İTALYA'NIN MUHTEŞEM GÖLLERİ Tur Programı

İtalya’nın aristokrat havasını en güzel yansıtan Piedmont bölgesinin kalbi Torino’da sokaklardaki kahve kokusunu içimize çekecek, İtalya’nın en romantik gölü Logo d’Orta’nın kıyısında muhteşem manzarayı seyredecek, Romantik Verona’da tarihin izlerini takip edecek ,Como Gölü’nün eşsiz güzelliğinde lüks ve ihtişamı yakından tanık olacak , modanın başkenti Milano’yu keşfedeceğiz. Etkileyici kültürü ve muhteşem doğası ile İtalya’da unutulmaz bir tatil geçirmeye ne dersiniz ?

 

 

Kalkış Yerleri: İstanbul Çıkışlı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – MİLANO -TORİNO

Evinizden sizi alacak özel araç ile havalimanına transfer .Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde saat 05:30’da buluşma . Bagaj ve pasaport işlemlerinin ardından Türk Hava Yolları’nın TK1873 sefer sayılı uçuşu ile saat 07:35’de Milano’ya hareket. Yerel saat ile 09:30’da Milano’ya varış ve bizi bekleyen özel aracımız ile Torino’ya hareket. İtalya’nın kültürel ve ekonomik zenginliği açısından önemli şehirlerinden biri olan Torino’da  Po Nehri ,Palazzo Reale , Piazza Castello , San Lorenzo Kilisesi, Via Po ve Via Roma göreceğimiz önemli yerler arasında. Turumuzun ardından buradaki otelimize yerleşme ve şehrin tadını çıkarmak için serbest zaman. Konaklama otelimizde.



2 Gün: TORİNO – REGGİA Dİ VENARİA – D’ORTA GÖLÜ - BAVENO ( Maggiore Gölü)

Otelde alacağımız  kahvaltının ardından odalarımızı boşaltıyor ve Torino’ya yarım saat mesafede bulunan kraliyet ailesinin son ikametgahı saray olan Reggia Di Venaria’yı ziyaret edeceğiz. İtalya’da en çok ziyaret edilen yerlerden biri olan saray UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alıyor. Buradaki gezimizin ardından Logo d’Orta’ya doğru yolumuza devam ediyoruz. İtalya’daki en romantik göllerden biri olan d’Orta gölünü ve kenarında bulunan Orta San Giulio kasabasını ziyaret edeceğiz. Buradan bineceğimiz tekne ile San Gulio adasına geçiyoruz. Ada üzerinde IV.yy da yapımına başlanmış olan tarihi bir kilise ve hala içerisinde 80 rahibenin yaşadığı manastır bulunmaktadır. Turumuzun bitiminde Maggiore Gölü’ne doğru hareket ediyoruz. Göl kenarında bulunan Baveno kasabasına varıyor ve buradaki otelimize yerleşiyoruz. Akşam bu şirin kasabanın keyfini çıkarabilirsiniz. Konaklama otelimizde.



3 Gün: STRESA - MAGGİORE GÖLÜ (Borromei Adaları )

Otelde alacağımız kahvaltının ardından, Maggiore Gölü kıyısında bulunan kasabaların en güzellerinden biri olan Stresa’yı ziyaret edeceğiz. Etkileyci mimarisi ile görülmeye değer olan kasabayı keşfettikten sonra Maggiore Gölü’nde keyifli bir gün bizleri bekliyor. Ernest Hemingway’in meşhur “ Silahlara Veda “ romanında da bahsedilen Maggiore Gölü Alpler bölgesinde bulunan en eski buzul göllerinden bir tanesidir. Burada yapacağımız gezimiz sırasında adını meşhur kont Vitaliano Borromei’den alan adaları ziyaret edeceğiz. Muhteşem parklar ve nefis botanik bahçeleri ile süslenmiş olan adalar , yüzyıllar boyunca bir çok ressamın tablosuna konu olmuştur. Nefes kesici manzaralar ile yapacağımız gezimizin ardından otelimize dönüyoruz. Konaklama otelimizde.



4 Gün: BAVENO – VERONA

Otelde alacağımız kahvaltının  ardından , odalarımızı boşaltıyor ve Verona’ya doğru yola çıkıyoruz.  UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan şehirde yapacağımız turumuz sırasında Sheakespeare’in aynı adlı eserinin kahramanları Romeo ve Juliet’in ölümsüz aşkına ev sahipliği yapmış Julliet’in yaşadığı evi , antik Roma döneminden günümüze ayakta kalmış olan Arena’yı XXII.yüzyıldan kalma romanesk tarzda inşa edilmiş olan San Zeno Maggiore Kilisesi’ni görecek  ve Adige Irmağı kıyısı boyunca bu güzel şehri keşfedeceğiz. Turumuzun ardından buradaki otelimize yerleşiyoruz. Konaklama otelimizde.



5 Gün: VERONA – SİRMİONE – GARDA GÖLÜ

Otelde alacağımız kahvaltının ardından Garda Gölü’nün incisi olarak kabul edilen Sirmione kasabasına hareket ediyoruz. Bu şirin kasabanın tarihi merkezinde yapacağımız turumuzun ardından olağanüstü güzellikteki Garda Gölü’nde keyifli bir tekne gezisi yapacağız. Turumuz sırasında İtalya’nın meşhur şaraplarından ve zeytinyağlarından tatma imkanına sahip olacağız.  Tam gün sürecek gezimizin ardından Verona’daki otelimize dönüyoruz. Akşam bu güzel şehrin kafe ve restoranlarını keşfedebilirsiniz. Konaklama otelimizde.



6 Gün: VERONA – MİLANO

Otelde alacağımız kahvaltının ardından odalarımızı boşaltıyor ve Milano’ya doğru yola çıkıyoruz.  Yaklaşık 1,5 saat sürecek yolculuğumuzun ardından Milano’ya varıyor ve şehir turumuza başlıyoruz.  Modanın ve modern İtalya’nın merkezi şehirde yapacağımız turumuz sırasında ; Galleria , Duomo Katedrali , Scala Meydanı ve Fortezza göreceğimiz önemli yerler arasında. Turumuzun ardından buradaki otelimize yerleşiyoruz. Öğleden sonra alış veriş ve keşif için serbest zaman. Konaklama otelimizde.



7 Gün: MİLANO – COMO GÖLÜ – LUGANO GÖLÜ –MİLANO

Otelde alacağımız kahvaltının ardından etrafındaki görkemli vilları ile bir çok ünlü ismi de ev sahipliği yapan Como Gölü’ne hareket ediyoruz. Dünyanın en güzel göllerinden biri olarak kabul edilen Como Gölü’nde yapacağımız keyifli gezinin ardından , bir başka güzellikte Alp Dağlarının eteklerinde bulunan ve İsviçre sınırları içerisindeki Lugano Gölü’nü ziyaret edeceğiz.  Göl kenarında bulunan şehrin sokaklarını yürüyerek keşfettikten sonra unutulmaz anılar ile gezimizi bitiyoruz. Akşam Milano’daki otelimize dönüyoruz. Konaklama otelimizde.



8 Gün: MİLANO – İSTANBUL

Otelde alacağımız kahvaltının ardından odalarımızı boşaltıyor ve havalimanına transfer oluyoruz. Türk Hava Yolları’nın TK1896 sefer sayılı uçuşu ile saat 14:45’te İstanbul’a hareket. Yerel saat ile 18:35’te İstanbul’a varış ve sizi bekleyen aracınız ile evinize transfer. Turumuzun sonu.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

ÜCRETSİZ TRANSFER DETAYLARI ;

  • Transfer yapılan İllerimiz:
  • İstanbul Atatürk havalimanı için (Pendik - Beylikdüzü Tüyap arası)
  • Sabiha Gökçen havalimanı için ise (Atatürk havalimanı - Gebze arası)
  • İzmir Adnan Menderes havalimanı (Çiğli’ye kadar)
  • Ankara Esenboğa (Ankara şehir merkezi)
  • Antalya havalimanı (Antalya şehir merkezi)
  • Adana Şakir Paşa Havalimanı (Adana şehir merkezi).
  • Transfer için Vito – Caravelle cinsi araçlar kullanılmakta olup , aynı güzergahta diğer katılımcılar ile maksimum 4 kişi paylaşımlı olarak transferler gerçekleştirilmektedir.

İptal Şartları

Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 25.04.2024 01:57 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.