı (Arc de Trimophe), birbirinden lüks moda markalarının mağazalarına, kafe ve restoranlara, sinemalara, turistik dükkanlara ev sahipliği yapan, dünyanın en bilindik ve lüks bulvarlarından Şanzelize Caddesi, (Champs-Élysées), 1792 yılında kraliyete karşı yapılan Fransız Devrimi’nde çok önemli olaylara sahne olup 1119 kişinin giyotin ile idam edildiği Paris’in en büyük ve en ünlü meydanı Concorde, Louvre Müzesi bahçesi ile Concorde Meydanı arasında 25 hektarlık, içerisinde yürüyüş yolları, , Fransa’nın en önemli dini yapısı Notre Dame Katedrali, daracık sokakları, minik dükkanları ve cıvıl cıvıl insanları ile her gün binlerce turistin ziyaret ettiği, ama bu ilgiyi gerçekten hak eden Montmartre Tepesi, şehrin birçok noktasından görülebilen, şehrin panoramik manzarasının da seyredilebileceği beyaz travertenli, şehrin ünlü ve heybetli kilisesi Sacre Coer Bazilikası ve Pablo Picasso, Claude Monet gibi dünyaca ünlü ressamların da birçok çalışmaya imza attığı, sanatçıların özgün çalışmalarını görebileceğiniz, 130 metre ile Paris’in en yüksek noktalarından Ressamlar Tepesi görülecektir. Tur sonrası serbest zaman. Geceleme otelimizde.



6 Gün:

PARİS – LUKSEMBURG – STRASBOURG

Sabah kahvaltısı sonrası Paris’ten Strasbourg’a hareket. Yol üzerinde öğlen saatlerinde Lüksemburg şehri ya da aynı isme sahip turistler için bir masal diyarı Lüksemburg ülkesinin başkentindeyiz. 1994 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi ile koruma altına alınmış, dünyanın en düzenli ve bakımlı kentlerinden aynı zamanda dünyanın en zengin şehirlerinden Luxemburg da Ville Haute denilen eski kenti, Ville Basse nehir kıyısını gezimizi yaparak, Strasbourg’a hareket ediyoruz. Akşamüstü saatlerinde Strasbourg’a varış. Geceleme otelimizde.



7 Gün:

STRASBOURG – ALSACE GEZİSİ – COLMAR – FREIBURG – SCHAFFHAUSEN

Sabah kahvaltıdan sonra Strasbourg panoramik şehir turumuzu yapıyoruz. Etrafında rengarenk Alsace evlerinin bulunduğu Petit France bölgesi, dünyanın en yüksek 6. kilisesi ve gotik mimarinin en güzel eseri kabul edilen Notre Dame, tarihi kent merkezi Grand İlle, şehrin en ünlü yapılarından Kammerzeli Evi, Barok mimarisinin en üst sınırı denilen Rohan Sarayı ve 1801 yılında inşa edilen şehrin en eski parkı Orangerie görülecektir. Tur sonrası Alsace turuna Fransa’nın saklı cenneti Colmar’ı geziyoruz. Ren nehri boyunca 1200’lü yıllardan kalmış pencere ve balkonlarından çiçekler sarkan rengarenk tarihi binalar, etkileyici Saint Martin Kilisesi, mısır çarşısına benzer oldukça ilgi çekici kapalı çarşı Marche Couvert’i Küçük Venedik olarak adlandırılan büyüleyici kanalı gördükten sonra Colmar gezimizi tamamladıktan sonra Freiburg’a hareket. Varışa istinaden yapılacak şehir turumuzda “Bächle“ yani yolların kenarında yer alan toplam uzunluğu 15.5 km ile tüm eski şehri kaplayan küçük kanalcıklar, 116 metre yüksekliğindeki kulesiyle nerede olursanız olun görebileceğiniz Freiburger Münster (Katedral), şehirde sizi en çok şaşırtacak dünya mutfağından envayi çeşit yemeğin bulunduğu bir cennet olan Markhalle (Kapalı Pazar), büyük meydan Münsterplatz, eski ve yeni belediye binaları Rathausplatz, üzerinde pek çok hediyelik eşya dükkanı, mağaza zinciri, kafe ve restoranın olduğu Kaiser Joseph Caddesi, gençlerin yoğun olarak toplandığı bir başka meydan ve aynı zamanda şehrin buluşma noktası Augustiner Platz, şehirde sakinliği sevenlerin meydanı Adelhauser Platz, şehrin en keyifli kafe, bar ve bira bahçelerini görebileceğiniz Gerberau, şehrin kuşbakışı izlendiği önemli uğrak yerlerinden Kanonenplatz, 360 derece kara ormanlar ve Freiburg manzarasını seyredebileceğiniz Schlosbergtum’u gezdikten sonra Schaffhausen’e hareket. Otele yerleşme ve serbest zaman. Geceleme otelimizde.



8 Gün:

COLMAR – RHEİN ŞELALESİ – KONSTANZ – FRİEDRİCHSHAFEN - İSTANBUL

Sabah kahvaltıdan sonra sonrası her yıl milyonların 150 metre genişlikte ve 23 metre derinlikte Rhein nehrinin çılgın sularını görmek için Schaffhausen’e akın ettiği müthiş etkileyici Avrupa’nın en büyük şelalesi Rhein şelalesindeyiz. Ren nehri ile Bodense gölünün birleşmesinin yarattığı doyumsuz manzara Bodense Göl’ü kıyısındaki Konstanz’ı geziyoruz. Serbest zaman sonrası Friedrichshafen Havalimanı’na hareket ediyoruz. Türk Havayollarının TK 1388 sefer sayılı uçağıyla saat 18.45’te İstanbul’a hareket. Saat 22.25’te İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları

 

Genel şartlar ‘Tur Programının ayrılmaz bir parçasıdır ve tur programından bağımsız düşünülemez.
• Turumuz minimum 25 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde tur iptalinin bildirim tarihi, tur kalkışından 5 gün öncesidir.

  • Tur iptal koşulları aşağıdaki gibidir.
  • Tur kalkışından 31 gün öncesine kadar cezasız iptal hakkı
  • Tur kalkışından 30 -15 gün öncesine kadar olan iptallerde %50 kesinti uygulanır.
  • Tur kalkışından 14 - 1 gün öncesine kadar tüm iptallerde % 100 no-show uygulanır.
  • Tur kalkışından 7 gün öncesine kadar cezasız isim değişikliği yapılabilir.
     

Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 19.04.2024 15:38 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.