KURBAN BAYRAMI DÖNEMİ BÜYÜK BALKANLAR TURU THY İLE VİZESİZ Tur Programı

KURBAN BAYRAMI DÖNEMİ

BÜYÜK BALKANLAR TURU

THY ile 7 GECE 8 GÜN 

VİZESİZ

11 Ağustos 2019

                                 

Sırbistan – Makedonya –  Arnavutluk – Karadağ – Hırvatistan – Bosna Hersek

 

2 GECE BELGRAD KONAKLAMA

BOSNA-HERSEK’TE KUZU ÇEVİRME DAHİLDİR

 

Belgrad (2) – Üsküp (1) – Bitola (Manastır) – Resne – Ohrid (1) – Tiran –

İşkodra (1) – Budva – Kotor – Dubrovnik – Trebinje (1) – Mostar – Saraybosna (1)

** TÜM TÜRKİYE’DEN İÇ HAT BAĞLANTI İMKÂNI

5 Gece Yarım Pansiyon + 2 Gece Oda Kahvaltı Konaklama

 

AVANTAJLI EXTRA GEZİLER

 

PAKET 1 (6 TUR):  Novi Sad Karlofça Turu, Matka Kanyonu Turu, Ohrid Tekne Turu, St.Naum Turu , Blagaj Turu , Tito Sığınak Turu PAKET OLARAK ALINDIGINDA 145 EURO OLAN TUTAR PAKET INDIRIMI ILE 125 EURO OLACAKTIR.

 

PAKET 2 (9 TUR):  Novi Sad Karlofça Turu, Sırp Gecesi , Matka Kanyonu Turu, Ohrid Tekne Turu , Makedon Gecesi , St.Naum Turu , Blagaj Turu , Tito Sığınak Turu, Boşnak Gecesi Turu PAKET OLARAK ALINDIGINDA 245 EURO OLAN TUTAR PAKET INDIRIMI ILE 210 EURO OLACAKTIR.

 

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – BELGRAD

İstanbul Yeni Havalimanı Dış hatlar Gidiş Terminalinde saat 04:30’da buluşma. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerini takiben Türk Havayolları’nın TK 1081 sefer sayılı uçağı ile saat 07:40’da Belgrad’a hareket. Varışımıza istinaden havalimanından ayrılıyor ve Belgrad şehir turumuza başlıyoruz. Aziz Sava Katedrali, Kale Meydanı, Askeri Müze, İstanbul Kapı, Saat Kulesi, Damat Ali Paşa Türbesi, Zindan Kapı, Leopoldov Kapı, Sokullu Mehmet Paşa Çeşmesi, Stefan Lazerevic Anıtı, Nebojsa Kulesi, Saborna Kilisesi, Cumhuriyet Meydanı, Terazi Meydanı ve Taş Meydan görülecek yerler arasındadır. Şehir turu sonrası konaklama yapacağımız ve akşam yemeğimizi alacağımız otelimize geçiyoruz.

Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği : Verilecek serbest zaman molasında extra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.
Konaklama : Theater Hotel vb. / Zlatnik Hotel vb.
Para Birimleri : Sırbistan - Dinar



2 Gün: BELGRAD – KARLOFÇA – NOVISAD TURU

Sabah kahvaltısı sonrası dileyen misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak gerçekleştireceği Novi Sad - Sremski Karlovci turumuza katılabilirler (55 Euro). Novi Sad’a gitmek için özel aracımızla yola çıkıyoruz. İlk durağımız Sremski Karlovci. Bu güzel kasabada 1699’da 72 gün süren görüşmeler sonrası Osmanlı Devleti ile Avusturya-Macaristan-Venedik ve Polonya arasında Karlofça Barış Anlaşması imzalanmıştır. Ziyaretimizde anlaşmanın imzalandığı 4 kapılı mekanı ve burası dışında meydan, Dört Arslan Çeşmesi, tarihi Ortodoks ve Katolik kiliseleri göreceğimiz yerlerdendir. Kahve molası sonrası yolumuza devam ediyoruz ve yol üzerinde Petrovaradin Kalesi'nde Belgrad Kapısı, Saatkule, yukarı şehir, Uzun Kışla, Leopold Kapısı'nı göreceğiz. Ardından Novi Sad’a varıyoruz. Voyvodina, Sırbistan'ın kuzeyindeki multi etnik bir eyalettir. Ekonomik olarak Sırbistan'ın en gelişmiş bölgesidir ve başkenti Novi Sad’tır. Varışımızı takiben turumuza başlıyoruz. Burada yapacağımız yürüyüş turu sırasında Özgürlük Meydanı, Halk Tiyatrosu, Tuna sokağı ve sahili, Svetozar Miletiç Heykeli, Katolik Katedrali, Ortodoks Aya Yorgi Katedrali, Aya Nikola Kilisesi ve Sinagog panoramik olarak görülecek yerler arasındadır. Serbest zamanın ardından turumuzun bitimiyle beraber otelimize transfer. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin düzenlediği ekstra yemekli müzikli Sırp Gecesi turuna katılabilirler.( 35 Euro )

 

Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği : Verilecek serbest zaman molasında extra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği : Ekstra düzenlenecek Sırp Gecesi turunda alınacaktır.
Konaklama : Theater Hotel vb. / Zlatnik Hotel vb.
Para Birimleri : Sırbistan - Dinar



3 Gün: BELGRAD – ÜSKÜP

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Üsküp’e hareket ediyoruz. Üsküp’e varışımız sonrası panoramik şehir turumuza başlıyoruz. Ünlü şairimiz Yahya Kemal Beyatlı’nın da doğum yeri olan Üsküp’te göreceğimiz yerler arasında Yahya Paşa Camii, Saat Kulesi, Türk Çarşısı, İsa Bey Camii, Mustafa Paşa Camii, Murat Paşa Camii, Kapan Hanı, Sulu Han, Davut Paşa Hamamı, Taş Köprü bulunmaktadır. Vardar Nehrinin kıyısından ve nehrin öteki tarafında bulunan Türk ve Yahudi mahallelerini seyrederek yürüyoruz. Bu yürüyüşümüzde Makedonya Meydanı’nı, Osmanlı Köprüsü’nü ve Davut Paşa Hamamı’nı dışarıdan göreceğiz. Ardından Türk Çarşısı’na gidiyor ve Türk Çarşısı’ndaki tarihi eserleri görmeye başlıyoruz. Göreceğimiz bir diğer yapı olan ve eski Türk Çarşısı içinde yer alan 1550 tarihli Kurşunlu Han’ı geziyoruz. Osmanlı döneminde 17 Han binası inşa edilmiş olan Üsküp’te, günümüzde 3 han binası kalmıştır. 15.yy’ın ikinci yarısında inşa edilmiş Sulu Han ve Kapan Hanı’nı ziyaret ediyoruz. Ziyaretlerimizin ardından Türk Çarşısı’nda alışveriş için serbest zaman verilecektir. Şuşka biberi, ustrumca yer fıstığı, çarıklar alabileceklerimiz arasında yer alıyor. Turumuzun bitimi ile birlikte otelimize transfer ve odalara yerleşme. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği : Verilecek serbest zaman molasında extra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.
Konaklama : Continental Hotel vb. / Ibis Style vb.
Para Birimleri : Makedonya – Denar



4 Gün: ÜSKÜP – BİTOLA (MANASTIR) – RESNE – OHRİD

Otelde alınacak sabah kahvaltısı sonrası Ohrid’e doğru yola çıkıyoruz. Yol üzerinde dileyen misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Matka Kanyonu turumuza katılabilirler (Sandal Gezisi ve Vrelo Mağara Girişi Dahil 20 Euro) Tur bitiminden sonra Manastır (Bitola) kent gezimiz sırasında; Türk Çarşısını, Bedesten’i, İshakiye Camii’ni, Yeni Cami’yi ve gezinin en duygusal anlarını yaşayacağınız Atatürk’ün mezun olduğu Askeri İdadi’yi ve Atatürk Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Ardından Resne’de bulunan ve İttihat-Terakki’nin en ünlü 3 simasından biri ve Türk Yunan savaşındaki faydaları nedeni ile üne kavuşan Resne’li Niyazi’nin Sarayını panoramik olarak görüp Ohrid’e varıyoruz. Varışımızın ardından Ohrid şehir turumuza başlıyoruz. Bu turumuzda panoramik olarak, Bizans döneminin Ohrid’deki en önemli kilisesi St. Panteleymon, günümüzde hala konserler için kullanılan Aya Sofya Kilisesi ve Roma döneminden kalma Anfi-tiyatro, Car Samuel Kalesi, St. Bogorodica Perivlerta, 4. yüzyıl kiliseleri Keşanlı İmareti, Kuloğlu ve Emin Mahmut Camileri, Çınar Meydanı, Ohrid Halveti Tekkesi görülecek yerler arasındadır. Buradaki turumuzun ardından konaklayacağımız otele varış ve geceleme otelimizde. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak 10 Euro ödeyerek Ohrid Gölü tekne turuna katılabilirler. Bu turun ardından Konaklama Ohrid’deki otelimizde. Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan yemekli müzikli ve bir içecekli olan Makedon Gecesi Turuna katılabilirler.(30 Euro)

Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği : Verilecek serbest zaman molasında extra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği : Ekstra olarak düzenlenecek olan Makedon Gecesi turunda alınacaktır.
Konaklama : Sileks Hotel vb. / Beton Hotel vb.
Para Birimleri : Makedonya – Denar

 



5 Gün: OHRİD – TİRAN – İŞKODRA

Otelde alınacak sabah kahvaltısı sonrası İşkodra’ya doğru yola çıkıyoruz. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek  St.Naum turuna katılabilirler (Sandal Gezisi ve Girişler Dahil 20 Euro). Burada bölgenin en önemli azizlerinden biri olan St. Naum Manastırı ve Sarı Saltuk Türbesini ziyaret edip sandal ile gezintiye çıkıyoruz. Turun ardından Tiran’a doğru devam ediyoruz. Varışımıza istinaden Tiran panoramik şehir turumuz başlıyor. Turumuz esnasında Ethem Bey Camii, tarihi Saat Kulesi, Ulusal Müze, Opera ve Bale Binası, Parlamento ve Başbakanlık Binaları, Cumhurbaşkanlığı Köşkü ve İskender Bey Meydanı göreceğimiz yerlerden bazılarıdır. Turun ardından İşkodra’ya varış. Geceleme ve akşam yemeği otelimizde. ( İşkodra konaklaması bölge sezon yoğunluğuna göre değişebilir )

Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği : Verilecek serbest zaman molasında extra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.
Konaklama : Luani Arte Hotel vb. / Rozafa Hotel vb.
Para Birimleri : Makedonya – Dinar /  Arnavutluk – Lek



6 Gün: İŞKODRA – BUDVA – KOTOR – TREBİNJE

Otelde alınacak sabah kahvaltısı sonrası Trebinje’ye doğru yola çıkıyoruz. Adriyatik Denizinin incisi dünyanın en genç ülkelerinden biri olan Karadağ’a giriş yapıyoruz. Zamanında balıkçıların yerleşim alanı olan bir adanın kamulaştırılması ve sonrasında Singapur’lu bir multi-milyardere satılması ile günümüzde yenileme çalışmaları ile turizme kazandırılma aşamasında olan muhteşem St. Stefan’ı panoramik olarak tepeden görebileceğiniz bir mola sonrasında durağımız muhteşem sahilleri, çok renkli gece hayatı ile Balkanlar’ın en ünlü tatil merkezlerinden Budva. Burada yapacağımız yürüyüş turunda Stari Grad (eski şehir merkezi) ve kaleyi gezeceğiz. . Daha sonra önemli tarih ve doğa cenneti ve turistik cazibe merkezi durumunda bulunan Kotor’a hareket ediyoruz. Burada Eski Şehir-Kalede yürüyerek yapacağımız turda bu şirin beldeyi tanıyacaksınız. Ardından konaklama yapacağımız Trebinje’deki otelimize yerleşiyoruz serbest zaman ve akşam yemeği otelimizde. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin ekstra düzenleyeceği Hırvatistan’ın tatil cenneti Dubrovnik turumuza katılabilirler.(45 Euro) Dubrovnik ekstra turumuzda önce panoramik şehir turunu gerçekleştiriyoruz. Tur esnasında, UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne alınmış eski şehir meydanını yürüyerek geziyoruz. Kuleler, muhteşem surlar, 14. yy.dan kalma ve dünyanın en eski eczanesine de ev sahipliği yapan Francis Manastırı, Rector Sarayı, şehir kapıları, kuleler ve diğer önemli yapılar görülecek yerler arasındadır. Turumuzun ardından serbest zaman ve konaklama yapacağımız otelimize geçiş,  geceleme otelimizde ( Trebinje konaklaması bölge sezon yoğunluğuna göre değişebilir )

Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği : Verilecek serbest zaman molasında extra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.
Konaklama : Leotar Hotel vb. / Acimovic Hotel vb.
Para Birimleri : Arnavutluk – Lek / Hırvatistan – Kuna / Saraybosna – K. Mark



7 Gün: TREBİNJE – POÇİTEL – MOSTAR – SARAYBOSNA

Otelde alınacak sabah kahvaltısı sonrası Saraybosna’ya doğru yola çıkıyoruz. Önce Türk Köyü olarak bilinen Poçitel’i ziyaret ederek 16.yy.da Osmanlı tarafından yapılan binaları görüyoruz. Ardından yol üzerinde dileyen misafirlerimiz ile rehberimizin ekstra düzenleyeceği Blagaj Tekkesi (Giriş Dâhil 10 Euro) turumuzu gerçekleştiriyoruz. Turun ardından Mostar’a doğru yola çıkıyoruz. Mostar şehri gezinin en ilgi çekici yerlerinden biri, Mimar Hayreddin tarafından 1557 yılında inşa edilen Mostar köprüsü Osmanlı mimarisinin bir şaheseridir. Köprü 1992 yılında cereyan eden savaşta Hırvat topçusu tarafından yıkılmıştı fakat Türkiye Cumhuriyeti'nin de büyük katkılarıyla 2004 yılında yeniden hizmete açılmıştır. Mostar köprüsünün ardından Koski Mehmet Paşa Camii'ni görüyoruz. Mostar şehir turu sonrası Saraybosna’ya varış ve akabinde panoramik Saraybosna turumuza başlıyoruz. Avrupa’nın en müstesna çarşısı baş çarşı gezisi, Osmanlı döneminden beri faaliyete devam eden Kurşunlu Medresesi, Hüsrev Bey Camii,  Saat Kulesi,  Katolik Katedrali, Ortodoks Kiliseleri, Musevi Sinagogu, 1. Dünya Savaşı’nın çıktığı Latin Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Han’a atfedilen Fatih Camisi görülecek yerler arasındadır. Panoramik şehir turumuzu sönmeyen ateşte tamamlayacağız. Turun ardından yol üzerinde Konjic şehrinde Osmanlı’dan günümüze kadar gelmiş restorasyonu Türkiye tarafından yapılan meşhur Konjic köprüsünü görme ve Neretva nehri kenarında kahve keyfi için mola veriyoruz. Ayrıca burada ahşap el işlemesi atölyelerinden alışveriş yapabilirsiniz. Dileyen misafirlerimiz rehberinizin ekstra düzenleneceği Josip Broz Tito tarafından 1953-1979 yılları arasında yaptırılan, 1992-1995 Bosna savaşında ortaya çıkan, yaklaşık 6500 metrekare alana sahip 350 kişinin 6 ay boyunca dışarıdan hiç destek almadan yaşayabileceği 24 ton Atom bombasına dayanıklı ve Dünya’da bilinen en büyük sığınakları arasında gösterilen Tito Sığınak (Tito’s Bunker) Turuna katılabilirler.(25 Euro) Turun ardından Saraybosna’ya varıyor ve panoramik şehir turumuza başlıyoruz. Avrupa’nın en müstesna çarşısı baş çarşı gezisi, Osmanlı döneminden beri faaliyete devam eden Kurşunlu Medresesi, Hüsrev Bey Camii,  Saat Kulesi,  Katolik Katedrali, Ortodoks Kiliseleri, Musevi Sinagogu, 1. Dünya Savaşı’nın çıktığı Latin Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Han’a atfedilen Fatih Camisi görülecek yerler arasındadır. Panoramik şehir turumuzu sönmeyen ateşte tamamlayacağız. Ardından konaklama yapacağımız otelimize varış. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği yemekli müzikli iki adet içecekli Boşnak Gecesi Turuna katılabilirler.(40 Euro)

Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği : Verilecek serbest zaman molasında extra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği : Ekstra olarak düzenlenecek Boşnak Gecesi turunda alınacaktır.
Konaklama : Dubai Hotel vb. / Konsept Residence Hotel vb.
Para Birimleri : Bosna Hersek – K. Mark



8 Gün: SARAYBOSNA – İSTANBUL

Sabah otelimizde alınacak kahvaltı sonrası odaların boşaltılması havalimanı transferi. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerinin ardından, Türk Havayolları’nın TK 1022 sefer sayılı uçağı ile saat 09:05`de İstanbul’a hareket. Yerel saat ile 11:55`de varış ve turumuzun sonu. 



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

Tüm Türkiye ve Kıbrıs’dan bağlantı imkanı

İç hat bağlantılar için sınırlı kontenjan bulunmakta olup, müsaitlik alınması gerekmektedir.

İç hat bağlantı detayları 1 gün önce 1 gün sonra olabilir.


İptal Şartları

Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 18.04.2024 17:47 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.