BULGARİSTAN SOFYA-PLOVDİV TURU Tur Programı

BULGARİSTAN SOFYA - PLOVDİV TURU

Lüks Otobüsler İle Ulaşım

1 Gece 3 Gün

Her Cuma Hareket

Kalkış Yerleri: 21:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi Önü, 21.30 Beşiktaş Yıldız Camii önü, 22.00 Bakırköy Ömür Alış Veriş Merkezi Önü
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL - EDİRNE - SOFYA

21:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi Önü, 21.30 Beşiktaş Yıldız Camii önü, 22.00 Bakırköy Ömür Alış Veriş Merkezi Önünden hareketle, Araç İçi ikramları eşliğinde Çorlu – Edirne-Kapıkule karayolu takip edilerek Kapıkule sınır kapısına varış. Pasaport ve gümrük işlemlerini takiben Haskovo – Plovdiv - Sofya karayolu takip edilerek Sofya'ya yolculuk. Yaklaşık yolculuk süresi normal hava şartları ve gümrük geçiş süreleri dâhilinde sekiz saattir sürmektedir.

 



2 Gün: SOFYA

Sabah saatlerinde Sofya'ya ulaşıyoruz. Sabah kahvaltımızı ödeyerek otelimizde aldıktan (ekstra) sonra panoramik şehir turumuza başlıyoruz. St. Nedelya kilisesi, Rotanda Kilisesi, Rus Kilisesi, Aya Sofya Kilisesi, Aleksander Nevski Katedrali Başbakanlık, Parlamento, Sofya Üniversitesi, NDK Ulusal Kültür Sarayı görülecek yerler arasındadır. Ayrıca Ulu Önder Atatürk'ün Yeniçeri Elbisesi ile katılmış olduğu ünlü balonun yapıldığı Ordu Evini de görüyoruz. Şehir turu sonrası serbest zaman akşam konaklama otelimizde. Dileyen misafirlerimiz yerel restoran’da düzenlenecek olan Bulgar Tavernası turuna katılabilirler. (35 EUR)

 



3 Gün: SOFYA - PLOVDİV (FİLİBE) - EDİRNE - İSTANBUL

Sabah Sofya da otelimizde kahvaltı. Saat 09.00 da otelden hareket ederek iki saatlik yolculuk sonrasında Plovdiv e geliyoruz. Bulgaristan'ın ikinci büyük kenti olan Plovdiv, uzun geçmişinde İslam-Türk kültürüne büyük hizmetler sunmuştur. 4000 yıl önceden beri yaşamın devam ettiği şehirdir. Mükemmel modern ve eski çağların mimarisini birleştiren yer. En ilgi çeken Eski Plovdiv adında şehrin en eski bölümü – Nöbet tepe üzerinde bulunuyor. Bizans, Yunan ve Osmanlı imparatorluklarının bıraktığı izleri, şehrin alışveriş merkezlerini, koruma altındaki eski şehri görüyoruz. Şehrin en hareketli alışveriş ve eğlence merkezi olan Batenberg Caddesi geziyoruz. Argır Kuyumcuoğlu'nun evi (etnografya müzesine çevrilmiş), Plovdiv’e özel en mükemmel simetrik ev örneği, Balabanov evi (orijinal ev düzenlemesiyle, günümüzde her türlü kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapıyor) ve Georgi Mavridinin evini ziyaret ediyoruz. Eski Roma çağından kalma Antik amfi tiyatro bir sonraki ziyaret noktamız. Türk mimarisiyle oldukça ilgi çeken eski Djumaya camisini gördükten sonra Plovdiv´in en eski kiliselerini ziyaret ediyoruz. Aya Konstantin, Elena ve Aya Nedelya bunlardan bazıları. Sonrasında alışveriş ve şehri dilediğinizce gezebilmeniz için serbest zaman. Gezimiz sonrasında azınlık Türklerinin yoğun olarak yaşadığı Haskova şehrinin içerisinden panoramik olarak geçtikten sonra Türkiye’ye hareket ediyoruz. Akşam saatlerinde gümrük kapısına geliyoruz. Önce Bulgaristan daha sonra Kapıkule Türk Sınır kapısındaki pasaport, gümrük işlemleri ve free shop alış verişinden sonra Türkiye’ye giriş yapıyoruz. Çorlu yolu üzerinden gece İstanbul’a ulaşarak, misafirlerimizi almış olduğumuz noktalarda bırakarak turumuzu sonlandırıyoruz.

 



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar
  • Katagorileri aynı kalmak kaydı ile otel isimleri değişkenlik gösterebilir. Bu durumda  konaklayacağınız otel(ler)i gezi hareketinden 48 saat önce öğrenebilirsiniz.
  • Triple (3 kişilik odalarda) ilave yatak uygulaması olup 3. yatak standart yataklardan küçüktür. Triple odalar 1 Büyük yatak + 1 ilave yataktan oluşmaktadır. Otellerde sınırlı sayıda TWIN (2 ayrı yataklı) oda bulunmasından dolayı, TWIN oda talebinizi rezervasyondan önce kontrol ediniz.
  • Programa dahil olan panoramik şehir turlarımız, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve panoramik olan yapılan müze ve ören yerleri girişleri içermeyen maksimum 2 saat süreli, içeriği değişmemek kaydıyla farklı günlerde düzenlenebilecek olan turlardır.
  • Acente gerekli gördüğü durumda programın güzergahını içeriği aynı kalmak kaydı ile değiştirebilir.
  • Programlarda belirtilen geziler bazı nedenlerden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir. Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen, hava muhalefetinin olması sebebi ile gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından acente sorumlu tutulamaz.
  • Otobüslerde rotasyon uygulaması olup misafirlerimiz tur içerisinde yer değiştireceklerdir.

İptal Şartları

Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 16.04.2024 11:36 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.