VOLGA VOLGA BEYAZ GECELER Tur Programı

2019 VOLGA VOLGA BEYAZ GECELER
      M/S RUBLEV GEMİSİ ile
10 Haziran – 20 Haziran (10 Gece 11 Gün)

 

Dünyanın en büyük ülkesi Rusya, Avrupa’nın en uzun Nehri Volga, Avrupa’nın en büyük iki gölü Ladoga ve Onega, Unesco’nun Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan şehirler, anıtlar, eserler…

Volga Nehri’nde yapacağınız bu yolculukta dünyanın en büyük ülkesini tarihi, kültürü ve coğrafyası ile keşfedecek, insanları ile yakından tanışma fırsatı bulacaksınız. Moskova ve St. Petersburg gibi Rusya’ya başkentlik yapmış iki büyük ve önemli kenti gezip tanıyacak, nehir boyunca Rus tarihinde önemli yere sahip şehir ve kasabaları ziyaret edeceksiniz.

Yolculuk boyunca konaklayacağınız nehir gemisi 260 yolcu kapasitelidir. Alt güverte hariç  tümü dış cepheli ve geniş açılabilir penceresi olan kamaraların hepsinde müstakil duş-tuvalet, soğuk-sıcak klima sistemi mevcuttur. Ancak nehir gemileri çok büyük olmadıkları için kamaralar da fazla geniş değildir.

Geminin restoranı günde üç öğün Rus ve Avrupa mutfaklarından yemek seçenekleri ile hizmetinizdedir. Ayrıca geminin barı, hediyelik eşya dükkanı, güneşlenme güverteleri de hizmetiniz de olacaktır.

Gemi seyir halindeyken geceleriniz konserler ve gösteriler ile renklenecek, gündüzleri boş vakitlerinizde Rus tarihi, Rus dili, Rus kültürü, el sanatları ve Rus şarkıları hakkında bilgileneceksiniz. Güzergah boyunca geçeceğiniz 17 adet su asansörü de bu yolculuğunuzu ilginç kılacaktır.

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: (10.06 Pazartesi) İSTANBUL – ST PETERSBURG

 

 

Atatürk Havalimanı dış hatlar gidiş terminalinden pasaport ve çıkış işlemlerinden sonra saat 10:55’de Türk Havayollarının TK 401 sayılı seferi ile St. Petersburg’a hareket.14:15’de St. Petersburg’a varış. Ülkeye giriş işlemlerinden sonra özel otobüsle gemiye transfer ve yerleşme. Kısa bir dinlenmeden sonra size gemi ve turlar hakkında tanıtım yapılacak. Akşam yemeğinden sonra extra Işıklar altında St.Petersburg Gece Turu ve geceleme gemide.



2 Gün: (11.06 Salı) ST PETERSBURG

Gemide sabah kahvaltısından sonra panoramik şehir turu. Bu turda; Alexandr Nevski Manastırı, Nevski Prospekt caddesi, Kont Strogonof Sarayı, Saray Meydanı, Kışlık Saray, St Isaac Katedrali, Smolnıy Manastırı, Aniçkov Sarayı ve Köprüsü, 2. Alexandr Kan Kilisesi panoramik olarak görülecektir. Öğle yemeğinden sonra (gemide veya yemek paketi). Arzu eden yolcularımız için extra Muhteşem Peterhoff Park ve Sarayı turu imkânı. Gemide akşam yemeği. Akşamınızı da ekstra olarak Kazak Dansları veya Bale gösterisi ile renklendirebilirsiniz. Geceleme gemide.



3 Gün: (12.06 Çarşamba ) ST PETERSBURG

Gemide kahvaltıdan sonra Hermitage Müzesi turu. Öğle yemeği (gemide veya yemek paketi) Turun ardından dileyen misafirler için extra kanal turu. Gemiye dönüş ve geminin saat 18.00’de Mandrogi’ye hareketi. Hoşgeldiniz kokteylinde kaptan ve gemi mürettebatı ile tanışma. Aksam yemeği ve geceleme gemide.



4 Gün: (13.06 Perşembe) MANDROGİ

Gemide sabah kahvaltısından sonra yapılacak toplantıda uğranılacak limanlar, katedilecek suyolları, su asansörlerinin çalışma sistemi hakkında bilgiler verilecektir. Saat 11:30’da Mandrogi’ye varış. Rengârenk Rus ahşap evlerinin yer aldığı yemyeşil bir köy olan Mandrogi’de serbest zaman. Burada açık havada yeşillikler içinde yürüyüş yapabilir, mini hayvanat bahçesini, güzel ahşap binalar içinde yer alan hediyelik eşya mağazalarını ve hediyelik eşya atölyelerini ziyaret edebilirsiniz. Burada aynı zamanda küçük bir votka müzesi mevcuttur. Öğle yemeğinin ardından (kıyıda veya gemide) Saat 15.00’da Geminin Kiji’ye hareketi. Gemide çeşitli etkinlikler. Akşam yemeği ve geceleme gemide



5 Gün: (14.06 Cuma) KİJİ

Gemide sabah kahvaltısından sonra saat 08:00’de Kiji’ye varış. Onega gölü içinde 60. paralelin üstünde yer alan bu ada bir açık hava müzesi olup Unesco’nun Dünya Kültür Mirası listesindedir. Yürüyerek yapılacak turda, 22 kubbesiyle bir Peri masalı görüntüsünde olan hiç çivi kullanılmadan yapılmış ahşap Tecelli kilisesini, tümü ahşap eski Rus köy evlerini ve köylülerin yaşantılarını göreceksiniz. Turun bitiminde Ada’da serbest zaman. Saat 11:00’de Geminin Goritsi’ye hareketi. Öğle ve akşam yemeği ve geceleme gemide.



6 Gün: (15.06 Cumartesi) GORİTSİ

 

Gemide sabah kahvaltısından sonra saat 12:00’de Goritsi’ye varış ve Aziz Kiril Manastırı gezisi için otobüs ile Kiril Kasabası’na hareket. Gemide öğle yemeği. Saat 15:30’da geminin hareketi. Gemide çeşitli etkinlikler.  Akşam yemeği ve geceleme gemide.



7 Gün: (16.06 Pazar) YAROSLAVL

Gemide sabah kahvaltısından sonra serbest zaman. Gemide öğle yemeği ve 15.00’da Yaroslavl’a varışta özel otobüsle yapılacak turumuzda Transfigürasyon Manastırı, şehir meydanı, Volga ve Kotorosol nehirlerinin kordonu görülecektir. Şehir merkezinde serbest zamandan sonra gemiye dönüş ve saat 19.00’da geminin hareketi. Akşam yemeği ve geceleme gemide.



8 Gün: (17.06 Pazartesi) UGLİÇ

Gemide sabah kahvaltısından sonra saat 08.30’da Ugliç’e varış. Volga kıyısında bulunan bu şirin şehirde yürüyerek yapılacak olan turda, eski Kremlin meydanındaki Transfigürasyon Katedrali ve Korkunç Ivan’ın oğlu Dimitri’nin 9 yaşında iken öldüğü yerde yapılmış olan Dimitri Kan Kilisesini göreceksiniz. Turun ardından alışveriş için serbest zaman. Saat 12.00’de Geminin Moskova’ya hareketi ve öğle yemeği. Gemide çeşitli etkinlikler. Bu akşam geminin nehir üzerinde geçireceği son gece olduğu için Kaptanın Gala Yemeği ile ağırlanacaksınız. Geceleme gemide.  



9 Gün: (18.06 Salı) MOSKOVA

Gemide sabah kahvaltısından sonra serbest zaman ve öğle yemeği. Saat 13.00’da Moskova’ya varış. Özel otobüsle yapılacak panoramik şehir turunda; Leningrad Caddesi, Avrupa’nın en yüksek binalarından Triumph Palace, Tverskaya Caddesi, Parlamento Binası, Bolşoy Tiyatrosu, Lubyanka Meydanı, KGB merkez binası, Kızıl Meydan, GUM alışveriş merkezi, Kurtarıcı İsa Katedrali görülecek yerler arasındadır. Akşam extra Işıklar altında Moskova turu. Geceleme gemide.



10 Gün: (19.06 Çarşamba) MOSKOVA

Gemide sabah kahvaltısının ardından Kremlin turu. Öğleden sonra dünyaca ünlü Ekstra Metro Arbat Turu ve Borodino Panorama Müzesi +Novodevici Turları’na katılma imkanı. Akşam yemeği ve geceleme gemide. Akşam ekstra olarak Rusya’nın uluslararası üne sahip Kostroma Dans Grubu’nun gösterisine katılma imkanı.



11 Gün: (20.06 Perşembe) MOSKOVA-İSTANBUL

Gemide sabah kahvaltısından sonra gemiden ayrılış ve havalimanına transfer. saat 14:50 de TK418 sefer ile İstanbul’a hareket. Saat 18:05’de İstanbul’a varış ve gezimizin sonu .



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları

Atatürk Bul. 85/3 Kızılay Ankara
+90 312 435 08 80


Bu çıktı 19.04.2024 17:04 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.