BÜYÜLEYİCİ KUZEY IŞIKLARI İLE LAPLAND - SÖMESTRE Tur Programı
Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – HELSİNKİ

Evinizden sizi alacak özel araç ile havalimanına transfer.Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali ProntoPlus kontuarında saat 06:00’da buluşma. Bilet ve bagaj işlemlerimizin ardından Türk Havayolları’nın TK1761 sefer sayılı uçuşu ile saat 09:00’da Helsinki’ye hareket. Yaklaşık 3 saat 30 dakikalık uçuşumuzun ardından , yerel saat ile 11:30’da Helsinki’ye varış. Varışımızı takiben bizi bekleyen özel aracımız ile panoramik Helsinki şehir turumuza başlıyoruz. Şehir turumuzda ; 1840’lardan neo klasik mimari akımının örnekleri olan Senato Meydanı , üniversite ve Lutherran Katedrali ile şehrin önemli noktaları olan Güney Limanındaki Market Meydanı , Kaviopuisto Parkı , Mannerheim Anıtı , Parlamento Binası , Finlandiya binası ve ünlü besteci Sibelius’a ait anıtı göreceğiz. Gezimizin sonunda muhteşem mimarisi ile ünlü Kaya Kilise’yi ziyaret edeceğiz. Turumuzun ardından Helsinki’deki otelimize transfer ve yerleşme . Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



2 Gün: HELSİNKİ –ROVANİEMİ - NOEL BABA KÖYÜ

Otelde alacağımız kahvaltının ardından , odaların boşaltılması ve Rovaniemi uçuşu için havalimanına transfer. Bagaj ve bilet işlemlerimizin ardından Fin Havayolları’nın AY533 sefer sayılı uçuşu ile saat 12:20’de  Rovaniemi’ye hareket ediyoruz. Rovaniemi , Kuzey Kutup dairesinin geçtiği Fin şehirlerinden biridir. Rovaniemi Santa’nın evi olduğu söylenen Santa Clause Village’a ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca ekinoks ( Ekim-Mart arası ) döneminde kuzey ışıkları görülebilmektedir. Aynı zamanda 1998 yapımı “ Lovers of the Arctric Circle “ filmi burada çekilmiş ve 2006 Eurovision şarkı yarışmasında birinci olan grup Lordi Fin Hard Rock grubunun yaşadığı şehirdir.Saat 13:40’ta  varışımıza istinaden bizi bekleyen özel aracımız ile yaklaşık yarım saatlik kar manzaralı yolculuğumuzun ardından Kuzey Kutup dairesinin geçerek  Noel Baba Köyüne varıyoruz..Bu çok renkli köyde bulunan postaneden dostlarınıza kart postal gönderebilir , her gün çocukları görmek için gelen Noel Baba ile hatıra fotoğrafı çektirebilirsiniz. Noel Baba Köyü’nde bulunan kutup dairesi çizgisi üzerinden geçme şansına sahip olacağız. Gezimizin ardından buradaki otelimize yerleşiyoruz.Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



3 Gün: REN GEYİĞİ ÇİFTLİĞİ ve KIZAK TURU – SNOWMOBİLE KAR SAFARİSİ

Otelde alacağımız kahvaltının ardından ,Laponya bölgesinin en önemli canlılarından olan Ren Geyikleri’ni görmek ve bilgi almak için Ren Geyiği çiftliğine hareket ediyoruz. Burada muhteşem manzaralar eşliğinde yapacağımız keyifli bir Ren Geyiği Kızak gezisinin ardından Lapon usulü öğle yemeğimizi alacağız. Gezimizin ardından  akşamüzeri kar araçları ile Arktik ormanın içlerine doğru maceralı bir kar safarisine çıkacağız. Şansımız varsa kuzey ışıklarını yakalayabiliriz. Turumuzun ardından Rovaniemi bölgesindeki otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



4 Gün: RANUA VAHŞİ YAŞAM PARKI

Otelde alacağımız kahvaltının  ardından , Ranua Hayvanat Bahçesine doğru yola çıkıyoruz.Arktik bölgenin en dip ormanlarında kurulmuş olan vahşi yaşam parkında bölgeye has kutup ayıları , vaşaklar , tilkiler , yaban domuzları , yaban geyikleri ve çok sayıda arktik kuş cinsi bulunmaktadır. Bu enteresan parkı geziyor ve muhteşem fotoğraflar çekme imkanına sahip oluyoruz.Burada alacağımız öğle yemeğinin ardından , Rovaniemi’ye dönüyoruz.Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



5 Gün: HUSKY ÇİFTLİĞİ ve KIZAK TURU - İGLOO OTEL

Otelde alacağımız kahvaltının ardından   Husky çiftliğine hareket ediyoruz . Kuzeyin bu sevimli hayvanları hakkında bilgiler alacak ve burada Husky’lerin çektiği kızaklarla keyifli bir sürüş deneyimi yaşayacağız. Safarimizin ardından öğle yemeğimizi lokal bir restoranda alacağız. Turumuz sonrası muhteşem arktik ormanın içerisinde bulunan üstü cam ve jakuzili İgloo otelimize yerleşeceğiz. Öğleden sonra buranın keyfini çıkarmak için serbest zaman. Akşam yemeğimizi İgloo’muzun restoranı  Nova Sky restoranda alacağız. Şansımız varsa kuzey ışıklarını seyrederek uykuya dalacağımız konaklama İgloo otelimizde.



6 Gün: ROVANİEMİ - HELSİNKİ - İSTANBUL

Otelde  alacağımız kahvaltı sonrası odalarımızı boşaltıyor ve  Helsinki uçuşu için havalimanına transfer oluyoruz. Fin Havayolları’nın AY544 sefer sayılı uçuşu ile saat 12:10’da Helsinki’ye hareket. Yerel saat ile 13:30’de varışımızın ardından , akşam İstanbul uçuş saatine kadar serbest zamanımız olacak . Türk Hava Yolları’nın TK1764 sefer sayılı uçuşu ile saat 18:15’de İstanbul’a hareket. 22:40’ta varış ve sizi bekleyen aracınız ile evinize transfer. Turumuzun sonu.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları

Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 18.04.2024 03:27 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.