ANKARA ÇIKIŞLI OTOBÜSLE GAP TURU Tur Programı

ANKARA ÇIKIŞLI GAP TURU 

4 Gece 5 Gün

*** NEMRUT DAĞINDA GÜN DOĞUMU ***

*** HALFETİ TEKNE TURU ve NEMRUT DAĞI TRANSFER ÜCRETİ DAHİL ***

 

 

Gaziantep - Mozaik Müzesi - Mutfak Müzesi - Kahramanlar Müzesi - Gaziantep Kalesi - Bakırcılar Çarşısı 

Tahmis Kahvecisi Urfa - Balıklıgöl - Harran Evleri - Harran Müze Evi - Mardin - Deyrul Zafaran Manastırı - Ulu Cami

Midyat - Konuk Evi - Hasankeyf - Diyarbakır - Ulu Camii  - Atatük Barajı - Adıyaman - Nemrut Dağı Kahramanmaraş

 

22.30 - Sıhhıye Sezenler Atatürk Lisesi Önü

22.35 - Milli Kütüphane Otobüs Durakları Önü

22.40 - Söğütözü Armada Önü

22.45 - Konya Yolu 100. Yıl Köprüsü Altı

22.50 - Konya Yolu Taurus AVM Önü

22.55 - Konya Yolu Keklik Pınarı Kavşağı Üst Geçit Altı

23.00 - Konya Yolu Gölbaşı Shell Benzinlik Önü

Kalkış Yerleri: Sıhhiye Sezenler Sokak Atatürk Lisesi Önü
PROGRAM
1 Gün: ANKARA - GAZİANTEP

Akşam saat 22:30'da Sıhhiye Sezenler Sokak Atatürk Lisesi önünde buluşma ve Gaziantep'e hareket.



2 Gün: GAZİANTEP - MOZAİK MÜZESİ - GAZİANTEP KALESİ - MUTFAK VE HAMAM MÜZESİ - KAHRAMANLIK MÜZESİ - BAKIRCILAR ÇARŞISI - OTEL

Gerekli molalarımız ile birlikte sabah saatlerine Gaziantep'e varış ve restorantımızda sabah kahvaltımızı alıyoruz. Ardından dünyanın en önemli mozaik müzelerinden biri olan Zeugma Mozaik Müzesi'ni ziyaret ediyoruz. Sonrasında Gaziantep Kalesi'ne hareket. İlk olarak İngiliz ve Fransızlar’ın işgaline uğrayan Antep halkının göstermiş olduğu direnişi, açılan cepheleri, bu cephelerde savunma yapan kahramanları, taarruzları, harekâtları ve halkın yaşadığı zorlukları 2 bine yakın figür ile gözler önüne seren Kahramanlık Panorama Müzesini ziyaret ediyoruz.Tarihi Tahmis Kahvecisinde vereceğimiz kısa bir mola sonrasında Bakırcılar Çarşı içerisinde ilerleyerek gezimize Mutfak ve Hamam Müzesi ile devam ediyoruz. Sonrasında Almacı Pazarında alışveriş için serbest zaman. Rehberimizin belirleyeceği saatte toplanma ve otelimize hareket. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. (4* TİLMEN HOTEL vb.)



3 Gün: GAZİANTEP - BİRECİK - HALFETİ - TEKNE TURU - RUMKALE - ŞANLIURFA - GÖBEKLİTEPE - OTEL

Sabah kahvaltı sonrası Halfeti'ye hareket. Halfeti'ye geçiyoruz. Birecik Baraj Gölünde çıkacağımız tekne turumuzda panoramik olarak Kızlar Mağarası, Rum Kale ve sular altında kalan Savaşan Köyü'nü görüyoruz. Sonrasında Peygamberler Şehri Şanlıurfa'ya hareket. Urfa gezimizde; Balıklıgöl, Ayn Zeliha Gölü, Halil-ür Rahman Camii, Hz.İbrahim Makamı ziyareti sonrası Milattan önce 10000 yılına uzanan tarihteki en eski ve en büyük ibadet merkezi olarak bilinen Unesco Kültür Miras listesinde yer alan Göbeklitepe'yi görüyoruz. Ardından otelimize hareket.Akşam yemeği sonrası dileyen misafirlerimiz ile ekstra olarak düzenlenecek SIRA GECESİ programına katılıyoruz. Konaklama otelimizde. (4* HARRAN OTEL vb.) 



4 Gün: HARRAN - HALFETİ - MARDİN - MİDYAT - OTEL

Sabah kahvaltı sonrası Harran’a hareket. Burada ilk olarak Harran Şehri'nin ortasında 22 mt yükseklikte var olan Harran Höyüğü, Türkiye'de İslamiyet döneminde kurulmuş en eski camilerden biri olma özelliğini taşıyan Harran Ulu Camii, avlusunda yer alan Anadolu'da kurulan İlk İslam Medresesi (Harran Üniversitesi), İç Kale, Tarihi Surlar ve Konik Kubbeli Evlerinden birini ziyaret ediyoruz.Ardından Mardin'e hareket.Mardin gezimizde ; İlk olarak Deyr-ul Zaferan Manastırı'nı (Mor Hananyo) ziyaret ediyoruz. Ardından İpek Yolu üzerinde bulunan farklı dini inanışları ve eserleri bünyesinde barındıran Mardin merkeze varış. Ulu Cami ve Kasımiye Medresesi ziyaretleri sonrası Eski Mardin sokaklarında ( Abbara da görerek ) yürüyüş ve fotoğraf çekimi molası veriyoruz.Sonrasında Midyat'a hareket.Otelimize yerleşme.Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. (5* MATİAT OTEL vb.) 

NOT: Mardin eski şehir merkezine tur otobüsleri alınmadığından buradaki gezimizi yürüyerek yapacağız. 



5 Gün: MİDYAT - HASANKEYF - DİYARBAKIR - ATATÜRK BARAJI - ADIYAMAN - OTEL

Sabah erken kahvaltı sonrasında Midyat Konuk Evi ziyareti sonrası telkari gümüş işçiliğinin en güzel örneklerinin sergilendiği gümüşçüler çarşısında alış-veriş molası verip, Ilusu Barajı ile sular altında kalacak olan Hasankeyf'e hareket. Gezimize panoramik olarak Mağara Êvleri, Zeynel Bey Türbesi, Hasankeyf Tarihi Köprüsü, Dicle Nehri, Kale (aşağıdan görülecektir) sonrasında Diyarbakır'a hareket. Diyarbakır şehir turumuzda Şehir Surları, Ulu Cami, Cahit Sıtkı Tarancı Evi, tarihi Hasanpaşa Hanı, Dört Ayaklı Minare, Ongözlü Köprü gezileri ardından Atatürk Baraj Gölü üzerinde yer alan Nissibi Köprüsünden geçerek Adıyaman'a hareket. Otelimize varış.Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. (SAMOS HOTEL vb.)

NOT: Güneydoğu Anadolu Bölgesi gezilerimizde hava sıcaklığı ve güneş etkisi fazla olduğundan yanınıza şapka, şemsiye, güneş kremi vb. almanızı rica ederiz. 



6 Gün: KAHTA - NEMRUT DAĞI GÜN DOĞUMU - KOMAGENE KRALLIĞI - CENDERE KÖPRÜSÜ - KAHRAMANMARAŞ - ANKARA

Gece rehberimizin belirleyeceği saatte lobide toplanma ve Kahta'ya hareket. Minibüsler ile UNESCO DÜNYA KÜLTÜR MİRAS LİSTESİ yer alan Nemrut Dağı'na çıkıyoruz. Eşsiz manzara eşliğinde '' GÜN DOĞUMU'' nu izledikten sonra Ünlü Kommagene Kralı'nın Nemrut Dağı zirvesine yaptırdığı Tümülüs ve devasa heykelleri gördükten sonra sırası ile Karakuş Tümülüsü, Cendere Köprüsü ve Arsemeia Ören Yeri'nin (Eski Kale) gezilmesi sonrası tekrar otelimize hareket.Sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra otelimizden ayrılış. Kahramanmaraş'ta vereceğimiz yemek ve dondurma alışverişi molası sonrasında Ankara'ya hareket. Gerekli molalar ile birlikte akşam saatlerinde Ankara'ya varış. Bir başka AYAKİZİ TURİZM organizasyonunda görüşmek üzere. 

 

*** ERKEN REZERVASYON KAMPANYASI ***

  • Peşin Ödemelerde Kişi Başı % 20 İNDİRİM Uygulanır.
  • Kredi Kartı İle Taksitli Ödemelerde Kişi Başı % 15 İNDİRİM + 6 TAKSİT Uygulanır.
  • İndirim Seçeneklerinden Sadece Bir Tanesi Seçilebilir ve İki İndirim Birleştirilemez.
  • Taksit Kampanyası Geçerli Olan Kredi Kartları; World Card (3+3) | Bonus Card (3+3) | Card Finans (3+3) | Paraf Card (2+5)
  • Kart aidatı ödenmeyen kartlarda taksit imkanımız bulunmamaktadır. 
  • 0-6 Yaş Çocuk İki Yetişkin Yanında Ücretsiz Olup, Araçta Koltuk Verilmemektedir.
  • 0-6 Yaş Çocuk İçin Araçta Koltuk İstenirse Ücreti 400,00 TL’dir.
  • Çocuk İndirimleri ve Ücretleri İki Yetişkin Yanında Geçerlidir.

 



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar
GÜNEYDOĞU’NUN MİSTİK VE MASALSI DÜNYASI
Her kentin bir büyüsü, her kentin bir hikâyesi vardır Anadolu’da. Hepsi kendi içinde bir
sevda, bir kahramanlık, bir acı, bir sevinç barındırır. Güneydoğunun büyülü toprakları da
böyledir. Asırlardır nice hikâyeleri, destanları biriktirmiştir topraklarında.
Fırat ve Dicle Nehirleri arasında kurulmuş Mezopotamya’nın ve tabi ki diğer birçok
uygarlığın hala izlerini taşıyan Güneydoğu Anadolu Bölgesi, ülkemizde en çok tercih edilen
gezi noktalarındandır.
Nisan ayında başlayıp Ekim ayının ortalarına kadar her hafta çıkış yapan GAP Turları sizleri
bu mistik yolculuğa çağırıyor.

İptal Şartları

Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 19.04.2024 06:51 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.