SAKLI CENNET İTALYA - PUGLİA TURU Tur Programı
Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL - BARİ - (OSTUNI) - BRINDISI
UÇUŞ BİLGİLERİ: 

TÜRK HAVA YOLLARI
TK1445 İSTANBUL-BARI 08:50-09:55
TK1446 BARI-İSTANBUL 10:55-14:05

 

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde  saat 06:00'da buluşma. Bilet ,bagaj ve pasaport işlemlerinin ardından Türk Hava Yolları'nın TK1445 seferi ile saat 08:50'de Bari’ye hareket. Yerel saate göre 09:55'de varışımızın ardından alanda bekleyen özel aracımız ile Bari şehir turu için hareket. Napoli'den sonra Güney İtalya'nın 2. büyük kenti olan Bari'ye varışımızı takiben yapacağımız panoramik turumuzda; Teatro Margarito, Lungo Maro Nazaria Sauro Liman Caddesi, Porto Vecchio, yeni liman, belediye sarayı, hükümet konağı, adalet sütunu görülecek yerler arasındadır. Sonrasında tüm grubun katılımı ile yol üzeri tüm misafirlerimizin katılımı ile ekstra olan Ostuni Turu imkanı. Ostuni 8 km lik sahil şeridi, Zeytin ve üzüm ağaçları ile gelirinin büyük çoğunluğunu turizmin oluşturduğu, 32.000 gibi küçük bir nüfusa sahip şirin bir İtalyan kenti. Gezimiz sırasında bunların yanı sıra Akdeniz mimari örneklerinden beyaz tas evleri, dar sokakları, kemerli gecitleri, helezonlu merdivenleri ve daha birçok ilgi çekici ayrıntıyı görme fırsatı bulacağız. Turumuz sonrası otelimize hareket ve odaların alınması. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.



2 Gün: BRINDISI (OTRANTO & LECCE & BRINDISI)

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Otranto & Lecce & Brindisi Turu'na katılabilirler. Öncelikle Adriyatik kiyisinda bulunan Salento yarımadasının en doğu ucunda bulunan Otranto'ya hareket edeceğiz (177 km). Otranto, 1480 yılında Osmanlı İmparatorluğu'nun 13 ay kadar kısa bir süre elinde tuttuğu ve Fatih'in ölümü üzerine gereken önem verilmeyince geri çekilmek zorunda olduğu ve hala yerel halkın kendiyle bu konuda gurur duydugu, turkuaz rengi bir denize hakim şirin bir italyan kasabası. Turumuz sırasında Otranto kalesi ve Bizans freskleriyle süslenmiş katedrali, sahil şeridi görülecek yerler arasındadır. Sonrasında Lecce için yola çıkıyoruz. Güney'in Floransa'sı olarak bilinen şehre varıyoruz. Yapacağımız turumuz sırasında sarı taşlı binaları, dar taşlı sokakları, Santa Croce Bazilikası, Sant'Oronto meydanı, anfi tiyatro görülecek yerler arasındadır. Turumuz ardından vereceğimiz serbest zamanda şehri daha yakından tanıma fırsatı bulacaksınız. Son olarak da Antik Roma'nın en önemli liman şehri olan, şeklinden dolayı geyik boynuzu olarak adlandırılan Brindisi şehrini geziyoruz. Tur sonrası otelimize geri dönüş. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.



3 Gün: BRINDISI (MATERA & ALBEROBELLO & POLIGNANO AMARE)

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Matera & Alberobello & Polignano Amare Turu'na katılabilirler. Öncelikli olarak Güney İtalya’nın Basilicata bölgesinde,UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Matera'ya gidiyoruz. Tüf kayalara oyulmuş olan evler ve kiliselerin bulunduğu bu şirin şehir; yapıları nedeniyle de Dünya tarihinin üzerinde yerleşimin devam ettiği en eski şehridir. Devamında Alberobello'ya hareket ediyoruz. 1995 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesine alınmış Alberobello, Itria Vadisi’nde trulloların en iyi korunduğu ve bu nedenle de Puglia'da en çok turist çeken yerdir. Castellana Mağaraları Altamura kireçtaşı olarak bilinen kalsiyum karbonat ve tortul kayalardan oluşmaktadır.Mağara sisteminin uzunluğu 3348 metre  derinliği ise 122 metreye ulaşır.Noel ve Yılbaşı günleri haricinde tüm yıl ziyaret edilen mağaralar güney İtalya da ne çok tur düzenlenen yerlerden biridir.Antik çağlardan beri bir yerleşim merkezi olan ve günümüzde de Roma İmparatorluğuna ait bir çok eser bulunan günümüzün sahil şehri Polignano Amare’nin gezilmesi ve serbest zaman.Turumuz sonrası otelimize dönüş. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.



4 Gün: BRINDISI - BARI - İSTANBUL

Sabah erken kahvaltı sonrası odaların boşaltılması ve rehberiimiz tarafından belirtilecek saatte Bari Havalimanı'na hareket. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerinin ardından Türk Hava Yolları'nın TK1446 sefer sayılı uçuşu ile 10:55'de İstanbul'a hareket. Yerel saate göre 14:05'de İstanbul Atatürk Havalimanı'na varış ve gezimizin sonu.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları

Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 26.04.2024 01:18 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.